לחם קל 40 קלוריות לפרוסה שיהפוך את חייך!
לחם קל 40 קלוריות לפרוסה
שעה שכזו, שמעל האש שורף ריח הלחם הטרי, ומסביבו אנשים מחכים בקוצר רוח. כולנו יודעים כמה קשה להתנגד לריח הזה. אבל מה אם אגיד לכם שיש לחם קל, טעים ונפלא שמכיל רק 40 קלוריות לכל פרוסה? אכן, מדובר במרגע המושלם שבו בריאות ותענוג נפגשים. כל ביס הוא הזדמנות להרגיש קלילים, עסיסיים ומזינים בו זמנית.
זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 1 שעה (כולל זמן תפיחה)
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 10-12 פרוסות
המרכיבים הדרושים
לפני שניכנס לעובי הקורה, נהיה בטוחים שיש לנו את כל מה שדרוש כדי לייצר לחם קל, טעים ומדהים:
- 300 גרם קמח חיטה מלא
- 200 מ"ל מים פושרים
- 10 גרם מלח
- 7 גרם סוכר (לא חובה)
- 10 גרם שמרים יבשים
- 10 מ"ל שמן זית
- 100 גרם שקדים טחונים (לגרסה עשירה יותר)
לחם זה מתאים גם לגרסה טבעונית – פשוט נוותר על החלבונים שנמצאים בשמרים, ונשתמש בשמרים טבעוניים. כמו כן, אם אנחנו רוצים להפוך אותו ללא גלוטן, נוכל להמיר את הקמח בקמח תפו”א או קמח שקדים.
שלבי ההכנה
וכך, אנו נכנס למהלך המופלא של הכנת הלחם:
- נפזר את השמרים והסוכר במים הפושרים. ניתן להם לנוח כמה דקות עד שהשמרים מתחילים לנפח.
- בקערה גדולה, נערבב את הקמח והמלח. נערבב את השמרים שהתרכבו עם המים לתוך הקמח.
- נוסיף את השמן ונערבב עד שהבצק מתגבש.
- נתפוס את הבצק עם הידיים ונלוש אותו עד שהוא רך וגמיש (כ-10 דקות).
- נעצב את הבצק לכדור ונניח בקערה מקומחת. נכסה במגבת ונשאיר למנוחה של כ-30 דקות – הבצק יתרבה ויתפוס גובה.
- לאחר מכן, נוציא את הבצק מהקערה ונלווה אותו לשולחן מכוסה קמח. נמחץ אותו לריבוע.
- נקפל את הבצק לפיסת לחם בצורת פיתה ונניח בתבנית על נייר אפייה.
- לא נשכח לכסות במגבת נוספת ולתת לו לתפוח במשך 30 דקות נוספות.
- לחמם תנור ל-220 מעלות צלזיוס.
- לאחר התפיחה השנייה, אנו מניחים את הלחם בתנור ואופים במשך 20-25 דקות, עד שהוא צהבהב ונראה מגרה.
- נוציא את הלחם מהתנור וניתן לו להתקרר לפני שחותכים לפרוסות.
בזמן שהלחם בתנור, אתם יכולים לחשוב על תוספות. האם אתם אוהבים גבינה על לחם? או שמא ריבה מתוקה? האפשרויות רבות.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי להפוך את הלחם עוד יותר אטרקטיבי ומיוחד, אפשר לנסות כמה שדרוגים:
- אולי נרצה לשלב עשבי תיבול כמו רוזמרין או טימין לתוספת ריח מדהים?
- אפשר גם להכין קרמי וחטיפים ליד הלחם כמו טחינה, גבינת פטה או איזו ריבת תמרים?
- אם אתם השתגעתם על מתוק, הוספת קוקוס לאריזת השמרים תיתן טעם אגדי.
שאלות ותשובות
האם ניתן לשמור את הלחם במקפיא?
בוודאי! הלחם שוכב בשירותים טוב עד ל-3 חודשים. כדאי לחתוך אותו לפרוסות ולשמור בשקית ניילון.
מה עושים אם הלחם לא תפח?
אם זה קורה, ייתכן שהשמרים שלכם לא היו פעילים. ניתן להוסיף טיפה סוכר או ממש לשדרג את השמרים.
האם אפשר להכין את הלחם ללא קמח חיטה?
כן, אפשר להכין את הלחם עם קמח שקדים או תפו”א. זה ייתן טעם שונה ומעניין.
האם אפשר להוסיף פירות יבשים למתכון?
בהחלט! פרוסות של תמרים או אגוזים ירימו את הלחם לרמה גבוהה במיוחד!
מהי הדרך הטובה ביותר לנשנש את הלחם?
מומלץ לשלב עם קרם גבינה, או למלא בטחינה – קונצרט טעמים של בריאות וטעם.
איזה רטבים מתאימים?
סלטים רעננים, טחנים, או אפילו שמן זית וסודה הם רטבים מעולים.
האם אני יכול להשתמש במים קרים?
די קשה להפעיל שמרים עם מים קרים, אז כדאי ללכת על מים פושרים.
האם ניתן לאפות במתכונים שונים?
אם זה מה שתרצו – אתם מוזמנים לנסות להביא טוויסטים שונים.
האם זמן האפייה זורם?
אולי, אבל הוא תלוי בתנור שלכם. הכי טוב לבדוק את הלחם כדי לדעת מתי הוא מוכן.
מאיפה ניתן לרכוש קמח שאין בו גלוטן?
יש חנויות רבות שמספקות קמח כזה – שווה לבדוק כבר בפעם הבאה שאתם קונים מצרכים!
אז אחרי שהכנתם את הלחם המושלם הזה, אני ממליץ לכם לשתף אותו עם כל מי שאתם מכירים! תנו לכל העולם להבין מה זה לחם קל ומשהו מדהים באמת.
כתיבת תגובה