כיצד השניצל המטוגן פוגע בשגרת התזונה שלך?
האם אתם מוכנים לדעת כמה קלוריות יש בשניצל מטוגן?
שניצל מטוגן הוא אחד המאכלים האהובים על רובנו. בציפוי פריך וחם, הוא מצליח לשדרג כל ארוחה ולגרום לנו לגחמות בישול לא נגמרות. אך כמו כל דבר בחיים, גם פה יש לתמוה – כמה קלוריות מתחבאות בתוך השניצל הזה? בואו נצלול לעולם של קלוריות, ובכלל, מה יש לנו כאן?
מה זה שניצל מטוגן בכלל?
שניצל מטוגן הוא למעשה נתח בשר שעבר תהליך ציפוי קל ומסייב. בבסיסו של המאכל נמצא בשר עוף או בשר חזיר, אבל כמובן שישנם גם וריאציות רבות, כגון טופו או דגים. התהליך כולל חיבור הסויה עם פירורי לחם, שלאחר מכן מטוגנים לשחמט מושלם.
איך נוספות קלוריות לשניצל?
כמובן, שהאלמנט המרכזי שמוסיף קלוריות לשניצל הוא השמן שבו הוא מטוגן. כאשר אנו מטיגנים, הבשרים סופגים שמן – וכמה שמן יותר, כך הקלוריות עולות!
- שמן קנולה – 884 קלוריות לכל 100 מ"ל.
- שמן זית – 884 קלוריות לכל 100 מ"ל.
זה אומר שברגע שאתם מכניסים את השניצל לשמן החם, אתם למעשה "מחזיקים" קלוריות נוספות שלא ממש ביקשתם.
כמה קלוריות יש בשניצל מטוגן?
נעבור לעניין המרכזי – אז כמה קלוריות יש בשניצל מטוגן? בכדי להבין את המספרים, נצטרך לקבוע קודם כל מה כמות הבשר בשר שברשותנו. בדרך כלל, נתח של 100 גרם שניצל מטוגן יכיל בין 250 ל-350 קלוריות. זה מאוד משתנה לפי כמות השמן והציפוי הנשאר.
תשובות לשאלות השכיחות
הנה כמה שאלות ותשובות שיכולות לעניין אתכם:
- מה הקטגוריה הבריאותית של השניצל? – אפשר לומר ששניצל לא מדורג גבוה בקטגוריה הבריאותית, בייחוד אם הוא משחת בשר שמן.
- האם יש חלופות לשניצל בריא יותר? – בהחלט! תוכלו לנסות שניצל אפוי או שניצל טופו.
- מהי הדרך הבריאה ביותר להכין שניצל? – הכנה בתנור עם מעט שמן תעשה את העבודה בעדינות.
שניצל בריא vs. שניצל מטוגן – מה ההבדלים?
נחזור לעולם השניצלים. כשמדובר בהכנות שונות, יש הבדל רציני בין שניצל קל (אפוי או מבושל) לבין זה המטוגן. אם נשווה בין שניצל מטוגן לבין שניצל אפוי, גילינו שהשניצל האפוי בדרך כלל יכיל פחות מ-200 קלוריות ל-100 גרם.
ויש גם את העניין של הטעמים?
עכשיו, אם נבחן טעמים, נשאלת השאלה – האם קלוריות מעוררות חשק? הרי באכילת שניצל מטוגן יש גם תחושות ונוסטלגיה. השילוב של טעמים, הוריזונטה העמוקה והמרקם הפריך הם מרכיבים שאין להם תחליף.
למה בכל זאת נחשב שניצל למאכל אהוב?
אז יכול להיות ששניצל מטוגן טומן בתוכו קלוריות מיותרות – והוא לא המאכל הבריא ביותר, אבל יש כמה דברים שלא ניתן להכחיש:
- הטעם הייחודי והפריכות המורגשת.
- הקשרים החברתיים שמתקיימים סביב השולחן במפגשים עם משפחות.
- הפטפוטים הכייפיים על מתכונים שונים עם חברים.
לסכם – ששה דברים חשובים לזכור על שניצל!
ולסיום, הנה שש נקודות שאפשר לקחת מהנושא הזה:
- שניצל מטוגן לאו דווקא מצביע על תזונה נכונה.
- כל בנאדם יכול להנות מהשניצל, אבל במידה.
- אופציות בריאות יותר בהחלט קיימות וטעימות לא פחות!
- שימוש בשמן איכותי יכול להפחית את הקלוריות.
- ייהנו מהשניצל הזה עם חברים ומשפחה!
- אל תשכחו להתנסות במטעמים חלופיים – טופו או ירקות מצופים נפלאים גם כן!
ובסוף, אם תבחרו ליהנות משניצל מטוגן – עשו זאת באחריות ובתשומת לב לבחירות התזונתיות שלכם. אל תשכחו – שום דבר לא משתווה לשניצל ביתי וטרי! Bon Appétit!
כתיבת תגובה