כמה קלוריות יש בטחינה והיתרונות הבריאותיים שלה

כמה קלוריות יש בטחינה והיתרונות הבריאותיים שלה

כמה קלוריות יש בטחינה ואיך היא נכנסת לתפריט שלנו?

טחינה, הסופרסטאר של המטבח הים-תיכוני, היא לא רק טעם עשיר ומענג. מדובר במוצר בריאותי שיש לו מקום של כבוד בכל מסעדה ובכל בית. אבל כמה קלוריות באמת יש בטחינה? התשובה קצת יותר מורכבת ממה שנראה. בואו נצלול לתוך העולם המופלא של טחינה ונגלה מה עומד מאחורי הסטטיסטיקות הקולינריות שלה.

מה יש בטחינה? הרכיבים הפתיעים

טחינה מיוצרת מזרעי שומשום טחונים, והם מכילים הרבה יותר ממה שנראה לעין:

  • שומנים בריאים: הטחינה עשירה באומגה-3 ואומגה-6
  • חלבון: מכילה כמות מעניינת של חלבון –ועבור צמחוניים, זהו מקור מצוין.
  • סידן: מי היה מאמין, אבל טחינה יכולה לתרום לחיזוק העצמות.

ביס מאיר, טחינה מדהימה מורכבת מ-50% שומנים, לכן מדובר במזון קלורי למדי. יחידת מידה של 100 גרם טחינה מכילה לא פחות מ- 600 קלוריות! אז, אם לא תזונה מאוזנת זה משהו שעובר לידכם כמו טחינה ללא לימון, כדאי לשים עין על כמויות הטחינה שאתם צורכים.

כמה קלוריות יש בטחינה בהתאם למתכונים שונים?

אז מה קורה עם טחינה בסלטים, רטבים וממרחים? האם ההשפעה של טחינה במאכלים שונים נעלמת או משתנה? בואו נצלול לעומק:

טחינה כבסיס לרטבים

כשאנחנו פונים לרטבים, מדד הקלוריות עולה בהתאם לשילוב המרכיבים:

  • טחינה בלימון: 60 קלוריות למנה של כף (15 גרם)
  • טחינה עם סומק: 80 קלוריות למנה של כף (15 גרם)
  • טחינה כמו במקורות: בממרח, אף יותר – 90 קלוריות לכף!

כמובן, יש להוסיף לכל דבר את השום, שמן הזית והתבלינים, וככה פתאום יש לכם מנה של 200 קלוריות פחות או יותר!

תחליפי טחינה שנמצא בכל מסעדה

טחינה היא כוכבת, אבל מה כשאתם רוצים לגוון? בואו נבחן את היתרונות שלה:

  • אבוקדו: שמעו זאת – אבוקדו מכיל פחות קלוריות אך יותר שומנים טובים.
  • יוגורט טבעי: מספק חלבון ידידותי עם מינימום קלוריות.
  • טחינת בוטנים: כך תיכון עם פחות חמצן, אך לא ממעיטים בערך הקלורי.

אז אולי תחליפי טחינה הם אפשרות טובה, אבל הם לא יצליחו לשחזר את הטעם הנפלא של טחינה אסלית אמיתית.

איך לשלב טחינה בתפריט יומי?

אז, עכשיו כשאתם יודעים יותר על הקלוריות, איך לשלב את טחינה בצורה חכמה בתפריט שלכם?

  • בתור ממרח: על חלות, פיתות או כל לחם אחר, זכרו, מינימום לאזן בעזרת ירקות!
  • כהלבשה לסלטים: דודלי טחינה עם מעט מים והוסיפו לסלט שלכם!
  • במאכלים חמים: הוסיפו טחינה למנות כמו קדירת ירקות להכנת טעמים חדשים.

עדיין מתלבטים על איך לשלב את זה? אולי אתם צריכים טיעון משכנע?

שאלות ותשובות על טחינה

יש לכם שאלות? הנה תשובות לשאלות נפוצות שקשורות לטחינה:

  • האם טחינה היא בריאה? בהחלט, במינון נכון היא עשירה בסידן ושומנים טובים.
  • מה הקלוריות בטחינה עם פיתות? תלוי בכמות, אבל בהחלט מערבלים בקלות את הקלוריות.
  • איך אפשר להפחית קלוריות? נסו לשלב עם ירקות או להוסיף להפחתת שמן זית במתכונים.

סיכום – לסיים את הפסקה עם טעם טוב

טחינה היא אחד מהאוצרות הקולינריים שלנו, וכשמדובר בתזונה בריאה, יש לה מקום של כבוד. ככל שאתם לומדים יותר על הקלוריות והערכים התזונתיים שלה, אתם יכולים לשלב אותה באופן חכם בתפריט שלכם מבלי להתמקד רק בגבולות הקלוריים שלה. אז, תיהנו, אבל תעשו זאת באחריות – ואל תשכחו לשתף את טחינה עם החברים שלכם!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *