חזה עוף עם אורז בתנור במחבת אחת קל ומהיר

חזה עוף עם אורז בתנור במחבת אחת קל ומהיר

"`html

חזה עוף עם אורז בתנור – המנה המושלמת לכל אירוע!

כשלוחשים לנו על חזה עוף עם אורז בתנור, אנחנו מבינים שצפויה לנו חוויה טעמים בלתי נשכחת! השילוב המושלם בין העוף הרך והעסיסי לאורז המעולה, יוצר מנת דינמיקה במטבח, כזו שתשאיר את כולם מרוצים. מתכון זה לא רק מתכון של אמא, אלא גם סוכריה לגוף ולנפש. הוא מתהדר בטעמים משגעים, טכניקות פשוטות וביסים שמומלץ ללקק את האצבעות אחריהם.

זמן הכנה ורמת קושי

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 45 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מתאים ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, נגיע לחלק המרגש באמת – הרכיבים. הם לא רק טעימים, אלא גם מעניקים לתהליך הכנה טאץ' מסתורי. לא משנה אם אתם חובבים או מקצוענים, השילוב הזה יעשה לכם את היום!

  • 500 גרם חזה עוף, פרוס לנתחים בגובה 2 ס"מ
  • 2 כוסות אורז בסמטי, שטוף
  • 4 כוסות מים או ציר עוף
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 2 גזר בינוניים, קלופים וקצוצים
  • 1/2 כוס אפונה (אפשר גם קפואה)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית כורכום
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מעט פטרוזיליה קצוצה לתוספת צבע

מרכיבים חלופיים

אם אתם חפצים בגרסה טבעונית, אתם יכולים להחליף את חזה העוף בחתיכות טופו או סייטן, שאותם טוענים קצת בשום ובציר ירקות כדי לשמר את הטעמים. גם בסוגי האורז, ניתן לנסות אורז מלא או קינואה – האפשרויות הן אינסופיות!

שלבי ההכנה

וכעת, אחרי שסקרנו את הרכיבים, הגיע הזמן לעבור לשלב המעשי. תאמינו לי, זה פשוט כמו לעקוב אחרי מתכון של סבתא – והטעמים מדהימים!

  1. מחממים את שמן הזית בתנור על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף וזהוב.
  3. מוסיפים את השום ומערבבים למשך דקה נוספת.
  4. מוסיפים את הגזר והאפונה ומבשלים עוד 3-4 דקות, עד שהירקות רכים.
  5. מוסיפים את חתיכות חזה העוף ומערבבים היטב.
  6. מתבלים במלח, פלפל, כמון וכורכום.
  7. מוסיפים את האורז ומערבבים עד שהאורז ספג את הטעמים.
  8. מוסיפים את המים או ציר העוף.
  9. מבשלים על חום גבוה עד שהמים רותחים.
  10. מעבירים לתנור מכוסה בנייר כסף, למשך 30 דקות.
  11. לאחר מכן, מסירים את מכסה נייר הכסף ומבשלים עוד 15 דקות עד שהאורז מתבשל לחלוטין.
  12. מסננים את כל המים שישה לא נותרו ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

על מנת להפוך את המנה למשתגעת ממש, אפשר לחשוב על תוספות מגוונות. לדוגמה, ניתן להוסיף חתיכות פפריקה קלויה או אפילו צנוברים קלויים שיתנו קראנצ'יות קלה. אם רוצים להוסיף גם פיקנטיות, רוטב צ'ילי מתוק יכול להוות להיט!

שאלות ותשובות

האם אפשר לשים ירקות אחרים במתכון?
בוודאי! אתם יכולים להוסיף קישואים, תפו”א או כל דבר שאוהבים. השילוב עם האורז מקסים.

כמה זמן ניתן לשמור את המנה במקרר?
המנה נשמרת היטב בתוך קופסה סגורה במקרר עד 3 ימים.

אפשר לשדרג את המנה עם רוטב כלשהו?
בהחלט! רוטב יוגורט עם צנוברים או רוטב שום יכולים להיות תוספת מענגת.

האם אפשר להכין את המנה מראש?
כן, ניתן להכין כמה שעות מראש ולחמם בתנור לפני ההגשה.

האם הכנת המתכון מתאימה לילדים?
לגמרי! זהו מתכון מתוק ואוהב, אידיאלי עבור כל המשפחה.

איך להכין מנת אורז קטנה יותר?
פשוט קחו חצי מכמות הרכיבים. גם חזה עוף גם אורז – הכל מתכווץ בקלות.

מה לעשות אם האורז יצא דביק?
ברוב הפעמים זו רק שאלה של זמן בישול. אם הוא דביק, ייתכן והשאירו אותו על מכסה מושהה סכום זמן רב מדי.

אפשר להחליף את הציר במים?
כמובן! אם אתם רוצים מתכון כל כך קל, מים עובדים מצוין.

אילו מיני חזה עוף מתאים למתכון?
אפשר להשתמש גם בחזה עוף מפולפל בנגיעות או רוזמרין. זה בהחלט מוסיף ניחוח מעולה.

איך מוודאים את הבישול של העוף?
על מנת לוודא שאכן העוף מבושל, וודאו שהפנימית מגיעה לחום של 75 מעלות, והעוף ייראה מבושל לחלוטין.

אתם מוזמנים לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, ולאפשר לכולם לדעת על הכיף הבלתי נגמר של חזה עוף עם אורז בתנור. מי אמר שאוכל ביתי לא יכול להיות מדהים? נצלים את טעמי הבית הבית למיצוי המושלם!

"`

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *