לחם שיפון מתכון שמרים יבשים לשיפור טעם הלחם

לחם שיפון מתכון שמרים יבשים לשיפור טעם הלחם

"`html

לחם שיפון מדהים עם שמרים יבשים – מתכון שכולנו יכולים להכין!

יש מעט דברים בעולם הזה שיכולים להשוות את התחושה של לנשום את הריח המשגע של לחם חדש מתוך התנור. הריח הזה, שכמו מכשף אותנו, ובמקום אחד כפות הרגליים שלנו מרגישות כמו חומות החמאם הקדוש. היום, אנו נלמד להכין לחם שיפון אגדי עם שמרים יבשים, שהוא פשוט משגע וכולנו יכולים להכין אותו בבית. מדובר בחוויית אפייה שמשלבת מסורת ומגע אישי, ואני מבטיח לכם שתוסיפו אותו לתפריט שלכם מהר מאוד.

זמן הכנה ורמת קושי

  • זמן הכנה: כ-15 דקות (לא כולל הזמן שהלחם מתפיח)
  • זמן אפייה: כ-40 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: 1 לחם גדול (לחמניות קטנות אם תרצו)

הרכיבים הדרושים

בואו נעבור לרכיבים של המתכון. הלחם שלנו יהיה עשוי משיפון, שמרים יבשים ותוספות שיכולות להפוך אותו באמת למושלם. זה הזמן למלא את הארון שלכם ברכיבים •

  • 500 גרם קמח שיפון (יש אפשרות לשימוש בקמח מחיטה מלאה לשדרוג)
  • 300 מ"ל מים פושרים
  • 7 גרם שמרים יבשים (זה נראה קטן, אבל זה מה שהופך את הלחם לנפלא)
  • 1.5 כפיות סוכר (כן, זה מדהים, זה מוסיף טעם)
  • 2 כפיות מלח
  • 2 כפות שמן זית (או שמן אחר לפי הטעם)
  • תוספות אפשריות: אגוזים, גרעינים, או תיבול כגון כמון או חרדל

שלבי ההכנה

ועכשיו, אחרי שאנחנו יודעים מה צריך, הגיע הזמן להתחיל את המסע המדהים של הכנת הלחם. זכרו, לא פורטים אחרי השלב הראשון. כל שלב מהותי •

  1. מניחים את הקמח והמלח בקערה גדולה – תנו להם להשתלב!
  2. בקערה קטנה, מערבבים את השמרים והסוכר עם המים הפושרים. מחכים 5 דקות עד שהשמרים יתחילו לבעבע – זהו סימן ברור שהעבודה החלה.
  3. יוצרים חור בקמח ומוזגים פנימה את תערובת השמרים יחד עם השמן.
  4. מתחילים לערבב את התכולה בכף עץ או בידיים עד שהכל מתאחד.
  5. לשים את הבצק כ-10 דקות על משטח מקומח – הבצק צריך להיות גמיש אבל לא דביק.
  6. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת ומניחים להתפיח במשך כשעה במקום חמים.
  7. אחרי שהבצק התפיח – תנסו לדחוף אותו! כלומר, לפוצץ את כל האוויר.
  8. מכינים את תבנית האפייה, משמנים אותה מעט ומשטחים את הבצק לתוך התבנית. לא מתחילים ערכה מיד!
  9. נשארים למנוחה נוספת כ-30 דקות, שוב מכסים במגבת.
  10. מחממים את התנור ל-220 מעלות צלזיוס ומוציאים את הלחם לתנור למשך כ-40 דקות, או עד שהקצוות זהובים.

תוספות ושדרוגים אפשריים

יש המון אפשרויות לשדרוג הלחם שלכם! אם אתם מתנסים, אתם יכולים להוסיף לתוך הבצק דברים כמו אגוזי פקאן קלויים, גרעיני חמנייה או תבלינים שונים, כמו קימל או כמון. שדרוגים נעשים בלב פתוח!
נכון, המון אנשים פשוט מתכוונים לגוון ולשדרג את הלחם החם הזה עם חמאה, אבל יש גם אפשרות לממרחים אחרים – חומוס, מיונז, או אפילו סלטי ירקות… כל אחד והטעמים שלו!

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בקמח רגיל במקום קמח שיפון?
כן, אפשר, אבל הלחם לא יצא עם טעם עמוק כמו עם קמח השיפון.

מה לעשות אם הבצק דביק מידי?
אם הבצק דביק, הוסיפו מעט קמח עד שהמרקם יתייצב.

אפשר לשמור את הלחם במקפיא?
בהחלט, הלחם שומר היטב, מומלץ לעטוף אותו היטב.

כמה זמן נשאר הלחם טרי?
הוא נשאר טרי כ-4 ימים בטמפרטורת החדר, וכשמתקפא – לחודשים.

מה ההגשה המומלצת?
שימוש בחמאה, גבינות רכות או אפילו ריבה יכול לתת לו טוויסט.

האם יש אפשרות לגרסה טבעונית?
כמובן! פשוט משאירים את השמן ויוצאים עם הבצק, והכל בסדר.

כמה קלוריות יש בלחם הזה?
זה משתנה, אבל יש כ-180 קלוריות ל100 גרם לחם שיפון.

אפשר להכין לחמניות מדויקות?
בוודאי! פשוט לחלק את הבצק לחלקים קטנים ולהכין לחמניות.

מה עלי לעשות אם השמרים לא תפחו?
נסו לבדוק את תאריך התExpiration, או שאתם שמים מים חמים מדי.

האם אפשר לשים גם קמחים אחרים?
כן, ניתן לשלב עם קמח מחיטה מלאה או קמח כוסמין – זו אופציה טובה לשדרוג!

ולסיום, אין דבר יותר מספק מלראות אנשים נהנים מהלחם שלכם. אז אל תהססו לשתף את המתכון הזה עם חברים, בפייסבוק, אינסטגרם, או בכל פלטפורמה אחרת שבה אתם רוצים לחגוג את האפייה שאותכם מתרגשת! בתיאבון!

"`

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *