כרוב ממולא צמחוני ערבי שיהפוך את הארוחה שלך למיוחדת
מתכון מדהים לכרוב ממולא צמחוני ערבי
ישנם מתכונים שמתחברים עם זיכרונות, טעמים וניחוחות של בית. אחד מהדברים שיכולים להזכיר לנו את סבתא, היא המנה המושלמת הזו – כרוב ממולא צמחוני. המנה הזאת לא סתם מציעה טעמים עשירים, אלא גם מעניקה לנו חוויה של מסורת ושל חום. אספנו לכם את כל הסודות של המתכון האגדי הזה, כך שאתם יכולים לפנק את עצמכם ואת הסובבים אתכם במנה משגעת!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 1 שעה
- זמן בישול: 1.5 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 6 מנות
הרכיבים הדרושים
ליצירת המנה המושלמת הזאת, נצטרך מגוון רכיבים טריים ואיכותיים. אחרי הכל, אין תחליף למרכיבים טובים! אז מה נצטרך בדיוק?
- 1 כרוב גדול
- 1 כוס אורז עגול (אפשר גם אורז בסמטי)
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 גזרים, קצוצים דק
- 1 קישוא בינוני, קצוץ דק
- 1 פלפל אדום, קצוץ דק
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית שטוחה של מלח
- 1/2 כפית שטוחה של פלפל שחור
- 2 כפות רסק עגבניות
- ליטר ציר ירקות (או מים)
ואם אנחנו מדברים על גיוון – אפשר לשדרג את המנה עם כמה מרכיבים נוספים, כמו חומוס מעוך, טחינה, או אפילו עדשים. כרוב ממולא הוא מנה על זמנית, שמקבלת כל כך הרבה פנים!
שלבי ההכנה
עכשיו, הגיע הזמן להתחיל בהרפתקה הקולינרית שלנו. המנות צפויות להיות מרשימות ונעימות לעין, אז בואו נתחיל!
- יש לחתוך את התחתית של הכרוב ולהכניס אותו לסיר עם מים רותחים. לבשל כמה דקות עד שהעלים מתחילים להתרכך.
- לסנן את הכרוב המוכן ולהניח לו להתקרר.
- בינתיים, במחבת גדולה, יש לחמם שמן זית ולהוסיף את הבצל הקצוץ. לטגן עד שהבצל שקוף.
- להוסיף את הגזר, הקישוא והפלפל האדום ולטגן עוד כ-5 דקות עד שהירקות מתרככים.
- להוסיף את האורז, רסק העגבניות, התבלינים והפטרוזיליה, ולערבב היטב.
- להוסיף 1.5 כוסות מים ולבשל על חום נמוך עד שהאורז סופג את הנוזלים אך לא מתבשל לחלוטין.
- לקחת עלה כרוב ולשים כף מהמלית על קצה העלה. לקפל את הצדדים ולהגולל כמו סושי.
- להניח את הכרוב הממולא בסיר ולחזור על הפעולה עם יתר העלים.
- כשהסיר מלא, לשפוך מעל את ציר הירקות ולכסות את הסיר.
- לבשל על חום נמוך למשך כ-1.5 שעות עד שהכל מתבשל ונעים.
אפשרויות לשדרוגים ותוספות
כשהמנה מוכנה והיא ממלאה את המטבח בניחוחות מדהימים, יש כמה דרכי שידרוגים שכדאי לשקול. אם אתם אוהבים טעמים חמוצים, אפשר להוסיף רוטב יוגורט עם תבלינים. או להגיש עם סלט ירקות טרי כדי להוסיף עוד קורט של רעננות. ולכל מי שאוהב עושר ורב-גוניות, אפשר גם להוסיף קמצוץ של צנוברים או שקדים קלויים מעל המנה, וזה מעלף!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הכרוב ממולא יום קודם? בהחלט! אפשר להכין את הכרוב יום לפני ולהשאירו במקרר. הבישול ייתן למנה להתחבר עוד יותר בטעמים.
האם ניתן להשתמש בירקות אחרים במלית? כמובן! אתם יכולים לשלב ירקות שונים כמו דלעת, פטריות או קישואים, הכל הולך!
האם ניתן להכין מנה טבעונית? לגמרי! פשוט ותרו על התבלינים עם שמן המכיל ביצה. המתכון הזה הוא טבעוני כברירת מחדל.
מה עושים אם נשארה ממלית? פשוט שמים אותה בסלסלה או קופסה, וזה ישמש כמלית נהדרת למילוי פיתות!
אפשר להכין את המנה ללא גלוטן? בהחלט! השתמשו באורז נטול גלוטן ואתם מסודרים.
כמה זמן אפשר לשמור את המנה במקרר? המנה תישאר טרייה ובטוחה למאכל במשך 3-4 ימים במקרר.
האם אפשר להקפיא את המנה? כן! אתם יכולים להקפיא את הכרוב הממולא ובמקרה כזה, עדיף להקפיא אותו לפני הבישול.
מהו המרכיב העיקרי שצריך לשים לב אליו? חשוב לשים לב להכין את המלית בצורה נכונה, כך שהיא לא תהיה רכה מדי.
איך אפשר להגיש את המנה? השרדו את הכרוב עם יוגורט ורוטב לימון לצד סלט ירקות טרי.
האם המנה מתאימה לאירוח? בהחלט! מדובר במנה מרשימה שתעשה רושם על האורחים שלכם!
בסוף הכנת המנה הזו, אתם תגלו כמה היא באמת מדהימה, ממכרת ולא שגרתית. אתם לא רק תרגישו מלאים, אלא גם מרוצים מעצמכם! אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ובני משפחה ברשתות החברתיות, שיהנו גם הם מהמנה המשגעת הזאת! שתהיה לכם הכנה מהנה!
כתיבת תגובה