מרק אפונה משגע שיחמם את הלב בזמן קצר

מרק אפונה משגע שיחמם את הלב בזמן קצר

מרק אפונה משגע – מתכון שיגרום לכם ללקק את האצבעות

מרק אפונה הוא לא סתם מרק. מדובר בחוויה קולינרית שמחממת את הלב, מתפשטת בגוף ובדרך כלל מביאה איתה זיכרונות מתוקים מימים עברו, כשסבתא או אמא הכינו אותו בעבורנו. המתכון הזה הוא מדהים, מלא בטעמים וממכר ברמות שלא תיארתם לעצמכם. אם לא טעמתם מרק כזה, תכינו את עצמכם. זה הולך להיות מעלף!

זמן הכנת המתכון: 40 דקות | רמת קושי: קלה | מנת שישה אנשים

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • מורכבות: קלה
  • מנות: 6

הרכיבים הדרושים

כעת נציג את המרכיבים האדירים שיביאו את המרק הזה אליכם הביתה. במתכון שלנו נשתמש באפונה הטריה, אבל אפשר בהחלט להשתמש באפונה קפואה אם אתם מרגישים ספונטניים ותשכחו לקנות מרכיבים טריים.

  • 2 כוסות אפונה ירוקה (טרייה או קפואה)
  • 1 בצל בינוני, קצוץ קטן
  • 2 גזר בינוניים, קלופים וקצוצים
  • 2 תפו”א גדולים, קלופים וקצוצים
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 ליטר ציר ירקות או מים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • עלים טריים של נענע או פטרוזיליה לקישוט

אפשר גם לגוון עם עשבי תיבול כמו טימין או רוזמרין שיכולים לשדרג את הטעם הייחודי של מרק האפונה ולהוסיף לו אופי ייחודי. תנסו! אתם עשויים לגלות לכם אגדי חדשים על ידי שינוי קטן.

שלבי ההכנה

הנה אנחנו, מוכנים להתחיל את המסע ליצירת המרק המושלם הזה. אם הייתי אומר לכם שזה פשוט, הייתי אומר את זה בצורה מדעית, אבל זה הרבה יותר פשוט מזה!

  1. מחממים בסיר גדול את שמן הזית על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף.
  3. מוסיפים את הגזר השטוף והקצוץ ומעבירים לערבוב למשך מספר דקות.
  4. מוסיפים את תפו”א והשום הקצוץ ומערבבים היטב.
  5. מוסיפים את האפונה, מלח, פלפל וציר הירקות או המים.
  6. מביאים לרתיחה ואז מכסים ומבשלים על חום נמוך למשך 30 דקות.
  7. יוצקים את המרק לבלנדר ומערבלים עד שהכל נמעך למרקם חלק ואוורירי.
  8. מחזירים את המרק לסיר, טועמים ומתקנים טעמים.
  9. מגישים בקערות עם עלים טריים של נענע או פטרוזיליה מעל.

אם אתם רוצים להוסיף רבע כוס של גבינת פרמזן מרוסקת מעל לא יכול להיות. למעשה, זה יוסיף מושלמות למרק! אני בתור מי שאוהב גבינות, מציע לנסות. חוץ מזה, הסוד הוא בעת ההגשה! תדאגו לספר שהמרק של דודה מינה הוא אחד המוכרים והאהובים.

תוספות אפשריות

למי שמחפש לשדרג את המרק בצורה נוספת, אתם יכולים לשקול להוסיף קוביות צנר או טבעות של בצל ירוק טרי מעל. זה נותן טוויסט מהיר, בריא ומתאים לעונה. גם חבילת קרקרים מלווה נהדרת.

שאלות ותשובות

איך אפשר להפוך את המרק לטבעוני?
בשביל לגרום למרק הזה להיות טבעוני, פשוט החליפו את ציר הירקות בציר אגוזים, יש לכך השפעה רבה על הטעם.

האם המרק הזה בריא?
בהחלט! המרק עשיר באפונה, שהיא מקור מצוין לחלבון צמחי, סיבים תזונתיים וויטמינים.

אפשר להקפיא חלק מהמרק?
בוודאי! אם הכנתם כמות רבה, אפשר להקפיא את המרק במיכלים אטומים. הוא יישאר טוב בזמן ההקפאה עד כ-3 חודשים.

כמה זמן המרק נשאר במקרר?
אם שומרים אותו במיכל אטום, תוכלו לשמור עליו במקרר למשך 3-4 ימים.

איך אפשר להוסיף עוד טעמים?
הוספת מעט מיץ לימון או מעט צ'ילי ייתן למרק טוויסט מרענן!

האם יש אפשרויות ללא גלוטן?
כמובן! כל המרכיבים במתכון הם בדרך כלל ללא גלוטן, כך שאין בעיה.

איך להכין גרסה עם קרם קוקוס?
אם אתם רוצים מרק עם קרם קוקוס, פשוט הוסיפו חצי כוס של קרם קוקוס בהכנה והרגישו את הטעמים הטרופיים!

איך אני יודע אם האפונה רכה מספיק?
האפונה אמורה להיות רכה מאוד, אם היא עדינה ולא מתפוררת, זה סימן שמוכן!

האם אפשר להשתמש באפונה קפואה?
ודאי, האפונה הקפואה היא פתרון מהיר, פשוט ידרשו רק 5 דקות יותר בזמן בישול.

אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה, כי מהעבר שלי, הכנת מרק אפונה היא מסורת שראויה להמשך! שתפו על מנת שכולנו נזכה לענג את החיך שלנו במרק המדהים הזה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *