הקסם של קציצות דגים מרוקאיות של סבתא במחבת
"`html
קציצות דגים מרוקאיות של סבתא
בעוד אנחנו שוחים במוטיב הים המיוחד, דמיינו את תוכלו להריח את ריח הקציצות המדהימות במטבח. מים מתנפצים, צלילים של סירים רותחים וריחות מסורתיים עוטפים אותנו. קציצות הדגים המרוקאיות של סבתא לא סתם מושכות את הלב, אלא גם את החיך! מדובר במעדן שמושלם לכל ארוחה, במיוחד לאלה שבהן אנחנו רוצים להכין משהו משגע שעושה את העבודה ומלא באהבה. כשחושבים על זה, קשה להתאפק מלדמיין איך קציצה נימוחה נמסה בפה כשהיא נעטפת ברוטב אהוב. ואם יש משהו שזוכרים מהמתכון הזה, זו ההרגשה של בית, שמחה ורגעים טובים.
זמן הכנת המתכון – 45 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
להכנת קציצות הדגים המרוקאיות, יש צורך בחומרים פשוטים, אך כל אחד מהם מוסיף טאץ' ייחודי במתכון. ריכזנו עבורכם את כל מה שצריך כדי להבטיח שהמנה תהיה הכי טעימה שיש!
- 600 גרם דג (מומלץ דג לבן כמו דניס או אמנון)
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 ביצה גדולה
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות כמון טחון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 כוס פירורי לחם (לגרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח תפו”א)
- שמן לטיגון
- לרוטב: 400 גרם עגבניות מרוסקות, 1 כפית סוכר, מלח ופלפל, 1 כף שמן זית
שלבי ההכנה
הכנת קציצות דגים עשויה להיראות כמו משימה לא פשוטה, אך עם הכוונה הנכונה זה ממש קל, ומבוסס דווקא על עצם הכיף של הבישול. כך עושים זאת:
- מניחים את הדג במעבד מזון ומערבלים עד לתערובת כמעט חלקה.
- מעבירים לקערה ומוסיפים את הבצל, השום, הביצה, פטרוזיליה, כמון, פפריקה, מלח ופלפל.
- מערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים לפירורי לחם ולשים עד שהכל מתאחד.
- בעזרת ידיים רטובות, יוצרים קציצות בגובה של כחמישה ס"מ.
- מחממים שמן במחבת גדולה על חום בינוני.
- טורפים את הקציצות לשמן החם ומטגנים כ-4-5 דקות מכל צד, או עד שהן זהובות ופריכות.
- מעבירים את הקציצות למגבת לייבוש.
- לאחר הטיגון, מחממים את השמן ומוסיפים את העגבניות המרוסקות, סוכר, מלח ופלפל ומבשלים כ-10 דקות.
- מניחים את הקציצות ברוטב ומבשלים 5 דקות נוספות.
בשלב הזה, אפשר ללקק את האצבעות. הקציצות שנמצאות ברוטב גם יוסיפו להם ניחוח נפלא, שממכר ומעלף!
גרסאות חלופיות
אם אתם רוצים לגוון או לשדרג את המתכון, יש כמה אפשרויות מצוינות:
- לגרסה טבעונית: ניתן להשתמש בדג קוקוס או טופו מעושן.
- לגרסה ללא גלוטן: אזור אותנו עם קמח תפו”א במקום פירורי לחם.
- לגרסה חריפה: הוסיפו כמה טיפות של רוטב צ'ילי לתערובת הקציצות.
תוספות ושדרוגים אפשריים
לא רוצה לעמוד לבד? מומלץ לשדרג את הקציצות עם תוספות מגרות:
- מעדן סלט מרענן עם ירקות טריים כמו מלפפונים, עגבניות ומעט לימון.
- טחינה מעודנת על הקציצות – המושלם!
- קוסקוס או אורז, שיביאו את כל השמחה על צלחת אחת!
- מעל לכל, קרם שום ולימון עשוי להיות ההפתעה הנפלאה!
שאלות ותשובות
איך ניתן לשמור על הקציצות לאחר ההכנה?
אני ממליץ להניח את הקציצות בקופסה אטומה במקרר למשך 3-4 ימים. אפשר גם להקפיא אותן!
מהם הדגים המומלצים ביותר בגין קציצות?
דג דניס וקרפיון הם המובילים. הם נחשבים למתאימים ביותר להכנה בבית והטעמים שלהם מדהימים!
האם ניתן להכין את הקציצות ביום קודם?
בוודאי, אפילו יותר טוב! זה מאפשר לטעמים להתמזג.
כמה פחמימות יש בקציצות?
בגרסה עם פירורי לחם יש כמות פחמימות גבוהה, בעיקר מהפירורים. אפשר לשדרגו לגרסה דלת פחמימות.
אם איני אוהב דגים, מה ניתן לשים במקום?
אפשר בהחלט לערבב עם עוף טחון או טופו.
איך יודעים שהקציצות מוכנות?
ברגע שהן משחימות ושמנוניות זה סימן שהן מוכנות לטיגון.
האם יש נוסחאות נוספות לקציצות?
בוודאי! יש קציצות בשר, ירקות ודגים שבסיסה נשאר דומה.
מה ניתן לשים כדי לשדרג את הרוטב?
בזמן הבישול אפשר להוסיף חריף, עשבי תיבול או אפונה!
האם ניתן להכין קציצות קפואות למשך כמה חודשים?
בטח! קפיאו אותם לאחר הטיגון ותהנו מהם שוב בהמשך.
איך נכניס את הקציצות לתוך ארוחה משפחתית?
הגישה המושלמת היא עם אורז, סלט ואפילו לחם פריזאי.
לסיכום, קציצות דגים מרוקאיות של סבתא הן לא רק מנה, אלא חוויה קולינרית. אנו בהחלט ממליצים לשתף את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה ברשתות החברתיות. בואו גם אנחנו נשמור את המסורת החמה הזו, כי מי לא אוהב אוכל שהוכן באהבה?
"`
כתיבת תגובה