חזה עוף שלם בתנור עם אורז שיגרום לכם להתמכר

חזה עוף שלם בתנור עם אורז שיגרום לכם להתמכר

חזה עוף שלם בתנור עם אורז – מתכון מדהים וביתי

הם לא ממתינים לכם בסופרמרקט. לא מדובר בענבים סודיים או בקישואים שצורחים להצלה, אלא במתכון של חזה עוף שלם בתנור עם אורז שהופך את כל הארוחה לחגיגה של טעמים! אם אתם חובבי אוכל, אתם יודעים שאין כמו מנה שבושלה באהבה, וזוהי בדיוק המטרה שלנו כאן – להכין מנה אגדית שתשאיר את כולם פעורי פה.
בין אם מדובר בארוחה משפחתית, מפגש חברים או פשוט שאתם רוצים לפנק את עצמכם במשהו מעלף, אתם נגיע למנה הזו בשמחה.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 1.5 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המנה המהפנטת הזו, נצטרך לאסוף את היתרון האסטרטגי של מרכיבים עשירים ומופלאים. למזלנו, כל רכיב כאן יוסיף ייחודיות וטעימה. הנה מה שנדרש:

  • 1 חזה עוף שלם (בערך 1.5 ק"ג)
  • 2 כוסות אורז פרסי או אורז יסמין
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 4 כוסות מים או ציר עוף
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • קמצוץ קינמון (למי שאוהב את הנגיעה שלי המתוקה)
  • תפוחי אדמה קלופים, חצויים (אופציונלי)

ובכן, הרכיבים כאן מציעים את התמהיל המושלם, ויש מקום לשדרוגים מרהיבים. אם אתם טבעוניים, אתם יכולים להחליף את העוף בפרגיות סויה או טופו. בשביל גרסה ללא גלוטן, כדאי לבחור באורז בר או אורז תאילנדי.

שלבי ההכנה

עכשיו אחרי שאספנו את כל מה שנדרש, הגיע הזמן להכנס לממלכה ואת כל המרכיבים להפגיש לעבודה סוחפת.

  1. מחממים את שמן הזית בסיר על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא רך ושקוף.
  3. מוסיפים את השום ומערבבים במשך דקה נוספת.
  4. מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.
  5. שופכים את 4 כוסות המים או הציר לתוך הסיר. מוסיפים את כמון, פפריקה, מלח, פלפל וקינמון. מביאים לרתיחה.
  6. בזמן שהמים רותחים, מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  7. מניחים את חזה העוף בתבנית ובוחשים אותו עם שמן זית, מלח ופלפל.
  8. כאשר המים רותחים, מוסיפים את האורז למנה של העוף בתבנית.
  9. מניחים מעל את תפוחי האדמה, אם בחרתם להוסיף אותם.
  10. מכסים את התבנית בניילון נצמד או בנייר כסף.
  11. אופים בתנור למשך 1.5 שעות.
  12. כעבור שעה, מסירים את הכיסוי ומבשלים לעוד 30 דקות, עד שהחזה מתבשל והאורז הנפלא סופג את כל הטעמים.
  13. שוטפים עם עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה לקישוט והשפעת ייחוד על טעמי המנה.

וצעד אחרון – לפני שמדברים על תוספות, מגיע הזמן שלכם לשבת ולהנות מהמנה המושלמת הזו!

תוספות ושדרוגים

כדי להפוך את המנה הזו לארוחה ממכרת, כדאי לשקול להוסיף דברים כמו חומוס קלוי מעל, או אפילו פירות יבשים כמו צימוקים או משמשים. שילוב של אגוזים קלויים מוסיף קראנץ' לאורז. אפשר גם לטעום תיבול נוסף כמו רוזמרין או טימין להגברת הייחודיות.

שאלות ותשובות

מה באמת כל כך מיוחד בחזה העוף המושלם הזה?

חזה העוף הזה נשאר עסיסי ומלא בטעמים. אנחנו רוצים ליצור את השילוב המושלם לסיום, והדרך לכך היא לזכור להשתמש בציר עוף או מים, דבר שיסייע להעניק טעמים עמוקים.

האם אפשר לשדרג את המרכיבים?

בהחלט. אפשר להשתמש בחזה הודו או בשאריות דגים כשנזכרים שהעיקר היה להחזיר את אהבת הבישול.

מה הסוד שיהפוך את האורז לאוורירי?

שתיים-שלוש דקות של טיגון תחילה עם הבצל והשום יסייעו להניח את היסודות שיש לחסוך בקצרים.

איך אדע שהמנה מוכנה?

חזה העוף יהיה מבושל עד שהוא מתפרק בקלות והאורז יספח את כל הנוזלים. הטעמים כאן משגעים!

האם ניתן להכין מנה זו מראש?

בוודאי. גם אם אתם בוחרים להקפיא, התרגלו לעשות זאת לפני מעלות בתנור והשתדלו לנקות לפני החזרה.

יש לי אורז בסמטי, זה בסדר?

בהחלט. כל סוג אורז שלא יוריד את הציפיות שלכם! המשחקים של טעמים עדינים מאוד זהירים כאן.

אני אוהב את הירקות, איזה ירקות הייתם ממליצים להוסיף?

בהחלט. גזר, קישוא ושום שיני שום מוסיפים כרטיסי אדירות לשולחן. אל תשכחו לצמצם אתכם באם אתם קוטעים את עצמכם.

האם אפשר להכין את המנה ללא התנור?

מומלץ לבשל את העוף על השיש לחצי מהזמן ולסיים במחבת. אך אל תשכחו שהמנה תהיה פחות עסיסית.

כמה זמן בקירור תשמור על הטריות?

מנה זו נשארת טרייה עד 4 ימים, בסיום הבישול. אתם יכולים גם לחמם מחדש מבלי לחשוש על הטעמים הנפלאים.

למה לקשט בעשבי תיבול?

עשבי תיבול מאושרים רעננים יכולים להוסיף צליל נוסף, זאת אומרת לא להקל בהתייחסות.

אחרי כל המעבדים והחומרים, אני ממליץ לכם לשתף את המתכון הזה עם חברים ולפנק את עצמכם במנה מדהימה, מעלפת שתשאיר את כולם קרובי קיבה שמחפשת את הקסם של חזה העוף בתנור. בהצלחה במטבח!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *