חוברת מתכונים נינג'ה גריל להורדה שכדאי לנסות
הנינג'ה גריל – החבר החדש במטבח שלכם!
בזמן שאתם ממתינים בפקק או מחכים לסיום יום העבודה, מה אם אגלה לכם שבמטבח שלכם מחכה לכם מכשיר שישנה את חוויית הבישול לחלוטין? הנינג'ה גריל הוא לא רק עוד מכשיר מטבח, הוא יכול להפוך אתכם לשפים מקצועיים מבלי לצאת מהבית! עם ההנאה והפשטות שבהכנה, כל אחד יכול להיות מומחה בגריל עם התשוקה הטבעית לבישול.
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 45 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4
הרכיבים הדרושים
כחלק מהמסע הקולינרי שלנו, הכנו עבורכם מתכון מדהים שיעלה את רמת הבישול שלכם! הכנת נתחי עוף מושלמים עם רוטב צלייה דל פחמימיות שיביאו לכם חוויה אגדית שלא תוכלו לשכוח.
- 1 ק"ג נתחי עוף (חזה / ירך)
- 2 כפות שמן זית
- 4 שיני שום קצוצות דק
- 1/2 כוס דבש
- 1/4 כוס סויה
- 2 כפות של מיץ לימון טרי
- 1/2 כפית של מלח ופלפל שחור לפי הטעם
כדי לשדרג את המתכון הזה: אפשר לשדרג לפלפל חריף, לתבל במלח מלוח, או אפילו להוסיף עשבי תיבול כמו רוזמרין או טימין.
שלבי ההכנה
בואו ניגש לגולת הכותרת – תהליך ההכנה המאגדי! תקבלו כאן הוראות מפורטות ונעימות שיעזרו לכם להפוך את המוצר הסופי למנחם ומושלם.
- חממים את הנינג'ה גריל לטמפ' של 200 מעלות.
- מניחים את נתחי העוף בקערה ומוסיפים את כל החומרים – שמן זית, שום, דבש, סויה, מיץ לימון, מלח ופלפל.
- מערבבים את כל החומרים עד שהנתחים מצופים היטב.
- מעבירים את הנתחים לגריל ונותנים להם להתבשל כ-20-25 דקות.
- לוחצים על כפתור הגריל ומפזרים את הנתחי עוף בעדינות על רשת הגריל.
- במהלך הבישול, הופכים את הנתחים כדי לקבל צלייה אחידה.
- כשנתחי העוף מתהדרים בצבע חום כהה ויפה, מסננים ומעבירים לצלחת.
- אפשר להגיש עם ירקות קלויים או אורז בצד.
אפשרויות חלופיות
אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, אפשר להחליף את נתחי העוף בנתחי טופו. רק שימו לב לטפל בטופו בצורה נכונה, להשרות אותו במים ולגריל אותו كما הייתם עושים עם העוף.
שדרוגים ותוספות
כדי לשדרג את המנה שלכם, ניתן להוסיף:
- רוטב פיקנטי שמוסיף לכל נתח עוף ניחוח מפתה.
- ירקות קלויים כמו קישואים, גזר ואספרגוס לצלייה יחד עם העוף.
- לגריל תפו”א שלמים ואו חתוכים לקוביות באמצע הבישול, לתוצאה נימוחה וטעימה.
- למרוח רוטב פסטו לפני הצלייה לקבלת טעם משוגע שיחזיר אתכם לבילוי בפיצה פייבוריט.
שאלות ותשובות
איך אני יודע מתי נתחי העוף מוכנים?
נחמד שתשאלו! בדרך כלל, הם צריכים להיות חומים והפנימי שלהם צריך להיות 74 מעלות צלזיוס. אין מי שמאחל לעצמו לאכול עוף לא מבושל, נכון?
האם אפשר להחליף את העוף בבשר אחר?
כמובן! נתחי בשר בקר, או כבש יתאימו ונשמעו מעולה. קחו בחשבון שזמן הבישול עשוי להשתנות.
איך אני יכול לדעת אם יש לי את כל החומרים במטבח?
המפתחות כאן הם תכנון ומחשבה. הכינו רשימה לפני שאתם יוצאים לקניות.
האם אפשר לשמור שאריות במקרר?
בהחלט! נתחי העוף יחזיקו במקרר עד 3 ימים.
האם אוכל להכין זאת על גריל חיצוני?
בוודאי! התוצאות ייחודיות גם על גריל חיצוני, אך הקפידו לנסות את הרוטב לפני הצלייה.
מה אם אני רוצה לגרום לזה להיות חריף?
תוספת של פלפל חריף תעשה את העבודה, או אולי אפילו סחיטת מעט רוטב חריף על הנתחים.
האם ישנם חומרים חלופיים לדבש?
בסוכר חום יכול להוות תחליף מצוין לדבש, אך ייתכן שהתוצאות ידרשו קצת ניסוי.
איך אפשר למנוע בדיקות בישול על נתחי העוף?
השתמשו במד thermometer, שהוא הכלי הכי טוב לדאוג שהכל מתקתק כמו שצריך.
האם ניתן להרתיח את המנה עם סאקה?
בהחלט, זה יוסיף לרטס ולמלח במנה, שימו לב שהכל מוסיף טעמים אחד לשני.
מה אפשר לשים בצד?
אפשר לשלב פירה, אורז, או אפילו סלט מרענן. תהפכו את המנה למשוקעת ומעניינת!
כשלבסוף אתם מסיימים להכין את המנה, אל תשכחו לשתף את המתכון המרגש הזה עם החברים שלכם! מתרגשים לספר להם על ההצלחות שלכם במטבח עם הנינג'ה גריל! שתפו והפיצו את הטעם המופלא ברשתות החברתיות! כל מי שזכה לטעום יודה לכם על כך!
כתיבת תגובה