כדורי שוקולד עם שוקולית ושמנת מתוקה בטעמים מטריפים!
כדורי שוקולד עם שוקולית ושמנת מתוקה
בכל פעם שאני שוקל מה להכין לארוחת ערב או לערב רומנטי עם המושלם שלי, אני מתמקד בפינוקים קטנים שמביאות איתן זיכרונות מתוקים. כדורי שוקולד עם שוקולית ושמנת מתוקה עושים בדיוק את זה! מדובר במתכון פשוט ומדהים שלא רק קל להכנה, אלא גם סוחף אחריו טעמים ממכרים שיגרמו לכל אחד ללקק את האצבעות. מהשוקולית המפנקת ועד לעשירות של השמנת המתוקה, כל ביס הוא חוויה של עונג. אם אי פעם חלמתם על מתוק שיישאר איתכם גם אחרי הארוחה, הגעתם למקום הנכון.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי של המתכון, ולכמה מנות או אנשים המתכון מספיק
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: כ-20 כדורים
הרכיבים הדרושים
על מנת ליצור את הכדורים המדהימים הללו, יש צורך במספר מרכיבים פשוטים אך עוצמתיים. שילוב הרכיבים יוצר טעמים שימלאו את הלב ואת הנפש והם בדיוק מה שצריך לכל חגיגה או סתם כדי לפנק את עצמכם.
- 200 גרם שוקולד מריר או חלב
- 1 כוס שמנת מתוקה (מקציפים משמנת קצפת מדהימה!)
- 1 כוס שוקולית
- 1/2 כוס אגוזים קצוצים (לחלופין, שוקולד צ'יפס או קוקוס)
- 1/2 כפית תמצית וניל (לנוספת טעם משגע)
שלבי ההכנה
זו השעה להתחיל את ההכנה! עליכם להתארגן כמו שצריך, והכי חשוב – לא לחכות מדי. זה הזמן להרגיש את החום של השוקולד ולהתחבר לזה!
- ממיסים את השוקולד במיקרוגל או בסיר כפול על חום נמוך. ערבבו מדי פעם עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- בסיר נפרד, מקציפים את השמנת המתוקה עד שהיא מתייצבת ומקבלת מרקם אוורירי.
- מהמיסים את השוקולד המומס לתוך השמנת הקצפת, ומערבבים בעדינות עד שהתערובת מתאחדת.
- מוסיפים את השוקולית ותמצית הווניל לתערובת ומערבבים היטב כדי ליצור תערובת חצי נוזלית.
- מכניסים את התערובת למקרר למשך כ-30 דקות, עד שהתערובת מתייצבת כראוי.
- בהשתמש בכפות, יוצרים כדורים קטנים ומעבירים לקערה עם אגוזים קצוצים או שוקולד צ'יפס.
- מגלגלים את כדורי השוקולד בתערובת אגוזים או קוקוס עד שכולם מצופים היטב.
- נחזיר את הכדורים למקרר למשך שעתיים נוספות כדי להתייצב.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אפשר לשדרג את המתכון הזה בצורה מצחיקה ומושגת! אפשר להוסיף כול מיני תוספות מטורפות: שברי עוגיות, פירות יבשים, שוקולדים שונים או אפילו לעשות ניסוי עם טעמים כמו נענע או קוקוס. אפשר גם לשקשק את כדורי השוקולד בחלבה כדי להעניק טעם מעניין.
שאלות ותשובות
איך אני יודע שהשוקולד מומס היטב?
האם אפשר להשתמש בשוקולד לבן?
מה לעשות אם השמנת לא מתייצבת?
האם אפשר להקפיא כדורי שוקולד?
האם הטעמים יתמזגו עם הזמן?
אילו אגוזים אפשר להשתמש בהם?
אפשר להכין את הכדורים ביום שישי כדי לאכול בשישי בערב?
מה אם אני רוצה מתכון טבעוני?
האם יש אפשרות לצפות את כדורי השוקולד בשוקולד נוסף?
איך אני יודע כמה זמן זה ייקח לי?
כשהממתק הזה בפנים, לא תוכלו להתאפק! אתם מוזמנים לשתף את המתכון המושלם הזה עם חברים. תנו לכך לגעת בלבבות של כולם, כי אחרי הכל, מתוק הוא הדרך הכי טובה לשלוף חיוך. יצירות כאלה שגרמו לי לתחושת אושר בכל נגיסה – וכמובן שאין כמו לחלוק את המתוק הזה עם כל העולם! שתפו ותפנקו!
כתיבת תגובה