חצילים מטוגנים בקמח וביצה – מתכון קל ומפנק!

חצילים מטוגנים בקמח וביצה – מתכון קל ומפנק!

חצילים מטוגנים בקמח וביצה – חוויה של טעמים!

אם אתם מחפשים מנה שהיא גם פשוטה להכנה וגם ממכרת ברמה שלא תשאיר לכם ברירה אלא להכין גם מחר, הגעתם למקום הנכון! חצילים מטוגנים בקמח וביצה הם בדיוק המנה שעליה ככל מה שתעזו לחלום. השילוב של החציל עם הקצפת הבצקית והלוהטת, יוצרים חוויה קראנצ'ית ומדהימה של טעמים. כל ביס הוא כמו פיצוץ של שכבות טעם, ועם כל טעימה תרגישו שאתם לקוחים משף מומחה במסעדת יוקרה.

נקודת הפתיחה שלנו היא החציל, הירק המופלא הזה שמרבה להיות בחלל המטבח שלנו. לא רק שהוא מלא בטעמים, הוא גם בריא ועשיר בנוגדי חמצון. בסיום הארוחה שלכם, סביר להניח שתמצאו את עצמכם לוגמים את המיץ לצד החצילים, ובכוונתנו לשדרג את חווית הטעם שלכם!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מגישים ל: 4 מנות

המרכיבים הדרושים

כדי להוציא את המקסימום מהחצילים שלכם, יש צורך בכמה מרכיבים נהדרים:

  • 2 חצילים בינוניים
  • 1 כוס קמח חיטה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן לק frying (שמן קנולה, שמן זית או שמן זרעי ענבים)
  • לימון (לא חובה, אבל מוסיף טאץ' משגע)

מלבד החומרים הבסיסיים, אפשר בהחלט להוסיף חומרים נוספים שיגבירו את הטעמים. למשל, עשבי תיבול כמו בזיליקום או אורגנו יכולים לשדרג את המנה בצורה מאוד טובה. גם גבינת פטה מעולה למי שאוהב לשדרג את המנה.

שלבי ההכנה

העבודה מתחילה ועכשיו מגיע הרגע המרגש – הכנת החצילים!

  1. חותכים את החצילים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ. את זה עושים עם חותכם חד, לא לשכוח! כי מי אוהב חתיכות עבות?
  2. מניחים את פרוסות החצילים בקערה ומפזרים מעל מלח. נותנים להם לנוח לכ-15 דקות כדי שיוציאו מים.
  3. בינתיים, מקציפים את הביצים בקערה נפרדת עם מעט מלח ופלפל.
  4. בקערה אחרת, שמים את הקמח ואת פירורי הלחם ומערבבים היטב.
  5. מדליקים את השמן בתבנית רחבה על חום בינוני גבוהה.
  6. לוקחים פרוסת חציל, מטבילים אותה בקמח, לאחר מכן בדיפ קשה בביצה, ולבסוף באמת לא מפספסים את פירורי הלחם – הם חייבים להיות שם!
  7. מניחים בזהירות את הפרוסה בתבנית עם השמן החם ומטגנים עד שהחצילים זהובים ופריכים מכל הצדדים.
  8. כשהחצילים מוכנים, סוחטים מעט לימון מעל כדי להוציא את הטעמים באמת.
  9. העבירו את החצילים המטוגנים למגבת סופגת כדי להוריד את עודפי השמן.
  10. מגישים חמים, ואותם יכולים לשים על צלחת עם יוגורט או רוטב חומוס ליד, כך שכל ביס יהפוך לחגיגה של טעמים!

תוספות או שדרוגים אפשריים

כמו בכל מתכון, גם כאן אפשר לשדרג ולהוסיף כיד הדמיון הטובה. אפשר להוסיף גבינת פטה סמוך לסוף הבישול, כך שהטעמים יתמזגו יחד.

אולי תרצו לעבור על המתכון עם חומרים מחליפים? יש המון גרסאות טבעוניות או דלות גלוטן שאפשר לחוות דרך המתכון הזה. עם קמח תפו”א או קמח חומוס, למשל, אפשר להיות יצירתיים תוך שמתחשבים בהרגלי תזונה אחרים.

שאלות ותשובות

אפשר להכין את המנה ללא ביצים?
בהחלט! אפשר לשים תחליף ביצה מעשה ידיכם, כמו תחמיץ חומוס. זה מעניין ומיוחד!

מה עושים אם החצילים מרירים?
אין דאגה! פשוט תסחטו את המים אחרי שחתכתם, ובעיקר תוסיפו מלח. זה עוזר בחוויה.

איך שומרים את החצילים המוכנים?
שמים במקרר בכלי סגור, אך ההמלצה היא לא לצפות אותם ליום למחרת, כי הם זקוקים להיות טריים.

האם אפשר לתגן עם שומן אחר?
שטח שמן זית בהחלט ניתן להשתמש בו! הוא יוסיף טעם חזק לתבשיל.

מה סוד הפריכות השחומה?
עדיף להשתמש בשמן חם מאוד, כך שהחצילים יוטבעו בשמן כמו מכוונים ולא ינפחו את השמן.

יכול להיות חצילים עם ציפוי דל פחמימות?
בהחלט! אפשר להמיר את פירורי הלחם באגוזים טחונים או בקמח שקדים.

האם חצילים משגעים ילדים?
כן? הרבה ילדים אוהבים חצילים כאשר הם מטוגנים ומקורבים מטבחים שונים!

איך השנים קרובות?
אפשר לקבוע שיח במדובר בשנה נוספת – אתם תודו זמן האפייה הרצויה ירוץ עליכם מאוד!

יכולים להיות חצילים מיטיבים?
כמובן! חצילים בריאים עם סיביים ומלאי נוגדי חמצון.

ממה החצילים עשויים?
חצילים Connection ובחסות ירקות המשפחתיים.

אז אחרי כל המידע והמתכון המשגע הזה, אנחנו מקווים שהצלחתם להתרגש ולהכין את החצילים הללו. כולם ירצו ללקק את האצבעות. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם! זה מתכון אגדי, והעולם צריך לדעת עליו!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *