חזה עוף ממולא באורז וירקות – המתכון שיביס את כולם

חזה עוף ממולא באורז וירקות – המתכון שיביס את כולם

"`html

חזה עוף ממולא באורז וירקות – חוויה מדהימה על הצלחת!

גלו את הטעמים המדהימים של מתכון להכנת חזה עוף ממולא באורז וירקות, שיביא את השולחן שלכם לרמה חדשה! הדימיון שלכם יוכל לפרוש כנפיים עם כל ביס, כשאנחנו נגיש לכם מתכון שיגרום לכם לרצות למלא את הצלחות שוב ושוב. השילוב של חזה עוף עסיסי, אורז נגיס, וירקות רעננים יוצר קונסרציה שמעלפת את כל החושים. בואו נתחיל להפתיע את עצמנו ואת האורחים עם מנה מכשפת שתשאיר את כולם עם טעמים מתוקים בפה ורצון לעוד.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי, ומספר מנות:

  • זמן הכנה: 60 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לעולם המדהים של הבישול, נציג את הרכיבים שדרושים על מנת להכין את המנה הזאת, שיכולה לשדרג כל ארוחת ערב או חוויה משפחתית:

  • 4 יחידות חזה עוף (ממולאים עם כל הטעמים הכי טובים שיש)
  • 1 כוס אורז (חגיגה טוסקנית במדור האורז)
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 גזר דק קצוץ
  • 1 קישוא מרוסק (או חתוך לקוביות קטנות)
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם (חשוב להרגיש את העניין)
  • 1/2 כפית כמון (סוד הקסם בספרי הבישול)
  • 1/2 כוס ציר עוף (או מים)

לאלו מכם שרוצים לגרסה בריאה, אפשר להשתמש באורז חום במקום טבעי. הציר יכול להיות חלופי עם ציר ירקות במידה ואתם מעדיפים גרסה טבעונית. במידה ואתם ללא גלוטן, וודאו שהאורז שאתם קונים הוא ללא גלוטן.

שלבי ההכנה

בתור חובבים של מטעמים, אנחנו נדאג להנחות אתכם בצעד אחר צעד, כך שתוכלו להכין את המנה המדהימה הזו בקלות ובמהירות.

  1. מחממים את שמן הזית במחבת על חום בינוני ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שיתחיל לשקף.
  2. מוסיפים את הגזר והקישוא ומטגנים למשך כ-5 דקות נוספות.
  3. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים במשך 1-2 דקות.
  4. שמים את האורז למחבת ומערבבים הכל יחד כ-2 דקות נוספות.
  5. מוסיפים את ציר העוף, מלח, פלפל וכמון. מבשלים עד שהאורז סופג את הנוזלים.
  6. מוציאים מהכיריים ומוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה. מערבבים הכל בעדינות.
  7. חותכים את חזה העוף בצורת כיס (כמו פה של ציפור) ממלאים אותו בתערובת האורז וירקות.
  8. מסדרים את החזה ממולא בתבנית אפייה ויוצרים פירורי לחם מעל, אם רוצים.
  9. מבשלים בתנור חם ל-30 דקות בטמפ' של 180 מעלות צלזיוס.
  10. מגישים חם ונהנים מהמנה המושלמת והעסיסית שהכנתם!

שדרוגים ותוספות אפשריות

כמובן, תמיד אפשר לשדרג את המנה הזו עם תוספות. אחת האפשרויות המגניבות היא להוסיף לירקות פטריות מוקפצות או בצל ירוק קצוץ. ציר ירקות יכול להוסיף עוד לאורז טעמים שונים ומסקרנים. אנשים שאוהבים פיקנטי יכולים להוסיף פלפלים חריפים ישירות לתערובת האורז. ואחרון חביב, אפשר לקשט עם ירקות טריים או רוטב של זיתים כבושיים.

שאלות ותשובות

מאיזה סוג אורז כדאי להשתמש?
אורז בסמטי הוא הבחירה הקלאסית, אבל אורז חום או אורז אחרת גם עובדים מעולה. העיקר הוא לא להשתמש באורז שיבש!

אילו ירקות נוספים אפשר להוסיף למילוי?
רשימה מציעה הבאה כמו פטריות, גזר סגול, בצל ירוק או גזר קצוץ דק.

האם אפשר להכין את המנה ביום קודם?
בהחלט! ובשבת או חג למשל, אפשר להכין את המנה ביום שישי ולהשאיר במקרר. רק חיממו לפני ההגשה!

איך אני יודע שהעוף מוכן?
וודאו שהעוף הגיע לטמפ' פנימית של 75 מעלות צלזיוס. אם יש לכם תרמומטר לבישול, זה עוזר!

האם אפשר לעשות את המנה על כירה?
בוודאי! אפשר להכין את המילוי על הכירה ואז לבשל את חזה העוף במים או ציר כבסיס.

האם כל בירושלים יודעים מה זה חזה עוף ממולא?
לא בטוח, זה מנה שנמצאת בעיקר במטבח המזרחי, אבל כולנו אוהבים לקבל טעמים חדשים!

האם הם יכולים להמיס את החזה על החריצים?
אם תוסיפו שמן זית טוב למעלה, תצטרכו לאפשר להם להכנס לתנור עד שהיו חמים.

מה לעשות אם המילוי לא מוצא את העוף?
תוכל להפוך את המתכון למוסדי מאוד ולחכות להוסיף לאורז – זה גם פתרון מעולה!

איזה רטבים מגישים עם המנה?
הרוטב האדום הקלאסי מסוגר מהבית הוא הבחירה הפופולרית, אך יוגורט כמטבל יכול להשלים את המנה נפלא!

איך לשדרג את המנה?
תוספת של עלי נענע או בזיליקום מעל ממש משגע אותה. תנסו – לא תתחרטו!

אם אהבתם את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף את השיטה המושלמת עם החברים שלכם כדי שגם הם יוכלו ליהנות מהמנה המהממת הזו. כל כך הרבה טעמים, כל כך הרבה איכויות – חזה עוף ממולא באורז וירקות הוא באמת משהו שיעניק לכם זכרונות במטבח. בתיאבון!

"`

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *