חביתה 2 ביצים קלוריות: מתכון קל וטעים בקלות
חביתה מ-2 ביצים – קלוריות לדאוג להן, טעם מעלף!
כל אחד מאיתנו מכיר את הרגע הזה, שבו כל מה שאנחנו רוצים הוא ארוחה פשוטה, מהירה ולגמרי מפנקת. אז למה לא להכין חביתה? אבל לא סתם חביתה – אלא חביתה מושלמת, מעלפת, שמכילה את הלב והנשמה של כל טבח! חביתה של 2 ביצים, עם שילובי טעמים מגוונים, שלא תשאיר אתכם אדישים. זהו מתכון מדהים, מאוד מושלם ופשוט להזמנה להכין בכל רגע בו נחוץ לנו ניחוח של אוכל ביתי.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 1-2 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את החביתה המושלמת הזאת, נצטרך את המרכיבים הבאים. כל רכיב מוסיף לבליל טעמים שבסופו נקבל חוויה חד פעמית.
- 2 ביצים גדולות
- שני כפות חלב או מים (מומלץ לדלל את הבצק ולתת לו אווריריות)
- מלח ופלפל לפי טעם
- שניים עד שלושה גזרי ירק (כי דבר טעים הוא גם דבר בריא)
- שניים-שלושה עלי פטרוזיליה קצוצה (זה מוסיף טריות וצביעה)
- שום כתוש (לפי טעם – מטבלים הכי טעים שיש!)
- שמן זית/מסילות לתיבול
מרכיבים חלופיים
התשובה היא לא בכדי להיות קלאסית! החביתה הזו מאוד מאפשרת לכם להעיז ולשנות. בקיצור, ברצונכם להכין חביתה טבעונית? אתם יכולים להחליף את הביצים בחלבון חומוס. במקום החלב, תוכלו להשתמש בחלב שקדים או חלב קוקוס. הפטרוזיליה? אפשר פשוט לשים עירית או כוסברה. במילים אחרות, החביתה הזו יודעת להתרגל לכל טעם וצבע, ודואגת לגם לשלל דיאטות!
שלבי ההכנה
עכשיו אנחנו נכנסים לשלב הקסם, שהופך את כל המרכיבים לארוחה סופר טעימה. אין צורך ביכולות על! יאללה, בואו נתחיל.
- שמים את הביצים בקערה עם החלב ומערבבים היטב.
- מוסיפים מלח, פלפל ושום כתוש ומערבבים שוב.
- מחממים מחבת עם שמן זית על להבה בינונית.
- יוצרים בחביתה את התוספות שאתם אוהבים (גזר, פטרוזיליה).
- יוצקים את התערובת מהקערה למחבת וממתינים כ-3-4 דקות עד שקצותיה מתייצבים.
- בוחרים אם להפוך את החביתה או להשאיר אותה רכה ומעט נוזלית בחלקה התחתון.
- מורידים מהכיריים ומגישה עם לחם טרי או על טוסט פריך.
תוספות ושדרוגים אפשריים
חביתה זו היא בסיס מעולה, אין לשכוח! יש לכם אפשרות להוסיף גבינת פטה או פריזאי שיעצימו את הטעם. כמו כן, פטריות מוקפצות יוסיפו ממד נוסף של לא כל כך מובן מאליו, ופשוט יגרמו לכם להתמכר לזה! אם אתם חובבי תבלינים, תוכלו לשקשק מעט כמון, פיפא תיבול חביב ותיבול של חם.
שאלות ותשובות
מה לעשות אם יש לי יותר מ-2 ביצים?
החביתה יכולה להכיל יותר ביצים, כמובן. פשוט הכפילו את שאר המרכיבים בהתאם.
האם יש אפשרות לעשות את החביתה עם גבינת קוטג'?
בהחלט! גבינת קוטג' מוסיפה טעם מדהים ורכות, חוויית אכילה מושלמת.
מה לעשות אם אני לא אוהב גזר?
אפשר לשים כל ירק אחר שאתם אוהבים. בצל, פלפל או אפילו זוקיני יכנסו בקלות למשוואה.
האם אפשר לחמם את החביתה ביום למחרת?
כן, ניתן לחמם במיקרוגל או במחבת עם מעט שמן זית.
כמה ערך תזונתי יש במנה של חביתה 2 ביצים?
ביצה מכילה בערך 70 קלוריות. יחד עם תוספות, המנה יכולה להגיע ל-200 קלוריות לערך, משתנה בהתאם לתוספות.
האם החביתה מתאימה לארוחת ערב?
חביתה היא פתרון מעולה לארוחת ערב, למה לא!
אילו מאכלים אפשר לשלב עם החביתה?
לחם טעים, סלט קצר או פרוסה של אבוקדו – כל אחד מוסיף נופך קרמי או פריך.
האם יש הכנה מראש?
למרות שהחביתה מומלץ להכין טריה, אפשר להכין את הירקות מראש ולשמור בקופסה.
מה אם אני דתי ולא אוכל חלב?
אין בעיה! יש באפשרותכם לדלל מים במקום חלב.
כמה זמן אפשר לשמור את החביתה במקרר?
אתם יכולים לשמור אותה עד 2-3 ימים, אך עדיף לא להשאיר יותר מזה כדי להימנע מסיכון.
חביתה זו היא לא סתם עוד מתכון, היא מזכירה לנו עד כמה הבסיסיות של החיים והמטבח הן אלו שהופכות כל ארוחה למושלמת. אל תשכחו לשתף עם חברים, שיהיה להם באוירה!".
כתיבת תגובה