טופו עם פטריות בצורה פשוטה וטעימה במיוחד
התחברו לעולם המופלא של הטופו והפטריות
אם אתם מחפשים מנה שתשבור את השגרה, אנחנו כאן כדי להציג לכם את השילוב המהמם של טופו עם פטריות. זה לא סתם טופו, זה טופו עם פטריות מוסריות שמציעים טעמים מרהיבים, טקסטורה מזמינה וצבעים מטריפים. המנה המדהימה הזאת תשאיר אתכם עם טעם של עוד, ופשוט תגרום לכם ללקק את האצבעות. תודו שזה מה שכולם מחכים למנה כל כך מושלמת!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות
* זמן הכנה: 30 דקות
* רמת קושי: קל
* מנות: 4 אנשים
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המנה המעלפת הזו, אתם תצטרכו את המרכיבים הבאים:
* טופו קשה – 400 גרם (חיתוך לקוביות בגובה 2 ס"מ)
* פטריות פורצ’יני – 200 גרם (מומלץ להשרות במים חמים דקות)
* פטריות שמפיניון – 200 גרם (חתוכות)
* שום – 3 שיניים (כתושות)
* ג’ינג’ר – 2 ס”מ (קצוץ)
* רוטב סויה – 3 כפות
* שמן שומשום – 2 כפות
* ירק ירוק לקישוט – כוסברה או בצל ירוק
* מלח ופלפל לפי הטעם
בואו נדבר על הטופו, שהוא חלבון דל פחמימות ועשיר בחלבון צמחי. למי שלא יודע, זהו רכיב נפוץ במטבח האסייתי, והוא מצוין לערבוב עם טעמים שונים. הוא סופג טעמים כמו ספוג, כך שלא חשוב מה תוסיפו אליו, הוא ייצא מופלא!
מרכיבים חלופיים
אם אתם צמחוניים, גאים להיות טבעונים או פשוט רוצים לגוון, אפשר להשתמש בטופו רך במקום הקשה. עבור המדאלים, פטריות יומייקו כתוספת יהיו תחליף אגדי לפטריות פורצ’יני. יש לכם אפשרויות רבות!
שלבי ההכנה
1. נחתוך את הטופו לקוביות בגובה 2 ס"מ
2. נשרה את הפטריות פורצ’יני במים חמים במשך כ-15 דקות
3. נטגן את הקוביות של הטופו על מחבת עם שמן שומשום עד שהן מזהיבות מכל הצדדים
4. נוסיף למחבת את השום והג’ינג’ר ונטגן לתוספת טעם ריחנית
5. נוסיף את הפטריות השמפיניון ונבשל עד שהן מתרככות
6. נוסיף את הפטריות פורצ’יני המסוננות יחד עם רוטב סויה
7. נבשל עד שכל המרכיבים מתמזגים ונוטעים יחד
8. נוסיף מלח ופלפל לפי הטעם
9. נגיר מעט שמן שומשום נוסף לעניין
10. לקישוט, מפזרים ירק ירוק קצוץ מעל
איך טופו ופטריות יכולים להפוך לשילוב המדהים הזה? פשוט, התהליך הוא קליל ומהיר. המנה הזו מתאימה לכל מצב רוח, אם זה ערב רגוע בבית או כינוס משפחתי.
שדרוגים ותוספות
אם יש לכם חשק לגוון, תהיו יצירתיים! אתם יכולים להוסיף לקינמון ומעט סויה מתוקה כדי לחזק את הטעמים הפיקנטיים. קצת חמאת שקדים יכולה להוסיף נופך משגע של מתיקות. ואולי תחשבו על להגיש את המנה הזאת עם אורז פראי או קינואה? שני הגרסאות יוסיפו חוויה בריאותית וטעימה מאוד.
שאלות ותשובות
האם זה טעים גם לילדים?
בהחלט! הם לא רק יקבלו ממנה טעמים חדשניים, אלא גם סיבים תזונתיים חשובים.
מה לעשות אם אין לנו פטריות פורצ’יני?
נחמד שתהיתם! אפשר פשוט להשתמש בפטריות שמפיניון בלבד, או לשלב עם פטריות קימון או פטריות שיטאקי.
האם המנה מתאימה לדיאטות שונות?
כמובן! מדובר במנה דלה בפחמימות, עשירה בחלבון ודלת קלוריות. מומלץ גם לאכול עם הרבה ירקות – זה זמן מושלם להרגיש בריאים במושג!
איך ניתן לשמור על המנה לאורך זמן?
המנה נשמרת במקרר עד שלושה ימים. הכי טוב להחזיר אותה לאש עם מעט מים על מנת לשמור על המרקם.
האם אפשר להכין את המנה מראש?
לגמרי אפשר! אם אתם מתכננים אירוח, תוכלו להכין אותה כמה שעות לפני.
מה הסוד לטופו פריך?
הטיגון הוא המפתח! שמן חם ומחבת דקה נותנים טופו מבריק ופריך.
אם רוצים להוסיף חמאה, איזה סוג להמליץ?
חמאת שקדים בהחלט תעשה את העבודה. בנוסף, אם לא רוצה טופו, שקדים קצוצים יכולים לעבוד טוב מאוד!
האם יש עונות מסוימות שבהן טוב לאכול את המנה הזו?
טופו ופטריות זמינים כל השנה אף על פי שבחורף עם הטעמים החמים והמנחמים, תמיד זה תענוג לקבל אותם.
אפשר לשדרג את הרוטב?
בהחלט! רוטב צ’ילי-סויה יכול להוסיף עקצוץ טעים וזה טוב תמיד!
מה קורה אם אני לא אוהב פטריות?
אין בעיה! תוכלו להחליף את הפטריות בירקות אחרים כמו גזר, קישוא או ברוקולי.
בסופו של יום, אוכל הוא חוויה שצריכה לענג את הלב והנשמה. האמינו לי, כשאתם משתפים את המתכון הזה עם החברים שלכם, אתם מוסיפים עוד רגע של אושר בחייכם! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולספר על החוויה שלכם!
כתיבת תגובה