כדורי שוקולד עם שמנת מתוקה וקקאו – מתכון מושלם!
כדורי שוקולד עם שמנת מתוקה וקקאו – מתכון אגדי
כשחושבים על מתוקים, השוקולד הוא תמיד הבחירה המנצחת! אז אם אתם אוהבים שוקולד, מתכון זה הוא בדיוק בשבילכם. שמעו שמעו, מדובר בכדורי שוקולד ממכרים, שהולכים להתפשט כמו אש בשדה קוצים בכל חגיגה, יום הולדת, או סתם פס יום שישי נעים. תחשבו על ביס נימוח של שוקולד, עם קרם שמנת מתוקה, שמבצע מסיבת ריקודים על הלשון שלכם. זה מתכון כל כך מדהים, שאם אין לכם מסיבה, פשוט תכינו את זה לכל המשפחה ותשמרו את הכדורים לעצמכם!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן קירור: שעתיים
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: כ-20 כדורים
הרכיבים הדרושים
המתכון שלנו כולל רכיבים פשוטים שהרבה פעמים יש בבית, כך שאין לכם תירוץ לא לנסות להכין את הכדורים המהממים האלה. אז יש לנו כאן… תחפשו את מרכיבים השוקולד שמתמזגים עם קרם השמנת המתוקה, והכינו את עצמכם למפגן טעמים וולקאני!
- 200 גרם שוקולד מריר (או חלב, אם אתם מעדיפים)
- 150 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
- 50 גרם קקאו איכותי (מומלץ, לא תתחרטו)
- 100 גרם ביסקויטים (אפשר גם פתי בר, זה לא משנה!)
- 100 גרם אגוזים קצוצים (מלך הים, פקאן, או כל אגוז אחר שלא משגע אתכם)
- קמצוץ מלח
- סוכר לפי הטעם (אם אתם אוהבים מתוק מאוד, תרגישו חופשי!)
מרכיבים חלופיים
אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, אפשר להמיר את השמנת המתוקה בשמנת קוקוס, והשוקולד המריר יש לו גרסאות שנטולות חלב. אתם לא חייבים אגוזים, אפשר לשים קוקוס קצוץ או אפילו סוכריות צבעוניות!
שלבי ההכנה
שלבי ההכנה של הכדורים המושלמים
יאללה, גלו את הטריקים הסודיים שלי להכנה:
- שמים את השוקולד בקופסה וממיסים אותו במיקרוגל או על בעיית באן מארי. זה לא בסרט אסונות, תתקדמו בזה!
- מקציפים את השמנת המתוקה עד שהיא מתחילה להתרכך ולהיות אוורירית.
- מערבבים את השוקולד המומס עם השמנת המוקצפת בתנועה סיבובית עד שהכל מתאחד למסה נימוחה ומדהימה.
- מוסיפים את הקקאו למסה ומערבבים שוב בעדינות.
- מצרפים את הביסקויטים הקצוצים והאגוזים, ומערבבים עד שהתערובת מתמזגת בצורה מושלמת.
- מעבירים את התערובת למקרר ל-30 דקות עד שהיא מתייצבת.
- לוקחים כף מהתערובת, מכדררים לכדורים קטנים ומניחים על רדיאטה (פנדה או נייר אפייה מושלם).
- מצפים את הכדורים בקקאו או קוקוס קצוץ ואפשר גם באגוזים קצוצים נוספים.
- מניחים במקרר לשעתיים נוספות וממתינים בסבלנות.
- והכי חשוב – ללקק את האצבעות בסוף!
תוספות או שדרוגים אפשריים
כשהכדורים מתייצבים, אפשר לשדרג על ידי ציפוי שוקולד נוסף, או לנסות להוסיף ציפויים שונים כמו קוקוס, שוקולד לבן, סוכריות צבעוניות או אפילו פירורי פקאנים מלמעלה. איך שזה לא יראה לכם, הכדורים יהיו משגעים!
שאלות ותשובות
איך לשמור על הכדורים לאחר ההכנה?
שמרו את הכדורים בקופסה אטומה במקרר. כך הם יישארו טריים לפרק זמן של עד שבוע.
האם אפשר להקפיא את הכדורים?
בהחלט! הם יישמרו עד חודש במקפיא, רק זכרו להניח אותם בתוך קופסה אטומה.
באיזה סוג שוקולד כדאי להשתמש?
אני ממליצה על שוקולד מריר, אבל שוקולד חלב גם עושה עבודה מצוינת. זה תלוי בטעם האישי שלכם!
האם ניתן להכין גרסה ללא אגוזים?
בוודאי! פשוט השאירו את האגוזים והוסיפו יותר ביסקויטים.
מה ניתן להוסיף לתערובת כדי לשדרג אותה?
אפשר להוסיף כמה טיפות של תמצית חמוציות, מסמרי צבע ממפץ או אפילו שניצלים!
למה להתחיל עם קקאו איכותי?
קקאו איכותי יוסיף טעמים עמוקים ותמציתיים הרבה יותר, לא תתחרטו!
האם אני יכול להשתמש בשמנת צמחית?
כן, שמנת צמחית יכולה לשדרג את המתכון לגרסה טבעונית טעימה!
כמה זמן לוקח להכין את הכדורים?
הכנה לוקחת כ-15 דקות, ובציפוי עם השמנת עד 2-3 שעות במקרר.
למה לערבב בעדינות את השוקולד עם השמנת המוקצפת?
זה חשוב לשמור על האווריריות של השמנת ולמנוע מהשוקולד לשבור את התצורה שלה.
יש לכם טיפים מיוחדים לצורת הכנת הכדורים?
כשהכדורים מצטננים במקרר, העבירה אותם לקפיצים! כך תגלו את הכדורים המושלמים!
אז אם הגעתם עד כאן, אתם בהחלט במצב רוח לאפות משהו שייקח אתכם מייד לעולם של טעמים ומרקמים משגעים. אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות, כי ככה לומדים ללקק את האצבעות ביחד. תהנו!
כתיבת תגובה