מרינדה לחזה עוף בנינג'ה שתשדרג כל ארוחה
מרינדה לחזה עוף בנינג'ה – המנה המושלמת לכל חגיגה!
לפעמים אנחנו צריכים לפנק את עצמנו במשהו מיוחד, שממלא את הבית בריחות מדהימים ומרגשים. מרינדה לחזה עוף בנינג'ה היא בדיוק הדבר הזה! השילוב בין תבלינים נועזים וסוגי רטבים שונים, יוצר חוויה שנמצאת בין המדהים לממכר. כשאתם מגלים את המתכון הזה, אתם יכולים לשכוח מכל העופות היבשים שיצא לכם לאכול. כאן זה סיפור אחר לגמרי! ברגע הראשון שתטעמו, תבינו שזהו עוף שונה לחלוטין.
לא ייאמן איך שפרוסות העוף נטבלות במרינדה הזו ויוצאות לאווריריות, עסיסיות ונימוחות – ישר מהנינג'ה. נשמע מצחיק, אך זה כמו אהבה ממבט ראשון, רק עם עוף. ובסוף, כשיאכלו מכלי ההגשה, תראו בפני האנשים מסביבכם הבעות של התפעלות לצד ‘ללקק את האצבעות’.
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 1 שעה (30 דקות הכנה ו-30 דקות המתנה)
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4
הרכיבים הדרושים
אז מה אנחנו צריכים על מנת להוציא את העוף הזה מהנינג'ה, ולהשאיר את כולם בהלם? מומלץ לא לבזבז זמן, כי תיכף נתחיל בשיגעון הקולינרי שלנו!
- 4 חזה עוף, ללא עור וללא עצמות
- ¼ כוס שמן זית
- ¼ כוס סויה (לגרסה ללא גלוטן, השתמשו ברוטב סויה ללא גלוטן)
- 2 כפות דבש (אופציונלי, אבל מוסיף מתיקות משגע)
- 3 שיניים שום, קצוצות דק
- מיץ מלימון אחד (כאן הכוח של החמיצות)
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ כפית קימל (מוסיף את החן)
כמו שמבינים, מדובר ברשימה מרשימה של מרכיבים, אך כל אחד מהם בהחלט תורם למתח של הטעמים. אפשר לשדרג את המתכון גם לתוספות. למשל, אם אתם אוהבים חריף, למה לא להוסיף פלפל חריף קצוץ?
שלבי ההכנה
וכעת, הגיע הזמן להכין את הקסם. במטבח לא נחמיץ אף שלב! היו מוכנים להפתעות!
- מערבבים בקערה את כל המרכיבים של המרינדה יחד ליצור נוסחה מדהימה.
- חותכים את חזה העוף לסטייקים עבים או משאירים אותו שלם, תלוי בעדפותיכם.
- שמים את חתיכות העוף בקערה עם המרינדה. דואגים שהן יהיו מצופות היטב.
- מניחים לצלייה לפחות 30 דקות במקרר, שיבלעו את כל הטעמים הייחודיים.
- מחממים את מכונת הנינג'ה על טמפ' גבוהה.
- מעבירים את העוף לסל הנינג'ה ומבשלים במשך 15-20 דקות, עד שהעוף מבושל לחלוטין.
- מתעדים תהליך וצופים כיצד המנה מתקרבת לשלמות!
- מוציאים מהנינג'ה ומניחים להתקרר מספר דקות לפני ההגשה.
ובכן, אתם מוכנים לארוחה המדהימה! תחשבו על תוספות מתאימות כמו ירקות קלויים או אורז מצד אחד.
אפשרויות לשדרוגים
כמובן שכולנו אוהבים לגוון! עוף הוא למופת הגמיש במטבח שלנו ונעים בשיתוף פעולה עם טעמים שונים.
- אפשר להוסיף ירקות קלויים כמו קישואים, גזר וברוקולי, שיספגו את הטעמים.
- עוף עם טחינה מעל – תוספת אגדי, במיוחד עם פיתה רכה לספיגת השכבות.
- לגרסה טבעונית, אפשר לחפש תחליפים כמו טופו או עוף סויה.
- להכנת צלחת עם אופי ים-תיכוני, הוסיפו כמה זיתים קצוצים או עלי פטרוזיליה קצוצים.
- אל תשכחו לשדרג את הרטבים ולנסות רוטב צ’ילי או רוטב שום-גינג’ר!
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את זה עם סוגי עוף אחרים? בהחלט, אפשר להכין עם נוצות עוף, נתחי הודו או כל בשר אחר שמתחשק לכם!
כמה זמן ניתן לשמור את העוף במקרר לאחר ההכנה? חזה עוף יכול להחזיק במקרר בין 2-3 ימים לאחר הבישול. רק וודאו שהוא מכוסה היטב!
האם אפשר להקפיא את העוף? כן, ניתן להקפיא את חזה העוף לאחר הבישול, חשוב לשים אותו בתוך מיכל אטום.
איך ניתן לדעת אם העוף מבושל לחלוטין? תעשו שימוש במד חום, העוף צריך להגיע למעלות של 75°C (165°F) כדי לוודא שהוא מבושל ופיקוח איכותי.
האם ניתן לשלב תבלינים נוספים? זה בדיוק מה שהופך את המתכון למושלם! תרגישו חופשיים להוסיף תבלינים נוספים לפי הטעם שלכם.
כיצד מגישים את המנה בצורה יפה? אפשרי לסדר חתיכות עוף על מצע ירקות צבעוניים, להניח רוטב מעל ולפזר קצח או שמיר לקישוט!
איך להשאיר את העוף עסיסי? המרינדה היא המפתח! הכימיה של השמן והחמיצות תעזור לכך שהעוף יהיה עסיסי וטעים.
האם ניתן להכין ללא רוטב סויה? בהחלט, אפשר להמיר אותו ברוטב טריאקי או אפילו במרינדה אחרת שמבוססת על שום וטחינה.
לאיזו מטרה מתאימה המנה? מדובר במנה מושלמת לארוחת ערב משפחתית, למסיבות או ממש לארוחה מהירה לסוף שבוע.
איזה תוספות מתאימות? אם בא לכם לשדרג את הארוחה, ירקות קלויים, פסטה או סלט ירקות מרענן יכולים להיות נהדרים.
אם אתם ממש אוהבים את המתכון הזה, לא תהססו לשתף אותו עם החברים ברשתות החברתיות! זה הזמן להפיץ את הבשורה ולהפוך את המטבח שלכם למקום הכי טעים שיש!
כתיבת תגובה