כמה קלוריות יש בלאפה ואיך להפחית אותן

כמה קלוריות יש בלאפה ואיך להפחית אותן

כמה קלוריות יש בלאפה ואיך להפחית אותן

כמו שקורה פעמים רבות במטבח, גם הפעם נשוחח על נושא מרתק ומעניין – כמה קלוריות יש בלאפה! בשביל מי מכם שלא מכירים, הלאפה היא סוג של לחם שטוח שתמצאו בדרך כלל במזנונים ובמסעדות המזרח התיכוני. נוכל להיכנס לעובי הקורה ולסקור יחד את כל מה שצריך לדעת על הכנת הלאפה בצורה המדהימה ביותר! ספרו לי, מתי בפעם האחרונה הרחתם את הריח של אפיית לחם טרי בבית? זה פשוט מעלף!

זמן הכנת המתכון:

• זמן משוער: כ-90 דקות
• רמת קושי: בינוני
• מספיק לכ-6 מנות

הסיפור שלנו על הלאפה מתחיל לפני שנים רבות, כאשר בשוקי המזרח התיכון נשמעו קולות ניפוחם של בלוני פיתה המאפים מתנגשים עם חום האש. אולי זה הצליל, אולי הריח, ואולי המראה המעלף של הלאפה המתפנקה באש. אין כמו ריח של לחם טרי בהכחדתם של הדאגות היומיות, ממש ממכר!

אנחנו עומדים לאפות משהו שמחלק את הלב בחובק השטחים המדברים וממלא את הבטן ברכות ועוד קצת נחת. והכי חשוב – זה כל כך פשוט ומהיר, אפילו סבתא שלי תקום מהכורסא להכין את זה. עכשיו, קדימה, לפרטים המדויקים והלוערים של המתכון.

הרכיבים הדרושים:

• 500 גרם קמח לבן
• 10 גרם שמרים יבשים (או כף שמרים טריים)
• כף סוכר
• כוס מים פושרים (220 מ"ל)
• 2 כפות שמן זית (או כל שמן צמחי אחר שאתם מעדיפים)
• כפית מלח

ההכנה של הלאפה ממש פשוטה. ישנם כמה שלבי הכנה בסיסיים שצריך לעקוב אחריהם:
הכנת הבצק – שלב ראשון חשוב ומקפיד. נקבל את הגמישות של הבצק בדיוק כמו שאנחנו מצפים לו!
התפחה – חשוב לתת לו זמן לנוח, הוא ממש כמו כלב אחרי טיול, צריך קצת זמן לחזור לעצמו.
עיצוב – זה הזמן להתרגש! נתחיל לשחק, לרדד ולהכין את הלאפות בצורה מדויקת.
אפייה – הרגע בו הכל מתחבר, האפייה עצמה תיתן ללאפה את המרקם שלה והטעם האגדי.

שלבי ההכנה:

נתחיל בערבוב הרכיבים היבשים – הקמח, השמרים והסוכר בקערה גדולה. ממש לפזר את החומרים כאילו אנחנו חוזרים לגן הילדים.
נשפוך את המים הפושרים לחומרים היבשים ונתחיל לערבב בכף גדולה.
נוסיף את השמן לפני שנמשיך לערבב – כדאי לוודא שהכל מתערבב היטב.
נוסיף את המלח בצורה איטית ואין למהר – העיקר לשלבו היטב בבצק.
נלוש את הבצק במשך כ-10 דקות עד שהוא הופך לגמיש ונוח לעבודה.
נכסה את הקערה במגבת לחה וניתן לו לנוח ולהתפוח כ-60 דקות במקום חמים ומוגן מרוחות – סיפור אמיתי, שלי אוהבת להחביא את הבצק מתחת לשמיכה!
לאחר ההתפחה הראשונה, נפרק את הבצק ונחלקו לכדורים שווי גדלים.
נרדד כל כדור לעובי דק כדי ליצור עיגול.
נחמם מחבת גדולה על אש גבוהה ללא שמן.
נניח את הכדורים המרודדים לתוך המחבת. נבשל כל צד כ-30-60 שניות עד שהן מקבל צבע זהוב וכתמים חומים-מתוקים.
נחזור על הפעולה עם כל כדורי הבצק המרודדים.

ניחוחות של שדרוגים:

אפשר לקשט ולפזר על הלאפות אחרי האפיה זרעים כמו שומשום, קימל או פרג.
אפשר להוסיף לבצק עשבי תיבול קצוצים כגון פטרוזיליה או כוסברה.
ניתן להשתמש בקמח כוסמין כתחליף – תתקבל לאפה בריאה ודלת פחמימיות.

השלבים הבאים יסמנו את סיום ההכנה שלנו – זמן להפוך את החוויה לברקסיטים וישיבה משותפת עם בני המשפחה והחברים. הרי מי יכול לסרב לניחוח הזה או למראה העגלה המתפנקה בצלחת?

שאלות ותשובות:

כמה קלוריות יש בלאפה אחת?
הערכה כללית היא שבלאפה מכילה כ-250-300 קלוריות, תלוי בגודל ובמרכיבים המדויקים.

האם אפשר להכין לאפה ללא שמרים?
אפשר בהחלט! אבל כדאי להשתמש בחומר מקשר אחר כמו אבקת אפייה, התוצאה תהיה מעט שונה אך עדיין טעימה ואוורירית.

האם ניתן להכין לאפה טבעונית?
בהחלט! המתכון הבסיסי כבר טבעוני, פשוט לדאוג שהקמח ושאר הרכיבים יהיו בתקן.

האם יש דרך להיפטר לחלוטין מהגלוטן?
לצערנו, קמח לבן מכיל גלוטן טבעי. ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן, אך מומלץ לבדוק ולנסות מתכונים שונים כדי להגיע לתוצאה האופטימלית.

כמה זמן אפשר לשמור את הלאפה שהוכנה מראש?
לאפות טריות הן הכי טובות ביום ההכנה. אך ניתן לשמור אותן במקפיא ולהפשירן לפי הצורך. בטמפרטורת החדר – עד 3 ימים.

איך כדאי לחמם לאפה מהמקרר?
מומלץ לחמם במחבת חמה ללא שמן 30 שניות כל צד. לא לפתוח את המיקרוגל אלא אם אתם ממש ממהרים.

אפשר להוסיף גבינה לבצק?
בהחלט כן! תוכלו להוסיף גבינת ריקוטה או גבינת קוטג' עבור טעם עשיר יותר, ממש מושלם ושווה.

מה לעשות אם הבצק לא תופח טוב?
תמיד לוודא שהשמרים פעילים. אפשר להכין תערובת שמרים עם מים וסוכר ולבודק אם היא תוססת לפני הוספה לקמח.

כמה פעמים אפשר להתפיח את הבצק?
פעם אחת מספיקה. אך אם אתם בסבלנות, תוספת התפחה שניה תיתן לבצק טעם ומרקם מיוחד יותר.

אפשר להכין מבצק זה גם פיתות?
בוודאי! שתי ציפורים במכה אחת. פשוט ליצור עיגולים דקים יותר ולאפות אותם בחום גבוה בתנור.

יש לכם שאלות נוספות? שתפו איתנו את כל החוויות במטבח! ובבקשה, אל תשכחו לשתף את המתכון המשגע הזה! תפיצו לחברים, למשפחה ולכל מי שמבקש לעשות את המטבח קצת יותר מיוחד ומענג.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *