טעימה במיוחד: פשטידת קוטג וזיתים שתכבוש את הלב!
פשטידת קוטג וזיתים: החוויה המושלמת על שולחן האוכל
נחשוב לרגע על זיכרונות משעות חמות של קיץ, כשהשמש זורחת והעצב מתחלק בין חיוכים עסיסיים. מה אם אומר לכם שהתענוג הזה מתממש בשולחן האוכל שלכם עם פשטידת קוטג וזיתים מדהימה? אנחנו לא מדברים כאן על כל פשטידה רגילה, אלא על פשטידה שמשלבת טעמים ייחודיים, קרם קוטג עשיר ועשבי תיבול טריים. כשאתם לוקחים ביס, אתם מצליחים להרגיש את הנימוחות, את השילוב של המליחות של הזיתים עם המתיקות של הקוטג. בזכות התהליך הביתי, תרגישו את החום של הבית, ממש כמו שסבתא הכינה פעם.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן הבישול: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
לפניכם המרכיבים שמשדרגים כל ארוחה. זו הפשטידה הכי טעימה שיש, עם מרקם נימוח ואוורירי, שמקפיצה את כל הארוחה.
- 400 גרם קוטג'
- 3 ביצים גדולות
- 100 גרם קמח (אפשר להשתמש בהנאה בגרסה ללא גלוטן)
- 250 גרם זיתים ירוקים קצוצים
- 50 גרם פרמזן מגורר (או גבינת פטה לאוהבי הטעמים העזים)
- 1 כפית מלח
- ½ כפית כורכום
- ½ כפית פפריקה מתוקה
- פטרוזיליה קצוצה – כוס (ככל שיותר, כך יותר טעים)
- טחינה זיתי שמן זית להקפצה
- תיבול: פלפל שחור לפי הטעם
- אופציות לשדרוג: גבינת מוצרלה מגוררת, תיבול חריף, קישים נוספים (כמו תרד או פטריות)
קצת על הזיתים: מדובר בפרי בעל יתרונות בריאותיים רבים, הוא מכיל שומנים בריאים ומסייע בשמירה על תפקוד הלב. במילה אחת: אגדי!
שלבי ההכנה
השלב הבא הוא פשוט כמו לשתות כוס מים, אך אל תטעו – הפשטידה הזו תגרום לכם לחזור על המתכון שוב ושוב. פשטידה מושלמת לכל אירוע!
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, טורפים היטב את הביצים בעזרת מטרפה עד שהן מתמזגות.
- מוסיפים את הקוטג' ומערבבים שוב עד שהתערובת חלקה.
- הוסיפו לקערה את הקמח, מלח, כורכום ופפריקה, וערבבו היטב עד שהתערובת מתאחדת.
- לאחר מכן, שימו את הזיתים הקצוצים, פרמזן ופטרוזיליה, וערבבו בעדינות.
- שמן את תבנית האפייה בעזרת טחינה זיתי שמן זית.
- מעבירים את התערובת לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה וקפיצית.
- כשהפשטידה מוכנה, הניחו לה להתקרר כמה דקות לפני החיתוך.
וזהו, פשטידת קוטג וזיתים שלכם מוכנה! עכשיו מגיע הזמן האמיתי – להרגיש את הטעמים המדהימים כל ביס. מהכנה כל כך נוחה, אפשר גם להכין את הפשטידה קדימה. היא נשמרת היטב במקרר וטעימה גם ביום שאחרי.
שדרוגים או תוספות אפשריים
פשטידת קוטג וזיתים היא פשטידה כל כך גמישה שאפשר לשדרג אותה לפי טעמכם האישי. כאן כמה רעיונות:
- מרגישים שהפשטידה צריכה יותר טעמים? הוסיפו בזיליקום קצוץ.
- או שאולי בדיוק אתם בקטע של גבינות? גבינת מוצרלה תיתן לפשטידה ללקק את האצבעות. אל תשכחו להקפיץ בעדינות.
- למנות טעימות יותר, אפשר לשלב בתוך הפשטידה גם פטריות מטוגנות.
- אפשר גם להכין גרסה טבעונית עם קוטג' סויה וביצים טבעוניות.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הפשטידה ללא קמח?
בעוד שזו לא תהיה פשטידה מסורתית, אפשר בהחלט לנסות עם קמח שקדים או קמח תפו”א.
מה לעשות אם אין לי זיתים?
אפשר להחליף בזיתים בכמה ירקות קצוצים דק, כמו גזר קלוי או קישוא.
האם הפשטידה מתאימה לילדים?
בהחלט! היא נחשבת למנה מושלמת ומזינה שמתאימה גם לילדים ולא מכילה תבלינים חריפים.
כיצד לשמור את הפשטידה?
אתם יכולים לשמור אותה במקרר עד 3 ימים, והיא גם מצוינת בטמפרטורת החדר.
אפשר להקפיא את הפשטידה?
בוודאי! רק חשוב לקפיא אותה לאחר שהיא התקררה לחלוטין.
מה אפשר להגיש בצד?
סלט ירקות טרי עם טחינה או יוגורט עם עשבי תיבול יכינו את השולחן למראה משגע!
כיצד יודעים שהפשטידה מוכנה?
הפשטידה מוכנה כשקיסם יוצא יבש כאשר דוקרים אותה במרכז.
באיזו תבנית כדאי לאפות את הפשטידה?
תבנית פשטידות עגולה או מלבנית יפנה לאפייה אחידה.
האם הפשטידה מתאימה למסיבות?
ודאי! פשטידה זו תמיד משגעת כשמגישה אורחים.
איך ניתן לשדרג את המראה של הפשטידה?
קישוטים של פטרוזיליה טרייה על הפשטידה המקורית יוסיפו לה גוון צבעוני ומרענן.
אז אחרי כל זה, עליכם רק לשתף את המתכון עם חברים, משפחה ואחרים שזקוקים להכנה המדהימה הזו! תהנו מבישול ומהפשטידה המעלפת שלכם!
כתיבת תגובה