כנפיים מטוגנות מתכון שיגרום לכם להזמין שוב ושוב
"`html
כנפיים מטוגנות מדהימות עם רוטב סודי
אם יש משהו שיכול לגרום לכל אירוע או מפגש משפחתי להיות בלתי נשכח – הרי זה כנפיים מטוגנות! מדובר במנה שהיא לא רק טעימה אלא גם משגעת במובן אחר. השילוב של הטעמים, הקריספיות של הש skin והרוטב הבלתי נשכח, פשוט ממכר. אחרי ביס אחד, אתם תמצאו את עצמכם עומדים מול המגש, כמו ילדים מול קופסה של שוקולד, לא מצליחים להפסיק לאכול. כאן יוצרות הכנפיים המטוגנות את הקסם שלהן! אנחנו נאתגר אתכם ליצור את הגרסה המושלמת, כל כך טעימה שאפילו סבתא שלכם תהיה גאה.
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כאן תמצאו את כל מה שאתם צריכים להכנת הכנפיים המעלפות הללו. לא צריך להיות שף על כדי להצליח עם המתכון הזה, אך יש לו כמה סודות שחשוב לדעת.
- 1 ק"ג כנפיים עוף – לבחירה החכמה, רצוי ללכת על כנפיים טריות ולא קפואות.
- 1/2 כוס קמח תפו”א – לחסינות, מדובר בסוד ההצלחה לשמירה על הקריספיות.
- 1/2 כוס קמח חיטה – אנחנו אוהבים את השילוב.
- 1/4 כוס פירורי לחם – כאן מתווספת הלחות וה crunch.
- 1/2 כוס רוטב סויה – לתיבול מעולה של הכנפיים.
- 3 כפות דבש – להוסיף מתיקות מדהימה.
- 3 שיני שום כתושות – כי שום עושה הכל יותר טוב.
- 1/2 כפית שמן שומשום – כמובן שזה מוסיף את העומק לטעמים.
- מלח ופלפל לפי הטעם – את זה אף אחד לא שכח.
אפשרויות תחליפיות
יש לכם אפשרות לשחק עם המתכון הזה! אם אתם טבעוניים, תוכלו להשתמש בכנפיים מבית תחליפי בשר כמו סויה או טופו. גם במידה ורוצים גרסה ללא גלוטן, החליפו את קמח החיטה בקמח תפו”א בלבד.
שלבי ההכנה
למען הסדר הטוב, אנא עקבו אחרי השלבים הבאים ותהיו בדרך להכנת הכנפיים המושלמות. זה כל כך קל, שאתם לא תאמינו.
- נחמם את השמן בסיר עמוק על חום בינוני.
- במ bowl גדול, נערבב את הכנפיים עם רוטב הסויה, דבש, שום ושמן שומשום. נמיס הכל יחד.
- נוסיף את הקמח תפו”א וקמח החיטה, ונערבב היטב כך שהכנפיים יהיו מצופות.
- נמשיך בהוספת פירורי הלחם למעלה, עד שהכנפיים מצופות היטב.
- כשהשמן חם, נטגן את הכנפיים בקבוצות קטנות כדי לא להוריד את טמפרטורת השמן.
- נטגן כ-10-12 דקות עד שהן זהובות ומרשימות, ולא נשכח להפוך אותן באמצע.
- נניח את הכנפיים על נייר סופג כדי לספוג את השמן העודף.
- מגישים חם בליווי רוטב צ’ילי או רוטב נוסף לפי רצונכם ואתם מוכנים להתחיל לעוף!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם נחשוב על שדרוגים עבור הכנפיים הללו, הנה כמה רעיונות נפלאים:
- שטיפת הכנפיים במדליין איכותי לפני ההכנה עשויה להוסיף עומק טעמים.
- תוספות חריפות – אפשר למרוח מעט חריף על הכנפיים לפני הטיגון.
- גיוונים בכל טעם – הוספת תבלינים כמו פפריקה מעושנת או כמון תהפוך את המנה למושלמת.
- אם אתם עדינים מדי, אין בעיה להפחית את השום או להשתמש באבקת שום.
שאלות ותשובות
איך אפשר לדעת מתי השמן חם מספיק לטיגון?
כדי לבדוק האם השמן בטמפרטורה הנכונה, ניתן לשים בתוכו חתיכת לחם קטנה. אם היא מתחילה לבעבע תוך 30 שניות – השמן מוכן!
האם ניתן לאפות את הכנפיים במקום לטגן אותן?
בוודאי! יש לשים אותן על תבנית עם נייר אפייה, לשמן קלות ולאפות בחום של 200 מעלות עד שהן מזהיבות.
למה להוסיף דבש לרוטב?
הדבש לא רק שגורם למתיקות קלה אלא גם עשוי ליצור קרם שמחזיק את התיבול והקראנץ' העדין של הביסים.
מה אם אני צמחוני? איך להכין את המתכון?
כמובן! יש להשתמש בנתחי עוף צמחיים או בשעועית טופו, פשוט לשמור הכול אותו דבר.
האם אפשר לעשות את זה בתנור או על גריל?
בוודאי! פשוט הוסיפו זמן בישול בהתאם – הכנפיים יהיו טעימות באותה המידה.
איך אני לשמור על הכנפיים פריכות זמן רב לאחר ההכנה?
כדי לשמור על פריכות, בצורה הטובה ביותר – יש לאחסן אותן במקום מאוורר ואפילו לחמם שוב בתנור לפני ההגשה.
האם כדאי להשתמש בשמן זית או שמן רגיל?
שעשינו ניסיונות, גילינו שהשמן היותר היבש עושה את העבודה הרבה יותר טוב.
האם אפשר להקפיא את הכנפיים לפני הבישול?
אין בעיה להקפיאן – רק זכרו לפרסות במהלך הטיגון על מנת שלא יהיו לחות.
מה עושה את הרוטב הזה למיוחד?
ההשקעה בשום הטרי וקומבינציית האינגרידיאנטס שנפגשים יחד – מסתבר שזה מה שגורם לכל הצדדים לבחור את הרוטב הזה!
איך יודע כשזה מוכן?
בדקו את הגוון – אחרי 10 דקות של טיגון, מספיק הרבה; כל כנף צריכה להיות מזהיבה.
לסיום, הצלחת הזאת לא רק שתעורר את התיאבון אלא גם תגרום לכם לשתף עם חברים ומשפחה! הכנפיים המדהימות הללו יכולות להפוך כל אירוע או מפגש לחגיגה של טעמים. אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות ולהפיץ את האהבה!
"`
כתיבת תגובה