טחינה מוכנה ערך תזונתי: כל מה שצריך לדעת
טחינה מוכנה: מה כדאי לדעת על הערך התזונתי שלה?
טחינה מוכנה היא לא עוד זן של טחינה, אלא מוצר שמוכנס לכל מיני מתכונים, גם בארץ וגם בעולם. מה יש בה בטחינה שממציאה מחדש את המובן של מאכל בריא? בסך הכל מדובר בשומשום טחון שנראה פשוט, אבל כשמתעמקים קצת, מגלים עולם של ערכים תזונתיים שיכולים להוסיף למנה שלכם המון. אז מה יש בטחינה שיכול לעזור לנו? פתחו את האוזניים (ואת הקיבה) כדי לגלות!
מה ערך תזונתי נמצא בטחינה המוכנה?
טחינה מוכנה עשויה משומשום טחון, כך שכבר יש להתחיל בשאלה: מה יש בשומשום? ובכן, זהו אחד הקטניות החזקות ביותר בעולם, עם ערכים תזונתיים במדדי בריאות מאוד מרשימים.
- שומנים בריאים: טחינה היא מקור מצוין לשומנים בלתי רוויים, שהם הכוכבים של מערכת הלב שלנו.
- חלבון: לטחינה יש כמות נאה של חלבון, מה שעושה אותה למוצר אידיאלי לספורטאים ולצמחונים.
- סידן: שומשום הוא מקור טוב לסידן, שחשוב בעצם לכל אחד מתפקוד הגוף שלנו.
- סיבים תזונתיים: מנה קטנה של טחינה מציעה סיבים תזונתיים שמסייעים לעיכול טוב.
- ויטמינים ומינרלים: טחינה מקושרת למינרלים כמו ברזל, מגנזיום ואפילו ויטמינים מקבוצת B.
שאלות ותשובות: כל מה שלא ידעתם על טחינה!
מה ההמלצה לצריכת טחינה?
עשייה של כף-שתי כפות ביום היא בהחלט מנה מספקת לשלב בטחינה בתזונה שלכם. ואם אתם אוהבים להכין מנות שונות עם טחינה, הקפידו לאזן ככה שהצריכה לא תצא מחוץ למסגרת.
האם טחינה מדוברת היא בריאה יותר מנותנת ממרח?
טחינה מוכנה בדרך כלל מכילה פחות מרכיבים לא טבעיים ותוספות, כך שהיא בהחלט בחירה בריאה יותר. כשאתם רוכשים, חשוב לשים לב לרכיבים, כדי למצוא טחינות עם כמות תוספים מועטה ככל האפשר.
מתי כדאי להימנע מצריכת טחינה?
למרות שטחינה היא מוצר בריא, יש אנשים שצריכים להפחית את הצריכה שלה, במיוחד אם יש להם בעיות בריאותיות הקשורות לשומנים או אם הם סובלים מאלרגיות. לכן, תמיד כדאי להתייעץ עם תזונאי או רופא אם יש ספקות.
איך אפשר לשלב טחינה בתזונה היומיומית?
טחינה יכולה להוות בסיס למנות רבות. הכנו כמה רעיונות שיאירו לכם את עיני השמיים, ואולי גם את הקיבה:
- ממרח טחינה: מתאימה בהחלט על לחם או פיתה.
- סלטים: טחינה יכולה להוות רוטב סופר מגניב לסלטים שונים.
- כדורי אנרגיה: בישול מהיר של כדורי שומשום מצורף עם חומרים הנותנים כוח.
- רוטב לפסטות: עם תיבול נכון, טחינה יכולה לשדרג כל פסטה.
מתי, איך ומה?
הטחינה המוכנה יכולה להיות נסיעה בריאה לקולינריה, לצרוך בצורה יצירתית ולגלות את הטעמים השונים שהיא יכולה להציע. היא מתאימה לכל רגע: ארוחת בוקר, צהריים, ערב ואפילו כחטיף ביניים!
הטעות הנפוצה ביותר עם טחינה
לעיתים, אנשים מבינים את הטחינה כמשקה קליל ומזלזלים בתפריט וברמות הצריכה. הכבידו בכמות שהכי מתאימה, ולא שתיים-שלוש כפות בסלט למטרה. מי יודע? אולי תגלו שיש ביקוש בכל יום – רק כי לא הכנתם מספיק!
סיכום: כל היתרונות שהטחינה מוכנה מציעה
טחינה מוכנה עשויה להיות הרבה יותר ממרח או תוספת לסלטים. היא מכילה ערכים תזונתיים של בריאות, טעם וטוב – משובחים, נגישים וטעימים. אל תחליטו לפסול אותה על דעת עצמית, פשוט תנו לה מקום במטבח ותראו עד כמה היא מותאמת לכם!
כתיבת תגובה