כנפיים בגריל בעשייה קלה וטעימה לצלייה מושלמת
איפה שהעונג מתמזג עם החום של הקיץ
מה עושים כשיש לכם משתה עם חברים או סתם ערב של בישול בבית, ופתאום מתעורר חשק לשדרג את הארוחה שלכם למשהו שיכניס את כולם לאווירה מושלמת? אתם רוצים לחלץ את הטעמים המדהימים מתוך כנפיים עסיסיות ולגרום לכולם ללקק את האצבעות? תנו לי להציג לכם מתכון לקנפיים בגריל שמתעלה על כל מיני דיבורים על בשר – מדובר במעדן שהופך כל ארוחה לחגיגה! האורות נוחתים, הריחות נדבקים באוויר, והניצוצות של השמחה מדליקים את כולנו!
זמן הכנת המתכון
– **זמן הכנה**: 20 דקות
– **זמן בישול**: 30 דקות
– **רמת קושי**: קל
– **מגישים ל**: 4-6 מנות
אם אתם תוהים איך אפשר לשדרג כנפיים בגריל למשהו נעלה, אני כאן כדי להזמין אתכם להתחיל במלאכת הקודש. המתכון הזה הוא הסוד שלי, ותכינו את עצמכם לתפוס את הרגעים המתוקים עם כל נגיסת בשר עסיסי וממלא בטעמים שמשגעים את החיך!
הרכיבים הדרושים
למתכון הזה דרושים כמה רכיבים שיאפשרו לכם להוציא את כל מה שיש לכנפיים להביא.
– **1 ק"ג כנפיים עוף טריות**
– **4 כפות שמן זית**
– **2 כפות דבש**
– **3 כפות סויה**
– **1 כף כמון טחון**
– **1 כף פפריקה מתוקה**
– **1 כפית מלח**
– **1 כפית רבע חרדל (אופציונלי)**
– **3 שיניים שום כתוש**
– **מיץ מלימון אחד**
– **קמצוץ של פלפל שחור**
כל רכיב כאן מפגיש אותנו עם טעמים שמניחים את הבסיס להצלחה הכי טעים שיש. ואם אתם אוהבים להכין גרסה טבעונית? אפשר להשתמש בכנפיים מבוססות צמחיות, והשארו באותו רוטב מדהים. בישלתי גם עם טופו, וזה היה משגע!
שלבי ההכנה
להכנת הכנפיים בגריל, נדרשת מעט סבלנות, אך התוצאה שווה כל רגע.
1. מחממים גריל או מנגל על חום בינוני-גבוה.
2. מכניסים את כל החומרים למעבד מזון למרינדה נהדרת.
3. טוחנים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
4. שופכים את המרינדה על הכנפיים ומכסים.
5. מניחים למרינדה לשבת במקרר למשך כ-30 דקות לפחות.
6. במקביל, מכינים שיפודי עץ במים (אם משתמשים) כדי שלא יישרפו על הגריל.
7. כשחם, יוצרים שכבות של כנפיים על הגריל.
8. מבשלים ובודקים כל 5 דקות, מסובבים ונותנים לכל צד הזהוב והפריך.
9. מבשלים במשך כ-30 דקות או עד שהבשר רך והעור קריספי.
10. כשהם מוכנים, מורידים מהגריל ומניחים לנוח מספר דקות.
ובהצלחה! מתכון זה לא מסתיים כאן.
שדרוגים ותוספות
– **איך לשדרג את המנה?** מהניסיון שלי, אפשר להגיש לצד סלט ירוק מרענן, זה נותן טאץ' בריא לארוחה.
– **תוספת של תפו”א צלויים** עם רוזמרין שנותנים טוויסט.
– **רוטב יוגורט עם עשבי תיבול** יהפוך את המנה למשהו אגדי.
– **תוספת חריף?** תוסיפו פלפל חריף מוחמץ, והכל יתפוצץ בטעמים!
לא רק טעמים, אלא גם חושניות. הבחירה של תוספות יכולה לשדרג את כל החוויה של האכילה!
שאלות ותשובות
מה צריכים לעשות אם אין לי גריל?
אפשר בהחלט להשתמש בתנור על טמפרטורה גבוהה. מניחים את הכנפיים על רשת, מכסים בנייר אלומיניום ל-20 דקות ושוב מסירים כדי להשיג פריכות.
האם ניתן לשמור את הכנפיים במקרר לאחר הבישול?
כן, בהחלט! הכנפיים יישמרו במקרר עד 3 ימים, ואפשר גם להקפיאן.
אפשר להשתמש ברוטב אחר?
בהחלט! אפשר לשדרג לרוטב ברביקיו או רוטב לאדינו ניסה על טעמים שונים.
איך אני יודע שהכנפיים מוכנות?
עור זהוב ומעט חרוך וכמובן מגע פנימי רך – זה הכל!
מה קורה אם אני רוצה להכין גרסה דלה בפחמימות?
הגישה הזו תרוויח! פשוט השמיטו את הדבש והשמן. זה יישאר טעים ומזין.
האם יש אפשרות להכנה מראש?
בהחלט! מכינים את המרינדה ומשרים את הכנפיים לילה לפני, זה רק משדרג את הטעמים!
באיזו תוספת כדאי להגיש?
תוספת של סלט קולסלאו תעניק את הכיף והמרענן הנדרש לצד הכנפיים.
כיצד אפשר להפוך את המנה לילדים?
פשוט תשדרגו את המתכון עם טעמים מתוקים מבלי להעמיס על החריפים.
אם לא אוהבים את הכנפיים, אפשר לערבב עם נתחי עוף קטנים?
באמת! כל נתח עוף יעבוד נהדר עם חתכי זמן בישול נאותים.
מה קורה אם רוצים לשדרג עם עשבי תיבול?
זיתים או טימין ישדרגו יכולים להוסיף הרבה טעמים ייחודיים.
לסיום, אם המתכון הזה עשה לכם חשק להצטייד במרכיבים ולהתנסות, אני ממליץ בחום לשתף את המתכון ברשתות החברתיות שלכם! הפיצו את התורה והטעם המושלם הזה בין החברים!
כתיבת תגובה