לביבות תירס טבעוניות שטעים לאכול כל יום
לביבות תירס טבעוניות – מדהים, ממכר ואגדי!
לביבות תירס הן אחת המנות הכי טובות שיש! דמיינו את זה: קיץ חם, אתם מתנדנדים על כיסאות החוף, ובתוך כל הכאוס הזה עולה ריח של לביבות מתוגנות, חמות ומפנקות. לחלוטין מעלף. זו בעצם תחושה של חופש, שמחה וטעים! ריח תירס מתבשל מלטף את האף שלכם, ומהלביבות הצרובות עולות בועות שומן קטנות. זה הזמן לקחת את המסיבה הזו למטבח, לאכול ביחד עם המשפחה והחברים, ולחוות את כל הטעמים האלה מסביב לשולחן. כשתכינו את הלביבות הללו, תגלו עד כמה הכנתן היא פשוטה אך רווית הנאה, ואם אהבתם את הגרסה הקודמת לא תצליחו להתנגד לכך.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
הלביבות הממכרות האלו עשויות לתפוס את תשומת הלב שלכם עם המרכיבים האיכותיים והכנה קלה. עכשיו, הקפיצו את המגבת על הכתף, כי אנחנו מתחילים!
- 2 תוספות תירס מתוק (כ-400 גרם, אפשר גם קפוא)
- 1 בצל קטן קצוץ
- 2 כפות קמח שקדים (או קמח חומוס לקבלת טעם אגדי)
- 2 כפות קמח תפו”א
- 1 כף פשתן טחון (מומלץ לשלב בריאות)
- 1/4 כוס מים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שמן לטיגון (שמן זית או שמן צמחי אחר)
שלבי ההכנה
עכשיו הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהתחיל לעבודה! תגלו כמה זה פשוט וכמה תעיפות שמחות תספק לכם.
- מחממים את השמן במחבת על חום בינוני.
- מכניסים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שיזהיב.
- מוסיפים את התירס המטוגן ומערבבים למשך כ-2 דקות.
- מעבירים לקערה גדולה, ומשאירים להתקרר כרבע שעה.
- מוסיפים קמח תפו”א, קמח שקדים, פשתן טחון, מים, מלח ופלפל ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- מעצבים את התערובת ללביבות בגובה של כ-2 ס”מ.
- מטגנים כל לביבה מהצד הראשון כ-3-4 דקות או עד שהן זהובות.
- הופכים את הלביבות ומטגנים את הצד השני כ-3-4 דקות נוספות.
- מניחים על מגבת נייר לספיגת השומן.
- מניחים בצד למשך 5 דקות כדי לגרום להן להתייצב ולהתחזק.
אפשרויות חלופיות
אם אתם רוצים להפוך את הלביבות לטבעוניות לחלוטין, פשוט החליפו את הבצל בשום קצוץ ותתפלאו מהטעם. אפשרות נוספת היא לשלב ירקות אחרים כמו קישוא או בטטה לתוספת מתוקה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
תוספות הן נדבך מרכזי במנה הזו. אתם יכולים להוסיף רוטב טחינה מעל הלביבות, כאן נכנס הטעם המשגע שלו. מתכון לטחינה ביתית הוא להוסיף טחינה גולמית, מיץ לימון, מים ומלח – לערבב עד שמתקבל רוטב קרמי ויפה.
נוספת נוספת היא הגזר, אשר לא רק מוסיף טעם אלא גם צבע עז למנה! ניתן לשלב עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או כוסברה לעלייה בין הטעמים. אל תשכחו לחטוף קיסם או שניים ולצפות בלביבות – האסוציאציה היא משגעת!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הלביבות מראש?
בוודאי! מומלץ להכין את הלביבות ולטגן אותן, ולאחר מכן לאחסן במקפיא בשקית פלסטיק אטומה. לפני ההגשה, ניתן לחמם בתנור ל-180 מ' לצורך קמפוס.
האם אפשר לשנות את סוג הקמח?
כן, ניתן להשתמש בקמח חומוס או קינוא על מנת לקבל טעם ייחודי ובריאותי יותר.
מה ניתן לשלב עם הלביבות?
ניתן להגיש אותן עם רוטב עגבניות חריף, יוגורט טבעי או טחינה. פשוט פינוק!
האם אפשר לעשות את זה ללא טיגון?
בהחלט! ניתן להכין את הלביבות בתנור על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם מעט שמן.
כמה זמן ניתן לשמור את הלביבות?
ניתן לשמור את הלביבות במקרר עד 3 ימים בכלי אטום, אבל אני ממליצה לאכול אותם חמים!
האם אפשר להכין גרסה פיקנטית?
כן, הוסיפו צ'ילי קצוץ או חריף לתערובת כדי להוסיף טוויסט.
האם ניתן לשדרג את המתכון?
כן, הוספת פירות יבשים כמו חמוציות או אגסים לוקחת את הלביבות למקום אחר.
מה הציוד הנדרש?
למתכון זה דרושים מחבת, כף עץ, קערה לערבוב, רשת, ונייר סופג.
האם כדאי לנפח את הלביבות?
לא חובה, אך עדיף שלא יהיה דחוס מדי כדי להניח לכל צד הזהב לקבל לידיים שלנו את התחושה הנעימה!
מה המרכיב הממכר שפה?
הפלא הוא בתירס המתוק שמשתלט על הכל! זהו הטעם המדויק שיוצר תוצאה אגדי!
בסופו של דבר, הלביבות האלה ישאירו אתכם עם טעם של עוד, טעם שפשוט לא תוכלו להתנגד אליו. אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים שלכם, ולהפיץ את השמחה הזו ברחבי הרשת!
כתיבת תגובה