חומוס בסיר לחץ בשלוש קלות מפתיעות!
חומוס בסיר לחץ – מתכון מדהים ברמה אגדי
אם יש משהו שטוב לחיים זה חומוס. כן, אתם לא שוגים, החומוס הוא בגדר מאכל אגדי. מדובר במאכל שמשדר חום, משפחתיות ואהבה. דמיינו את זה: אתם מתיישבים לשולחן, והקערה המלאה בחומוס עשיר היא המרכז של הארוחה. אבל מה אם אני אגיד לכם שיש פתרון לשדרוג החומוס המושלם, והכל תוך שעה? מעוניינים? הכנו לכם מתכון חדשני של חומוס בסיר לחץ שיהפוך כל שבת משפחתית למעלפת, משגעת וממכרת!
זמן הכנת המתכון – 60 דקות | רמת קושי – בינוני | מנות – 4-6
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן בישול: 50 דקות
- מספר מנות: 4-6
אז בכדי להכין את החומוס המושלם והכי טעים שיש, לא צמודה לשיטה המישאלית שבדרך כלל מציעה לנו לבשל את החומוס בבישול ארוך. עם סיר הלחץ – יהיה לנו חומוס נימוח, אוורירי ושלם טעמים תוך זמן קצר! זאת גם דרך מהירה לחסוך באנרגיה וגם לא יוצרת את אותה בלאגן שבישול החומוס כשהוא חי.
הרכיבים הדרושים
- 2 כוסות חומוס יבש (מומלץ להשרות למשך 8 שעות)
- 1/2 כוס טחינה גולמית
- 4 כפות מיץ לימון
- 3-4 כפות שמן זית איכותי
- 2-3 שיני שום קצוצות
- 1/2 כפית כמון (לפי טעם)
- 1/2 כפית מלח (או לפי טעם)
- 1/4 כפית פפריקה
- מים (למילוי הסיר)
כמובן שישנם גם רכיבים חוץ מהותיים כמו המסמכים המורגשים מהאדמה, אבל בואו נדבר על חלופות! אם אתם טבעונים, השאירו את הטחינה ואת שמן הזית כמובן, ותמצאו לכם טעמים נוספים כמו פטרוזיליה קצוצה או תבלינים שונים. אם אתם רוצים לשדרג את הטעמים, תוסיפו חמאה צמחית לשיפור המתכון – זה ייתן עושר נוסף!
שלבי ההכנה
- משרים את החומוס במים למשך 8 שעות לפחות.
- שולפים את החומוס מהמים ומעבירים אותו לסיר לחץ.
- מוסיפים מים לסיר עד לכיסוי של כ-5 ס"מ מעל החומוס.
- סוגרים את הסיר ומבשלים על חום גבוה עד שהשסתום סגור.
- מבשלים כשעה על חום נמוך לאחר שהשסתום נשמע.
- שולפים את הסיר מהכיריים ומכניסים שוב למים קרים על מנת לשחרר את הלחץ.
- מעבירים את החומוס המוכן למעבד מזון ומוסיפים את הטחינה, מיץ הלימון, השום והמלח.
- טוחנים את התערובת עד שהיא חלקה ואוורירית.
- מוסיפים שמן זית וטועמים, מתאימים תיבול.
- מכינים קישוטים עם פטרוזיליה קצוצה, כמון ופפריקה לפי טעם אישי.
ברגע שהחומוס מגיע למרקם הנכון – אתם יכולים להגיש אותו בכלי מגשה עמוקים ולקשט אותו, או פשוט לצלוח אותו במסלולים אופנתיים שוקקים עם חלה טריה. פרט חשוב: אתם יכולים לשמור את החומוס בכלי אטום במקרר, לתת לו להתיישב ולהתמזג טעמים. תאמינו לי, עם כל יום שיחלוף הוא יתחזק ויתחזק!
שדרוגים ותוספות אפשריות
עכשיו כשיש לנו חומוס טעים שיש להוקיר, אנחנו יכולים להרגיש חופשי להוסיף כמה תוספות מדהימות. אפשר לרכוש פטרוזיליה טריה, אם אתם חובבי ירקות יש את הבצל סגול הקצוץ שיוסיף רעדה מתוקה. לא תוכלו להתנגד לפלפל חריף שמפרה מרקם מעניין או אפילו חריף חריף, תלוי עד כמה אתם אוהבים את האש.
למי שאוהב קינוח מתוק, יש מקום לשקול סירופ תמרים לכל מי שיכול להתנגד לחדשנות. ואם אתם רוצים להפוך את החומוס למנה משגעת, אפשר להוסיף קוביות פירות כוסבר כגון פומלה או ערמונים קלויים.
שאלות ותשובות
האם אני יכול להכין את החומוס עם חומוס מקופסה?
בוודאי! פשוט תוודאו להוסיף את הטחינה והעירבוב בצורה טובה לאחר מכן כדי לקבל את המרקם הנכון.
מתי החומוס ישמור הכי טוב במקרר?
אחר 2-3 ימים החומוס יאבד מחיוניותו. אני ממליץ לסיים את החומוס תוך זמן זה או להקפיא אותו.
האם ניתן להכין חומוס בסיר לחץ בגרסה ללא גלוטן?
בהחלט! כל רכיבים במתכון הזה הם טבעיים ולא מכילים גלוטן, כך שאין שום בעיה.
איך אני יכול למנוע מהחומוס שלי להיות מר?
תשימו לב להזרים את החומוס הטחון היטב! אם אתם מוסיפים לימון או שום, עשו זאת לפי טעם אישי.
האם יש לי אפשרות להשתמש בטחינה שונה?
מובן! חפשו טחינה מגזרות שונות שמספקות טעמים ייחודיים – רגישות חומרי הגלם מתבטאת בטעמים.
מה אם אני לא אוהב טחינה?
אם אתם מהצד של ה'לא', אתם יכולים לנסות להשתמש באבוקדו במקום, הידוע ביכולתו לייצר מרקם נימוח.
האם כדאי להוסיף שמן זית?
כמובן! השמן לא רק מוסיף טעם, אלא גם משדרג את הבריאותיות (ושכולם יודעים שיהיה עוד יותר טעים).
מה הסוד לחומוס נימוח ומדליק?
הקפיצה בסיר לחץ – זו המהירות המושלמת להביא את העדינות והטעמים הרבים יחד!
האם אפשר להכין חומוס לארוחה האחרונה?
להכין חומוס כמנה לארוחה זה בהחלט רעיון מצוין! הוא יהפוך את הרצון לעוד פרוסת לחם לעניין קלאסי.
מהן האלטרנטיבות לתיבול אם אני רוצה משהו נוסף?
ניסיתם לשים מעט אגוזים קלויים או צנוברים? הם יכולים לשדרג את התמונה לחלוטין!
שתפו את המתכון המדהים הזה עם חברים ומשפחה, וכל אחד ייהנה מהחומוס החדשני והאגדי שלכם! אל תטעו – כולם אוהבים חומוס!
כתיבת תגובה