מגולגלות תמרים פרווה עם שמן למתכון מנצח
מגולגלות תמרים פרווה עם שמן
דמיינו שאתם יושבים בבית, מריחים את ריח התמרים המתקתק שעוטף אתכם, וטועמים את המאגזין המושלם הזה שהופך כל חלום למיסטי ומופלא. רעש המתכון הזה הוא על מגולגלות תמרים פרווה, שיסתובבו אתכם בכל חוויה קולינרית אפשרית. הן מתוקות, נימוחות, ונמסות בפה, והם בהחלט יתפסו את תשומת הלב של כל אחד סביבכם. מדובר על אחד מהמתכונים המושלמים ביותר שיכולים לשדרג לכם את האירוח. בואו נתחיל!
זמן ההכנה והצגת המתכון
- זמן הכנה: 40 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מגישים ל- 8 מנות
הרכיבים הדרושים
אז מה ידרוש מאיתנו המתכון המדהים הזה? הצטיידו ברכיבים הבאים, וסביר מאוד להניח שזה הממתק הממכר שיעלוז את ליבכם:
- 300 גרם תמרים מוצקים (כחצי קילו)
- 100 גרם אגוזי מלך קצוצים
- 1/2 כוס קמח תפו\"ח
- 1/4 כוס שמן זית איכותי או שמן קוקוס
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1/2 כוס פקאן קצוצים (אפשר לשלב עם אגוזי מלך)
- 1/2 כפית קינמון
- 1/4 כוס מים רותחים
- רסק תפוחים (אפשר לשים במקום שמן, לגרסה בריאה)
- קמצוץ מי ורדים (אופציונלי, מוסיף ניחוח אגדי)
עבור גרסה טבעונית, מומלץ להחליף את השמן ברסק תפוחים, ובמקום אגוזי המלך להשתמש במגוון אגוזים נוספים לפי טעמכם. לא לשכוח לשמור על כמויות מדויקות כדי לייצר את התוצאה המושלמת!
שלבי ההכנה
לאחר שגייסנו את כל החומרים הנדרשים, הגיע הזמן לגלות איך כולנו ניכנס לעובי הקורה ונכין את המגולגלות המעלפות האלו!
- לחתוך את התמרים ולשמן ולהוציא מהם את הגלעינים.
- בקופסה נפרדת, לשים את התמרים עם 1/4 כוס מים רותחים. להמתין 10 דקות.
- לחמם את השמן במערבל חשמלי או מעבד מזון.
- לאחר שהמים ספגו, להוסיף את התמרים, קמח תפוחי האדמה, אגוזי המלך, סוכר, קינמון, ומי ורדים.
- לערבב היטב עד שהתערובת נאמרת ואחידה.
- למרוח את התערובת על רשת או נייר אפייה.
- לגלגל את התערובת לכדי רולדה אטומה.
- לחתוך למנות שוות ולאחסן במקרר לפחות 30 דקות כדי להתייצב.
אחרי שהמגולגלות התייצבו, הניחו אותם על צלחת הגשה. תהיו מוכנים לקבל מחמאות!
תוספות או שדרוגים אפשריים
זה הזמן להיות יצירתיים! כמה רעיונות לשדרוג המתכון כוללים:
- אפשר להוסיף שוקולד מריר מעל כדי להוסיף חוויה שוקולדית משגעת.
- נשיקות קוקוס מפוזרות על גבי המגולגלות יכולות לשדרג את הטעם לגבהים חדשים.
- שילוב של אגוזי פיסטוק בשביל להוסיף צבע ומרקם מעניין.
- קצת דחיסות עם קקאו או אבקת תפוזים יכול לתת טוויסט נוסף לשוקולד.
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין מגולגלות אלו מבלי קמח תפוחי האדמה?
כן, אפשר לחלוטין להמיר את קמח תפוחי האדמה באלפיים חומרים אחרים כמו קמח שקדים או לקמח חומוס, ויש קיץ נעים בעדפות!
איך שומרים את המגולגלות?
מומלץ לשמור את המגולגלות בקופסה אטומה במקרר למשך שבועיים, אבל אני בטוח שאף אחד לא יצליח להחזיק מעמד כל כך הרבה זמן!
האם ניתן להקפיא את המגולגלות?
כמובן! המגולגלות יישמרו היטב בהקפאה ואפשר להפשיר אותן כשיש צורך במתוק.
מה ניתן לשתות עם המגולגלות האלו?
לדעתי, כוס תה או כוס קפה הם שילוב מושלם! אפשר גם לנסות סיידר חם, כמו כן.
האם מדובר במתכון גם לילדים?
בהחלט! הילדים ייהנו מהמגולגלות המהממות ואפשר אפילו להעביר להם את ההכנה לחוויה מהנה.
האם תוספות משפרות את המתכון?
בוודאי! במיוחד כשמדובר בתוספות כמו שוקולד מריר או פירות יבשים נוספים.
מה קורה אם יש לי אלרגיה לאגוזים?
אם יש לכם אלרגיות לאגוזים, אפשר אוותר על האגוזים המוסיפים ולהמשיך עם המתכון בלעדיהם. גם ללא אגוזים, המגולגלות יהיו טעימות!
האם אפשר להכין גרסה ללא סוכר?
בהחלט! אפשר לשים במקום סוכר דחיסות של תמצית סוכר קנים או ממתיקים טבעיים אחרים.
ניתן לשדרג את המרכיבים במגולגלות?
בהחלט! כמו שציינו קודם, תוספות כמו פירות יבשים או תמציות יכולות לשדרג את המתכון!
מה עושים אם המגולגלות מתפוררות?
אם המגולגלות מתפוררות, כנראה שהן ידרשו מעט יותר מהשמן או אפילו לחלוטין לכסות עם שוקולד מריר.
אז מה אתם מקווים לעשות עם המתכון המעלף הזה? שתפו אותו עם החברים ברשתות החברתיות ותנו להם לגלות את המתכון המקסים הזה! שף או שף, חופש וצרוף, זאת בפניכם!
כתיבת תגובה