מה עושים עם עוגיות שלא הצליחו – רעיונות יצירתיים
מה עושים עם עוגיות שלא הצליחו? הכוונה לעמקי הלב
נניח שכולם מדברים על העוגיות המדהימות שלכם, חוץ מכם, כי תמצאו את עצמכם בצד הלא נכון של האפייה. אתם יודעים, כשאתם רוצים ללקק את האצבעות, אבל במקום זאת אתם מקבלים עוגיות נמסות בפה שבסופו של דבר נראות במקצת כמו פנקייקים… לא נורא! יש מה לעשות עם העוגיות שלא הצליחו. לא נזכיר את הביטוי הכואב "הכשלון הוא אמא של ההצלחה", אבל בהחלט נוכל להמיר את העוגיות של סוף השבוע בעמקי המתכון המשגע הבא. אז בואו נצא למסע מתוק ומפנק!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
נפנה עכשיו למוצרים שיכולים לעזור לנו במחנק העוגייתי. מדובר ברכיבים מגוונים שיכולים לשדרג את עוגיותינו לדרגת אגדי. הסוד הוא לדעת לנצל את מה שיצא מהתנור, והשילוב של המרכיבים הללו הוא בהחלט הדרך המושלמת לעשות זאת!
- עוגיות עוגת סוכר לא מוצלחות (אפשר גם חצי מגזרה אם נשארו)
- גם החצי השני של עוגיות שוקולד צ׳יפס
- 150 גרם שוקולד מומס (אפשר גם שוקולד מריר)
- חצי כוס קקאו איכותי
- 2 ביצים
- 100 גרם סוכר חום (כדי להביא את הטעם המושלם)
- 1 כפית תמצית וניל
- חצי כוס אגוזי לוז קצוצים (אבל מי ששונא יכול להסתפק בפקאן או אפילו לבוטנים)
יש לכם אפשרויות רבות: אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, תוכלו בהחלט לשנות את הביצים באגוזי לוז כתושים ולהשתמש בחלב שקדים. תוספות שונות יכולות להעזור כאן לכל מי שמחפש משהו בריא, דל פחמימות. יודעים מה? קצת קינמון גם לא יזיק.
שלבי ההכנה
כאשר אנו מדברים על הכנת מתכון, ישנם דברים פשוטים שיכולים להעצים את העוגיות שלכם. כאן מגיע החלק המעשי, שבו נלמד איך להפוך את הכישלון בהצלחה!
- ממיסים את השוקולד במיקרו או בבן מארי עד שיהיה חלק.
- בקערה נפרדת, קורסים את העוגיות לקציצות קטנות.
- מערבבים את העוגיות הקטנות עם השוקולד המומס.
- מוסיפים את הסוכר חום, קקאו, ביצים ותמצית וניל ומערבבים היטב.
- אם רוצים להוסיף אגוזים, זה הזמן לשלבם בתערובת.
- מעבירים את התערובת לתבנית מכוסה בנייר אפייה או תבנית סיליקון.
- מכניסים לתנור החם על 180 מעלות צלזיוס למשך 20-25 דקות.
- מוציאים, נותנים לעוגיות להתקרר ואז חותכים לקוביות.
המרכיבים חלופיים
כמובן שאפשר לשחק עם המתכון. מעבר לאגוזים המוצעים, הוספה של פירות יבשים, קקאו מריר או שוקולד חלב לא היתה מזיקה. המאפייה המודרנית פתוחה לכל הסגנונות, ובזה קסמה! ילדים בהחלט ישמחו לנסות להוסיף גזר מקולף או דלעת לכל התערובת.
שדרוגים ותוספות אפשריים
לא מדובר רק בעוגיות רגילות, ותוספות הופכות את הכל למושלם! מהחוק הראשון בצמיחה – כל שדרוג יוסיף עניין וטעימות:
- קישוטים מעוגיות חמאה עם שוקולד מזוגג – קוביות קטנות ודקורטיביות
- הקצפת – מוסיפים פשוט קצפת על העוגיות המוכנות
- ממרח תמרים – מעלה את רמת המתיקות והגיוון המתוק
שאלות ותשובות
מה לעשות אם העוגיות שלי נראות כמו מאבדות חמצן? בהחלט ניתן לשדרג אותן! כדאי לבדוק את הרכיבים שאותם השתמשתם בהם, האם הם איכותיים? ההכנה והעבודה עליהן במיקסר עוזרים לרוב.
האם אני יכול להכין את העוגיות עם סות לילדים? בוודאי! תוספות כמו קקאו או פרוסות שוקולד יוסיפו צבע ומעניין.
האם אני אתן לילדים לקחת חלק בתהליך? זה בהחלט רעיון משגע! ילדים נהנים לגעת, לזרוק ולשחק עם המרכיבים.
כמה קלוריות יש במתכון? במהלך המתכון השתמשנו בכמה מרכיבים קלאסיים, כך שאנחנו מדברים על כ-200 קלוריות למנה, אבל תלוי בכמויות ובתוספות.
מה ההמלצה לאחסן את העוגיות? אחסונה בקופסאות אטומות תשמור על הטריות. עוגיות אוכלים בכל זמן!
האם אפשר לשדרג עם פירות? בהחלט, פירות יבשים בהחלט מוסיפים טעם ונעימות.
כמה זמן ייקח לי להכין את המתכון הזה? כשעה בממוצע, אז יש לקחת את זה בחשבון לשבוע העמוס שלכם.
מה לגבי תיבול? יכולים לעזור כאן? בהחלט! קינמון, וניל וקרמל הם אביזרים נפלאים לשיפור הטעם.
האם אפשר להכין את העוגיות גם ללא קמח? בהחלט! אפשר להשתמש בקמח שקדים או סויה.
האם יש גבול לכמה אפשר לשדרג? בהחלט לא. ככל שתוסיפו, התוצאה עשויה להיות משגעת יותר!
אז למה אתם מחכים? הגיע הזמן להפיץ את המתכון המופלא הזה ברשתות החברתיות שלכם! שתפו עם חברים ולא תשכחו לספר איך זה הלך, כי באמת שאין מרגש יותר מלהיות שף במטבח!
כתיבת תגובה