חזה עוף על מחבת פסים – מתכון קל וטעים!
"`html
מתכון לחזה עוף על מחבת פסים
על משטח מחבת מתנוססים רצועות זהובות ועסיסיות של חזה עוף. צליל החימום התוסס מצליח לעורר את כל החושים והרעב באופן מיידי. אתם כבר מדמיינים את השפתיים שלכם נוגעות באותו פרוסה נימוחה, שאפשר ללקק את האצבעות לאחר כל נגיסה. בואו נעשה את זה! המתכון הזה הוא בגדר מדהים, ממכר וזה הכי טעים שיש. אתם פשוט לא רוצים לפספס את זה!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי ליצור את המנה המושלמת, אנו צריכים את החומרים הבאים. וחשוב מאוד לשים לב שהדברים איכותיים. ככל שהמוצרים יהיו טריים יותר, כך המנה תהיה תוצאה אגדי!
- 4 רצועות חזה עוף טרי (בערך 500 גרם)
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפיות מלח
- 1 כפית של פפריקה מתוקה
- 1 כפית של כורכום
- 1/2 כפית של קימל (אופציונלי)
- 2 שיניים של שום קצוצים
- מיץ מחצי לימון
- עלים טריים של פטרוזיליה לקישוט
אפשר להציע מספר אלטרנטיבות עבור רכיבים אלו. למשל, עבור גרסה טבעונית אפשר להשתמש בחלבון סויה או טופו חתוך לרצועות. וודאי תיהנו מהמנה המעלפת גם כך. אם אתם רוצים לגוון את השף תוכלו לשדרגו לתפריט ללא גלוטן על ידי שימוש ברוטב סויה ללא גלוטן.
שלבי ההכנה
השלבים כאן הם פשוטים וברורים, כמו למצוא את השלט בטלוויזיה לאחר יום עבודה ארוך. תנו לי להסביר איך להכין את החזה עוף המושלם.
- מוסיפים את השום הקצוץ לשמן הזית במחבת ומחממים על חום בינוני.
- בינתיים, מתבלים את רצועות העוף במלח, פפריקה וכורכום, ותוסיפו את מיץ הלימון מעל.
- אחרי שהשום מתחיל להזרים את ניחוחו, מכניסים את רצועות העוף למחבת.
- מבשלים את העוף כ-5 דקות מכל צד או עד שהן משחימות.
- לאחר שהעוף מבושל, מכסים את המחבת עם מכסה למספר דקות נוספות כדי להשאיר את הרכות.
- מוציאים מהמחבת ומניחים לצד עלי פטרוזיליה לקישוט.
אז, עשינו את זה! עכשיו ניתן לשדרגו ככל שרוצים. אפשר להוסיף לצד את הירקות העונשיים כמו קישואים, גזר ופטריות במחבת. גרים לא רק טעימים, אלא גם מאוד בריאים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
המנה הזאת היא משגעת, אבל מדוע לא להוסיף טוויסט אישי? תוכלו להוסיף אותה לסלט טרי עם חסה, מלפפונים ורוטב יווני. או אולי להכין סנדוויץ' עם חלה טרייה, חיטה מלאה, או עם חציל קלוי? השמיים הם הגבול! מי יכול לעמוד בפני עוף שנערם לו בין פרוסות לחם כפרי עם ירקות צלויים? ככה כולם התרגלו לנשנש.
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בעוף קפוא במתכון?
כן, ניתן להשתמש בעוף קפוא, אך חיוני להפשיר אותו לחלוטין לפני הבישול. עדיף לא לבשל עוף קפוא ישירות, אחרת הוא עלול להתייבש.
באיזה סוג של מחבת כדאי להשתמש?
עדיף להשתמש במחבת פסים או מחבת טפלון כדי למנוע הידבקות של העוף.
מה אם אין לי פפריקה?
אם אין לכם פפריקה, תוכלו להוסיף קצת שטה חריפה או פשוט להשאיר את המנה עשויה ללא תיבול מדויק.
מה אפשר להמליץ לצד המנה?
מומלץ להוסיף תפוחי אדמה קלויים, אורז או סלט ירוק רענן.
איך יודע אם העוף מבושל מספיק?
כאשר העוף מזהיב ויש לו צבע ורדרד במרכזו, כדאי לחתוך אותו ולוודא שהמיץ זורם ברור (לא אדום) לפני ההגשה.
האם ניתן להכין את המנה מראש?
בהחלט! אפשר להכין אותה יום מראש, לשמור במקרר ולאחר מכן לחמם במיקרוגל או בתנור.
מה כדאי לעשות עם שאריות?
שאריות עוף מעולות בסלטים או אפילו סנדוויצ'ים.
האם אפשר להשתמש בחזה עוף של סבתא?
בהחלט, אם יש לכם חזה עוף שמוכן מבעוד מועד, זה מוסיף טוויסט אישי וטעים!
איזה טעמים כדאי להוסיף בהתאם להעדפה?
עכשיו זה הזמן להיות יצירתיים! אפשר להוסיף רטבים אחריים כמו סויה או דבש להעניק גורמי טעם נוספים.
האם ניתן להכין במקביל כמה מנות?
אם יש לכם מספיק מקום במחבת תוכלו לבשל כמה פיסות בו זמנית, פשוט שימו לב לזמן הבישול.
אז זה כל הסיפור! כשאתם הופכים את המתכון הזה למנה הביתית שלכם – אל תשכחו לשתף עם החברים ברשתות החברתיות! זה בהחלט מתכון ששווה להפיץ!
"`
כתיבת תגובה