כבד עוף עם בצל – מתכון שיביא לכם טעמים נהדרים
כבד עוף עם בצל – מתכון אגדי שישאיר אתכם במתח!
דמיינו לכם רגע – ערב חורף קר, אתם בבית, מתעטפים בשמיכה ופתאום עולים לכם המחשבות על קערת כבד עוף עסיסי, משגע עם בצל מתוק, סוג של ניחום בעונה קרירה. פשוט מושלם! אנו צוללים אל מתכון מדהים שפשוט אי אפשר להפסיק ללקק את האצבעות ממנו. זהו מתכון שאפשר לומר שהוא הכוכב של כל ארוחה משפחתית, אז בואו נכין אותו יחד!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הכבד עוף המדהים, נזדקק לרכיבים הבאים:
- 500 גרם כבד עוף, טרי ואיכותי
- 2 בצלים בינוניים, פרוסים דק
- 3-4 כפות שמן זית
- 2-3 כפות רוטב סויה
- מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
- קמצוץ תבלינים – כמון, פפריקה מתוקה
- 1-2 כפות חרדל (לא חובה, אבל מומלץ לגמרי!)
מרכיבים חלופיים
אנחנו יודעים שבישול זה לא רק מתכון; זה גם ניסוי! אם אתם רוצים ליצור גרסה טבעונית למנה, ניתן להחליף את הכבד בעשבי תיבול צבעוניים כמו טופו או פירות יבשים, ושימו לב לאפיינים שיש להוסיף כדי לשמור על הייחודיות של המנה.
שלבי ההכנה
עברו למפתח הראשי של המתכון – שלבי ההכנה הפשוטים!
- בוחרים בסיר רחב ומניחים עליו חום בינוני.
- מסננים את הכבד מהנוזלים ומניחים בקערה.
- מתבלים במלח, פלפל, כמון ופפריקה.
- מוסיפים 2 כפות שמן זית לסיר ומחכים שיתחמם.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא הופך שקוף ורך.
- שמים את הכבד בסיר יחד עם הבצל ונותנים לו להתבשל על חום בינוני.
- מוסיפים רוטב סויה ומערבבים עד שהכבד סופג את הטעמים.
- לטגן למשך 8-10 דקות, עד שהכבד מתבשל אבל נותר רך ומעט אדום במרכזו.
- מוסיפים את החרדל (אם בחרתם לשים) ומערבבים היטב.
- מוציאים את הסיר מהכיריים ומניחים לה להתקרר כמה דקות.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כאן נגמרים גם לא נגמרים השדרוגים. אתם יכולים להוסיף מעט פירות יבשים כמו צימוקים או דבלים למנה, שיעניקו טוויסט מתוק. רוצים למנוע מהות מביל? אפשר להחליף את השמן בשמן קוקוס, שיביא איתו טעם טרופי. וגם אם ממש מתחשק לכם – קרם פרש בצד בהחלט יכול להוסיף! מומלץ לנסות את המנה עם לחם שאור קריספי, שמשלים את כל החוויה.
שאלות ותשובות
האם יש צורך לנקות את הכבד לפני הבישול?
בהחלט! חשוב לנקות את הכבד ממפרידים או ריפורטים על מנת שיתבשל באופן אחיד. בצורה כזו הכיסים שנשארים לא יגרמו לטעם לא נעים במנה הסופית.
אילו תבלינים מתאימים לכבד העוף?
לכבד עוף יש טעם מיוחד ובחירה בתבלינים כמו כמון ופפריקה מתוקה בהחלט בעדיפות. אפשר גם לשדרגו עם קינמון כדי לקבל טוויסט מעניין.
מה זה רוטב סויה ולמה כדאי להוסיף אותו?
רוטב סויה נותן טעם עשיר ומעט מלוח, וכך מדגיש את טעם הכבד ומאזן בין המתוק למלוח. הוא משלים את הצלחת באופן מושלם.
נשארו לי שאריות – איך לאחסן?
שאריות עוף בכדורים מבית טוב יכולות להחזיק במקרר עד 3 ימים, וכמובן שאפשר לחמם מחדש בצורה עדינה על חום נמוך.
האם אפשר להכין את המנה מראש?
בהחלט! הכנה מראש עוזרת לספוג את הטעמים ואפילו לשדרגו. אתם יכולים להכין את הכבד ולשמור במקרר עד ההגשה.
מה אני יכול להוסיף כמו תוספת?
כדי להעשיר את הארוחה, תוספות כמו פירה תפו”א או ירקות קלויים יהיו מושלמים איתו. מרק אורז פשוט גם יכול להוסיף לחוויה!
האם המנה מתאימה לילדים?
כן! הכבד מלא בברזל וויטמינים, ובעיקר שהוא מושך ומעורר עניין בעזרת הבצל המתוק, הילדים ייהנו מזה.
אפשר להכין את המנה גם על גריל?
בהחלט! גריל יוסיף טעמים מיוחדים למנה, ויוכל לשדרג אותה בעזרת עישון קל.
כיצד אוכלים את המנה הכי טוב?
כדי ליהנות מהמנות האדירות הללו, זה תמיד טוב להניח על טוסט חם ולדחוף לשיניים שלכם!
למה כדאי לשתף את המתכון?
שיתוף יוצר חיבורים ואורח משרד מסביב לשולחן. אם תשתפו את המתכון עם חברים – גם הם ייהנו מהמדהים הזה!
אני ממליץ לכם לשתף את המתכון המיוחד הזה עם חברים ובני משפחה. תזכרו – לא רק שהתמחות שלו מתפשטת, היא גם בהשראתכם תיכנס לחיים של אנשים נוספים. לכולם מגיע ליהנות מארוחה טובה!
כתיבת תגובה