כרוב כבוש רומני שווה את זה – איך מכינים?

כרוב כבוש רומני שווה את זה – איך מכינים?

כרוב כבוש רומני – מתכון אגדי שיהפוך את הארוחה למעלפת!

רגע, תחשבו על זה. איך זה שיש דבר כזה שנקרא כרוב כבוש רומני? מתכון שהצליח לשרוד עשרות שנים ולעשות לנו טוב על הלב? מדובר במנה שהיא פשוט מדהימה, ממכרת ומשגעת, שמוסיפה לכל ארוחה טעמים עוצמתיים ותחושה של חגיגה בפה! בין אם זה כמלחם לצד סלט, או כתוספת לדג או בשר, כרוב כבוש רומני הוא פריט חובה בכל שולחן. לחובבי הז'אנר, זו בדיוק המנה שכדאי לכם להכיר!

זמן הכנה, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן התססה: שבועיים
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל-4 מנות

אז מה אנחנו עושים כאן בעצם? אנחנו לוקחים כרוב, שזו ירק עשיר וטעים, ומכניסים אותו לתהליך התססה עד שהוא מקבל את הטעמים העזים האלו. התוצאה? כרוב עם טעם לוואי חמצמץ וזה הכי טעים שיש! הסוד הוא בתהליך התססה. גם הסבתות שלנו בטח עשו את זה, רק שזה קצת חסר מומחיות. על מה מדברים? בואו נצלול למעמקי המתכון!

הרכיבים הדרושים

  • 1 כרוב לבן במשקל 1.5 ק"ג
  • 3 כפות מלח גס (מלח ים או מלח ים כחול אם יש לכם)
  • 4 גזרים קלופים ומגורדים (להוסיף טעם ורענון)
  • 5 שיניים של שום קלופות (מוסיפים ניחוח אגדי)
  • 2-3 עלי דפנה
  • 1 כפית כמון (למי שאוהב טעמים מורכבים)
  • מים (למילוי הצנצנת)

מה עושה את המתכון שלנו באמת מושלם? הכוונה היא לעמידה בתהליכים המדויקים. אתם לא חייבים להיות ברי המזל כמו סבתא רומניה כדי לייצר את האגדה הזאת. אם חשבתם גם על גרסה טבעונית או ללא גלוטן, אתם יכולים לנוח. מדובר בכרוב בלבד, אז זה כשר לכל הלבבות!

שלבי ההכנה

כעת, הגיע הזמן להתחיל להפעיל את קסם הבישול שלנו! כדאי מאוד לשלוח לרווקים חברים שיבואו לעזור, זה יכול להיות כיף לא נורמלי!

  1. מקלפים את העלים החיצוניים של הכרוב ושומרים רק את העלים הפנימיים.
  2. מעבירים את הכרוב לסיר גדול וממלאים במים.
  3. מוסיפים את המלח ומשרים במשך 30 דקות על מנת שהמלח ייספג.
  4. בינתיים, מגרדים את הגזרים ומקלפים את השום.
  5. אחרי 30 דקות, מוציאים את הכרוב וחוצים אותו לשניים.
  6. ממלאים צנצנת גדולה עם שכבות של כרוב, גזר, וקצת שום בין השכבות.
  7. מוסיפים את עלי הדפנה והכמון באופן אקראי כדי למנוע שעמום.
  8. ממלאים מים לצנצנת עד לכיסוי כל המילוי.
  9. סוגרים את הצנצנת היטב ומניחים במקום חשוך וקר למשך שבועיים.
  10. כל יום, פותחים את הצנצנת כדי שהגזים יכולים להתפרץ – זה מהמם!
  11. אחרי שבועיים, הטעמים יתחברו לכדי בטעם של אליפות!

רוצים לדעת איך להיות עוד יותר ממלכתיים? אפשר לשדרג את המתכון עם תבלינים כמו להזניק את האדום עם פפריקה חריפה, או אולי לבחירתכם להוסיף חמוציות או תפוחים לבנים בשביל להפתיע!

שדרוגים ותוספות אפשריות

  • אפשר להוסיף פלפל חריף קצוץ – למי שאוהב את האקשן!
  • לפעמים כדאי להוסיך גם קימל או פטרוזיליה קצוצה – כדי להוסיף חיים
  • גזרים צבעוניים להשגת מראה מרהיב
  • שום קלוי – למי שאוהב טעמים מתוקים ונעים.

וכאן זה משגע! אנחנו מתקרבים לסיום. אפשר להגיש את הכרוב עם בשר או דגים, או אפילו כמנה בפני עצמה. זה כמו לאכול את סבתא בעיניכם!

שאלות ותשובות

מה אם אני רוצה להקדים את תהליך התססה?
לא משנה מה תעשו, תהליך תסיסה הוא תהליך יציב וצריך לפחות שבועיים כדי לפרסם את כל הטעמים.

האם זה אפשרי להחליף תבלינים?
בהחלט, תבלינים משנים את הכל! אפשר לשחק עם הטעמים בהתאם להעדפות שלכם.

מתי הכי טוב לאכול את הכרוב הכבוש?
כרוב כבוש יכול לשמור על טריותו למעלה מחודשיים – פשוט קפיצו למקרר עם הצנצנת.

איך אפשר לדעת אם התהליך הצליח?
אם קיבלתם ריח חמצמץ ונפלא, וכן טעם עז – יש לכם את ההצלחה בידיים!

מה כדאי לשים בצד כשמגישים את הכרוב?
תוספות כמו בשר או דג, או לחם פריך הולכים מצוין עם זה!

האם זה בריא?
בהחלט! כרוב כבוש הוא מקור מצוין לפרוביוטיקה.

אפשר להכין כרוב כבוש גם בעונת הקיץ?
כן, אבל זכרו שהתססה בצלחות השמש עשויה לשנות את הטעמים.

האם זה מתאים לילדים?
ישנם ילדים שאוהבים לטעום. עם זאת, כדאי לבדוק קודם את הטמפרמנט שלהם למתוק וחריף!

איך אני יודע איזה כרוב לקנות?
חפשו כרוב קפיצי, כזה שיתנו רמז לצבע ירוק-אפרפר.

האם ניתן להחליף את המלח?
לצורך תהליך התססה, מלח יש לקחת ברצינות. המלח, בעיקר מלח ים גס, חשוב לשמירה על הסביבה הטובה של ייצור חיידקים טובים.

אז, אם אהבתם את המתכון הזה, שיהיה לכם כיף לא לאכול אותו בפני עצמכם, תשתפו את המתכון עם חברים! כך גם הם יטעמו את הכרוב כבוש המופלא ויזכו לחוויות טעימות ומעלפות!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *