לחם טחינה פטנט שתשנה את חווית האפייה שלך
לחם טחינה פטנט – תענוג שיגרום לכם להתמכר!
חתיכת לחם טחינה ולא סתם לחם, אלא לחם טחינה פטנט – זה כבר משהו שמעלה חיוך על הפנים! כשאתם פותחים את תיבת הלחם ורואים את הריח המדהים הזה, אתם יודעים שמשהו אגדי קורה פה. לא משנה אם אתם בצהריים בפיקניק עם חברים או בערב עם משפחה, הלחם הזה פשוט מושלם לאירועים מכל הסוגים. ותודו, עם מינימום מאמץ, עליכם רק לערבב כמה מרכיבים ועוברים אל הכנת הלחם הנימוח, שמעלף במרקמו ובטעמו.
זמן הכנת המתכון: 10 דקות הכנה, 1 שעה ואפילו יותר בבישול
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל-8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
אל תהיו בשוק – זה פשוט מאוד! אתם תראו שהמרכיבים זמינים בכל בית ואפילו יש סיכוי טוב שיש לכם אותם בבית עכשיו.
- 500 גרם קמח (אפשר להשתמש בקמח חיטה מלא לבריאות מרבית)
- 1/2 כוס טחינה גולמית (כמובן, את האהובה עליכם!)
- 1/2 כוס מים חמימים (לא רותחים, יחליפו את הקסם)
- 1/4 כוס שמן זית (כן, זה מה שיעניק את הטעם המטריף)
- 1 כף סוכר (ממתיק ההנאה)
- 2 כפיות מלח (שיהיה איזון)
- שקית שמרים יבשים (10 גרם)
פנינים – כל אחד יודע שטחינה היא דל פחמימות, כך שאתם עוסקים כאן בלחם בריא ומושלם!
שלבי ההכנה
הפעם המתכון פשוט – במקום להיאבק בצק, ניצור מזה חוויה מהנה! כל שלב מבטיח תוצאה שמעלפת את כל החיך שלכם.
- שמים את הקמח בקערה גדולה, מוסיפים את השמרים היבשים ולאחר מכן את הסוכר.
- מערבבים מעט את הקמח עם השמרים והסוכר כדי לשלב את כל החומרים היבשים.
- במקביל, מכניסים לקערה את הטחינה, שמן הזית והמלח.
- יוצרים חור במרכז התערובת ומשם חותכים את המים החמים.
- בעזרת כף, מתחילים לערבב את הקמח עד שהתערובת מתחילה להתאחד.
- לאחר שהקמח מתחיל להיגרר מהקירות, מעבירים את הכל למשטח עבודה ומתחילים ללוש בידיים.
- לשים את הבצק במשך כ-10 דקות עד שהבצק נעים והמרקם אוורירי.
- מניחים את הבצק בקערה מכוסה, לתפיחה של לפחות שעה או עד שהבצק כמעט מכפיל את גובהו.
- לאחר שהתפח, מעבדים שוב את הבצק, למתן לו צורה של כיכר או לחמניות.
- מניחים את הלחם על תבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס למשך 30-35 דקות עד שהלחם מזהיב (רמז – הריח כבר יחוש אתכם!).
כשהלחם יוצא מהתנור, תנו לו להתקרר מעט, אך אל תשכחו ללקק את האצבעות. משגע!
תוספות ושדרוגים אפשריים
למה שנעצור כאן? יש כל כך הרבה דרכים לשדרג את הלחם הזה! נותנים ללחם טחינה טוויסט, מפתיעים את האורחים עם תוספות מהנות ועוד. אתם יכולים לנסות:
- להוסיף אגוזי מלך קצוצים – בשביל פריכות אגדה!
- לגרד מעט גבינת פטה לתוך הבצק – זה מעשיר ומוסיף עוד טעם משגע!
- למרוח ממרחים שונים כמו חומוס או מטבל עגבניות למי שרוצה להעיז.
- להשתמש בקמחים שונים כמו קמח חומוס או קמח שיבולת שועל.
לסיום, אני בטוח שבעל שלך ידע להעריך את היכולות הקולינריות שלך. עם הלחם המדהים הזה, הכנתם את הפלא הקולינרי שלכם!
שאלות ותשובות
מה עושים אם אין טחינה גולמית?
אפשר להשתמש בחמאת אגוזים או לשלב רסק תפוחים כדי להעניק לחם טעים ומיוחד.
האם אפשר לשמור את הלחם במקפיא?
כן! הלחם נשמר במקפיא למשך חודש. פשוט עטפו אותו בשקית ניילון.
איך יודעים שהלחם מוכן?
קול קליל כשמכים עליו בעדינות עם האצבעות – אם נשמעת צליל חלול, אתם בדרך הנכונה.
האם אפשר להכין את הבצק בלילה ולאפות בבוקר?
בהחלט! שמרו על הבצק מכוסה במקרר. בבוקר תנו לו קצת לזמן להתאושש ואז אפו.
מהן דרכי ההגשה היותר חמודות?
נסו לחתוך את הלחם לחמניות ולהגיש עם מגוון ממרחים – פשוט אגדי!
האם הלחם הזה מתאים לדיאטה?
בהחלט! הוא בעיקר מבוסס על טחינה, אז יש בו ערכים תזונתיים גבוהים.
איך אפשר לדעת שהטחינה טובה?
בחפשו טחינה עם מרקם אחיד וצבע טבעי, אחרת אתם יכולים לפספס טעמים.
למה כדאי להכין לחם טחינה במקום לקנות?
לא רק שהטעם שונה, אלא גם התחושה של הכנה ביתית מספקת יותר!
האם יש גבול לכמות הטחינה שאני יכול להוסיף?
מומלץ לא לחרוג מ-3/4 כוס כדי שהלחם לא יתפרק.
איזה תוספות ניתן להוסיף לתוך הלחם?
שקדים קצוצים, צימוקים, או אפילו ע pieces לשדרוג מטורף!
זהו, האם מתכון זה לא גרם לכם לרצות לרוץ למטבח ולהכין לחם טחינה מדהים? בשום פנים ואופן לא תשמרו את הגדי הזה לעצמכם – שתפו אותו ואפשרו לעולם לגלות את הקסם של לחם הטחינה פטנט. כולם יעניקו לכם מחמאות, ואני בטוח שזה יכניס פרץ של אושר לשולחן שלכם!
כתיבת תגובה