חזה עוף ממולא בבשר טחון שיביא טעמים חדשים
חזה עוף ממולא בבשר טחון – מתכון אגדי למנה משגעת!
דמיינו את הצליל המשגע של חזה עוף ממולא בבשר טחון חם, ששולח ריח ממכר במטבח שלכם. עכשיו תחשבו על זה: מדובר בארוחה שמצליחה לשלב את הטעמים הנהדרים ואת המרקמים המיוחדים של בשר טחון עם רכותו של העוף. זו לא סתם מנה, זהו חוויה קולינרית שמתעלה על עצמה! המנה הזו היא קשר אמיתי בין מזרח למערב, בין מסורת לחדשנות ובראש ובראשונה, משהו שלקוחות רבים ירגישו כמו מאכלי סבתא – זה פשוט מדהים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 45 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המנה הזו שתשאיר את כל מי שאוכל אותה עם חיוך על הפנים, אתם תצטרכו את המרכיבים הבאים:
- 4 חזה עוף גדול, שטוח לשימוש (אפשר לבקש מהקצב)
- 400 גרם בשר טחון (בקר או תערובת עוף, לפי העדפה)
- 1 בצל גדול, קצוץ קטן
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 ביצה
- 1/4 כוס פירורי לחם
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כוסות רוטב עגבניות (למעל)
- גבינת מוצרלה מגוררת (לא חובה, אבל זה עדיין מושלם)
גרסה טבעונית
לגרסה טבעונית, ניתן להחליף את הבשר הטחון בטופו או פטריות קצוצות דק. בהחלט מדובר באופציה משגעת, ורבים שינסו אותה יגלו קרוב לוודאי שהיא מתעלה על כל מה שחשבו.
שלבי ההכנה
כעת, הגיע הזמן לממש את החזון ולהכין את המנה הנפלאה הזו:
- מחממים מעט שמן זית במחבת על חום בינוני.
- מטגנים את הבצל והשום עד שהם מזהיבים.
- מעבירים את הבצל והשום לקערה ומוסיפים אליהם את הבשר הטחון, פירורי הלחם, הפטרוזיליה, הביצה, התבלינים.
- מעבדים היטב עד שהתערובת אחידה.
- לוקחים חתיכת חזה עוף, פותחים ומניחים בתוכה 2-3 כפות מן התערובת.
- סוגרים ומהדקים בעזרת קיסמים או חוטים.
- מחממים את יתרת השמן במחבת ומטגנים את החזה עוף עד שמקבל צבע זהוב.
- מעבירים לתבנית, יוצקים מעל את רוטב העגבניות ומפזרים גבינת מוצרלה אם רוצים.
- אופים בתנור בחום של 180 מעלות צלזיוס במשך 30 דקות עד שהעוף מבושל והגבינה מבעבעת.
- מגישים על רוטב העגבניות עם פירה, אורז, או סלט מרענן.
תוספות או שדרוגים אפשריים
כמובן שמה שמייחד את המנה הזו הוא היותה מדהימה וגמישה! אפשר בהחלט להוסיף תוספות שונות כמו פירות יבשים, אגוזים קצוצים או אפילו קצת צ'ילי חריף למי שאוהב את הטעמים החריפים. בחורף, אפשר לשדרג את המנה עם ירקות שורש מבושלים בתנור או עם סלט ירקות קיץ קטן ופרשי.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את זה יום מראש?
בוודאי! אפשר להכין את המנה יום לפני ולשמור במקרר. פשוט חמים מעט במיקרוגל כשמגיעים לארוחה!
מה אפשר להחליף אם אין לי ביצים?
אם אין ביצים, ניתן להשתמש ב-2-3 כפות של רסק תפוחים או רבע כוס תחמץ של חומוס!
האם ניתן להקפיא את המנה?
כן, בהחלט! היא קפואה היטב ותוכלו להפשיר אותה ולחמם על מחבת או בתנור!
מה אפשר לשים במקום גבינת מוצרלה?
אם אתם לא אוהבים מוצרלה, אפשר לשים גבינת פטה או גבינת צהובה מגרדת.
האם ישנה אפשרות להכין זאת בתנור בלבד?
כן, פשוט שמים בתבנית עם רוטב עגבניות, מכסים בנייר כסף ואופים בטמפרטורה נמוכה עד שהעוף מבושל לחלוטין.
האם אפשר לשים כמה תבלינים נוספים?
בוודאי! אורגנו, טימין או בעבודת למרגרינה מוסיפים טעמים נפלאים.
כמה זמן ניתן לשמור את המנה במקרר?
את המנה אפשר לשמור במקרר עד שלושה ימים כשהיא מכוסה.
מה אפשר להגיש לצד המנה?
אורז בלעדי עם צנוניות קצוצות או פירה חם אכן מושלם.
איך יודעים שהעוף מוכן?
העוף יהיה מוכן כאשר הוא מקבל צבע זהוב והטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-75 מעלות.
האם זה בריא?
בהחלט! עם איכות הבשר וההקפצה הקלה, זו מנת עוף בריאה ומופלאה.
אני בטוח שהמתכון הזה יכבוש את לבכם כמו שהוא כבש את שלי. זכרו, אם אהבתם את המתכון, שתפו אותו עם חברים ברשתות החברתיות, כי האוכל הטוב ביותר הוא זה שמזין את הלבבות!
כתיבת תגובה