כיצד להכין רוטב לנודלס כמו במסעדות בבית
רוטב לנודלס כמו במסעדות: המנה שתשדרגו איתה כל תבשיל!
כולנו מכירים את התחושה הזו כאשר אנחנו מתיישבים במסעדה האהובה עלינו. ריח הנודלס שמתמזגים עם הרוטב המושלם עוטף אותנו כמו חבר טוב, ובאותו הרגע, אנחנו יודעים שאנחנו רוצים את זה גם בבית! בעזרת המתכון הזה, אנחנו נלמד להכין רוטב לנודלס כמו במסעדות, כזה שיגרום לכם להתאהב בכל פעם מחדש. כשאתם תטבלו את הנודלס ברוטב המדהים, אתם תרגישו שבסוף כל ביס אתם לוקחים את המסעדה הביתה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות:
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
לאורך ההיסטוריה, רטבים לנודלס נדדו ממקום למקום, וכולנו יכולים להעיד על המתכונים המדהימים שנוצרו בכל רחבי אסיה. במקרה שלנו, הרוטב הזה משלב את התחושות והטעמים האגדיים, ויביא את המסעדות הישר אל הצלחות שלכם!
- 4 כפות רוטב סויה איכותי (להרגיש את הא umami)
- 2 כפות שמן סומסום קלוי (על מנת להוסיף טעמים ערביים כל כך משגעים)
- 2 כפות דייסת שעועית אדומה מתוקה (שלא תשכחו להשאיר מקום לקצת מתיקות)
- 1 כף חמאת בוטנים (רכיב על זמני, מדהים ביותר!)
- 1-2 כפיות שורש ג'ינג'ר מגורר (להרגיש את החום)
- 1 שן שום קצוצה (ככה לוקחים את זה כמה שיותר גבוה)
- 2 כפות חומץ אורז (החמיצות מושלמת)
- 1 כפית סוכר חום (עושה את הקסם)
- קמצוץ של שטוח צ'ילי קצוץ (עבור המעט חריף)
שלבי ההכנה
הכנת רוטב לנודלס דורשת זמן קצר, אבל תשקול לקחת את הזמן כדי לשדרג את המנה שלכם באהבה. כל שלב מעלה טעמים חדשים, שיטות שונות ויוצר תמונה מענגת ומעלפת!
- מתחילים בהכנת כל המרכיבים – מכינים ושמים אותם בצד כדי שיהיה קל להרים את המתכון שלב אחרי שלב.
- בקערה גדולה, מערבבים את רוטב הסויה, שמן הסומסום ודייסת השעועית.
- מוסיפים את חמאת הבוטנים בהדרגתיות כדי למנוע גושים.
- מגרדים לתוך התערובת את שורש הג'ינג'ר ואת השום הקצוץ.
- מתבלים עם חומץ האורז והסוכר החום.
- בוחשים היטב עד שהתערובת אחידה.
- אם רוצים, מוסיפים קמצוץ של שטוח צ'ילי קצוץ כדי להגביר את החום.
- מסננים את התערובת על הנודלס ומערבבים בצורה טובה עד שהנודלס מכוסים ברוטב המדהים.
- מעבירים לצלחת הגשה, ובמקרה ואתם רוצים לקשט, יכולים להוסיף בוטנים קצוצים מעל.
גרסאות חלופיות
כמובן שיש הרבה שינויים אפשריים! עבור גרסה טבעונית, ניתן לשנות את חמאת הבוטנים לשמן קוקוס, ואם אתם רוצים גרסה ללא גלוטן, פשוט השתמשו ברוטב סויה ללא גלוטן. כך כל אחד יכול להנות מהרוטב המושלם הזה! הרעיון הוא לקחת את הבסיס ולעשות אותו שלכם.
תוספות ושדרוגים
אולי תרצו לשדרג את הרוטב שלנו? אין בעיה! תוכלו להוסיף ירקות טריים כמו גזר קצוץ דק, צנונית או ירקות מוקפצים. אחרי הכל, כל מה שבריא ומרענן רק משתלב טוב יותר! ואולי אתם אוהבים ביצים? שקשוקה של ביצים רכות עם רוטב הסויה מעל תהפוך את הארוחה שלכם למושחזת לאין ערוך.
שאלות ותשובות
איך אפשר לדעת אם הרוטב מוכן?
תשקול לטעום! הרוטב צריך להיות מאוזן – מתוק, מלוח, חריף וחמוץ.
אפשר להקפיא את הרוטב?
כן, בהחלט! הרוטב מחזיק בצורה טובה במקפיא וישמר את כל הטעמים המדהימים.
האם אפשר להשתמש ברוטב עם סוגים אחרים של פסטה?
בהחלט! הרוטב מצוין גם עם פסטה מסוג פתיתים או פסטה מקמח תפו”א.
האם אפשר להשתמש ברוטב על ירקות?
אחד הרוטבים הכי משגעים לירקות! פשוט טגנו את הירקות עם הרוטב ותקבלו מנה נהדרת.
יש לי אלרגיה לבוטנים – מה לעשות?
השתמשו בחמאת שקדים או בוטנים ממותקים במקום בוטנים.
כמה זמן הרוטב מחזיק במקרר?
רוטב לא משפיע על שימור ולכן יישאר טעים לאורך כחמישה ימים במקרר.
האם אפשר להכין כמות כפולה?
בוודאי! הרוטב ממכר כל כך, אז למה לא להכין כמות כפולה?
מה לקבל עם הרוטב הזה?
אל תשכחו לחבר מנות קלאסיות כמו טופו מוקפץ, פירות ים או אוף בשום.
האם זה בריא?
בהחלט! כולו עשוי מרכיבים טבעיים שיכולים להוות תוספת חיובית לתפריט שלכם.
כמה זמן לוקח להכין רוטב כזה?
מהר מאוד! ברגע שיש את כל החומרים, כל התהליך לא לוקח יותר מ-15 דקות.
אז למה אתם מחכים? שתפו את המתכון הזה עם החברים, כי רוטב לנודלס במטבח זה פשוט דבר אגדי. תיהנו מכל ביס, וקצת עוד חשק ונעים לאכול! אתם לא תרצו להפסיק! אם מאוד תאהבו, שתפו את המתכון הזה בכל הרשתות החברתיות!
כתיבת תגובה