לגלות מתכונים מפתיעים עם שאריות בשר על האש
מה עושים עם שאריות בשר על האש
בשעה שאנחנו מתארחים בברביקיו עם חברים או משפחה וממאנים לאכול את המנה המדהימה שהכנתם, לפעמים נשארות שאריות בשר על האש. לא כל שיטה לחמם שוב מנה בשרית היא אכן מוצלחת, ולא כל מתכון מתאים בדיוק לשאריות. אז מה עושים? איך ממנפים את השאריות האלו בצורה הכי טעימה ושימושית שניתן? אנחנו מביאים לכם רעיונות הכי משגעים, אגדים ומעלפים שיש, שאחרי שתחוו אותם, לא תשאירו שאריות יותר!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להפיק את המקסימום משאריות הבשר על האש, להלן מספר רעיונות למתכונים עם רכיבים זולים ונגישים. כל משפחה יכולה לגוון ולשדרג את המתכונים כרצונה, אבל תמיד כדאי להתחיל עם כמה מרכיבים בסיסיים:
- שאריות בשר (עוף, בקר או חזיר)
- בצל אחד גדול, קצוץ דק
- שום (2-3 שיניים, כתושות)
- קצת חריף (אם אתם אוהבים)
- שמן זית
- תבלינים לפי טעם (מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, כמון)
- ירקות למילוי: גזר, פלפלים, קישואים (כל מה שיש בבית)
- קצת גבינה (לגרסה שומנית יותר – רוקפור או מוצרלה)
- תוספת: אורז, פסטה או סלט שיתלוו למנה
כמובן שיש אפשרות לגוון ברכיבים וליצור גרסה טבעונית או ללא גלוטן, פשוט על ידי בחירת תחליפים מתאימים כמו טופו או קישואים למילוי, או שיבולת שועל במקום אורז.
שלבי ההכנה
כדי להכין את המנה המושלמת, פשוט עקבו אחרי השלבים הבאים. כך תבנו את המנה המדהימה שלכם!
- קודם כל, חותכים את שאריות הבשר לקוביות קטנות.
- מחממים בסיר כף שמן זית על חום בינוני ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהוא מזהיב.
- מוסיפים את השום הכתוש ולערבב יחד עם הבצל.
- כשזה מתחיל לריח טוב, נוסיף את קוביות הבשר ונטגן כמה דקות נוספות.
- עוטפים בתבלינים האהובים עליכם, ומוסיפים ירקות קצוצים בהתאם למה שיש לכם במקרר.
- אם אתם רוצים לגרסה שמנמנה, מוסיפים גבינה ומערבבים עד שהכול מתמזג.
- מבשלים על חום נמוך כל המתכון יחד 10 דקות נוספות עד שהכול מתאחד היטב.
- מגישים חם על מצע של אורז או פסטה, או לצד סלט מרענן.
שדרוגים ותוספות
זה הזמן להיות יצירתיים! אפשר לשדרג את המתכון הזה בכמה דרכים:
- לתבל עם מעט רוטב סויה או חומץ בלסמי כדי להוסיף עוד טעמים.
- ליצור טורטיות מהתערובת ולהפוך את זה לחגיגה מקסיקנית.
- לשדרג לסלט טעים עם ירקות מוחמצים.
שאלות ותשובות
האם ניתן להשתמש בבשר אחר מלבד בשר עוף או בקר?
כן, בהחלט! אפשר להשתמש בכל סוג בשר שיש לכם בבית, כמו חזיר, דגים ואפילו טופו או פטריות לצמחונים.
כיצד אפשר לשמור על המרקם של הבשר כשמחממים את השאריות?
כדאי לחמם את הבשר בצורה מתונה ולא שתהיה וויסות חום על מנת לא לייבש אותו.
אילו ירקות מומלצים לשים במתכון?
מומלץ להשתמש בירקות שיכולים להכיל את הטעמים כמו קישואים, גזרים, פטריות ונבטים.
האם אפשר להכין את המנה בפן רגימנטי?
בהחלט! פשוט הכניסו את הכל למקפיא לאספקה בעתיד.
כמה זמן אפשר לשמור את השאריות במקרר?
מומלץ לא לשמור יותר מ-3-4 ימים, כדי לשמור על טעמים טובים ובריאות.
האם ניתן להקפיא את הבשר?
באופן כללי, כל סוג של בשר מבושל ניתן להקפאה, אבל עדיף להקפיא מיד לאחר הבישול ולא לאחר מספר ימים.
מה יש להוסיף כדי להפוך את המנה ליותר בריאה?
אפשר להשתמש בשמני קוקוס במקום שמן זית, לשים יותר ירקות ולהשתמש בבשר דל שומן.
מה לעשות אם שאריות הבשר ישנות?
אם יש ספק לגבי טריות הבשר, עדיף לא להשתמש בו.
האם יש רעיונות למתכון שונה משארית בשר?
כמובן! למשל, להכין קציצות מבשר שאריות! פשוט תוסיפו חצי ביצה ופירורי לחם.
מתי הכי טוב להכין את המתכון הזה?
סוף השבוע, אחרי ארוחות ברביקיו, הוא הזמן המושלם – לאחר שכולם התפזרו ומה שנשאר זה רק הטעמים האדירים!
אז קדימה, אל תהססו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברותיכם ברשתות החברתיות, ונדאג שגם השאריות יהיו משהו של ללקק את האצבעות!
כתיבת תגובה