מרק אפונה עם קבנוס שהכנתי בקלות ובמהירות
מרק אפונה עם קבנוס – חווית טעמים מטריפה!
דמיינו את עצמכם ביום חורף קר, כשאתם מתכרבלים על הספה עם כוס מרק חם ביד, ובתוך הסיר מתבשל מרק אפונה עם קבנוס. זהו מתכון שמציע לא רק טעם מדהים, אלא גם חוויה של רכות ונחמדות. כל נמס בפה בשלוב יחד עם פריכות הקבנוס. אי לכך, הכוס שתוחזק ביד לא תישאר ריקה לאורך זמן!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי ליצור את המרק המושלם הזה, נדרש לגייס כמה רכיבים חשובים. הרכיבים הם פשוטים, והמרק יהיה מושלם גם לימים רגילים וגם לאירועים מיוחדים.
- 2 כוסות של אפונה יבשה (או קפואה אם אתם ממהרים)
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 גזר, קצוצים קטן
- 3 קישואים, חתוכים לקוביות שוות
- 4 שיני שום, כתושות
- 1 ליטר מרק ירקות (או מים + קוביות מרק)
- 250 גרם קבנוס, פרוס דק
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- פטרוזיליה קצוצה לקישוט
מרכיבים חלופיים
יש לכם טעמים שונים ואתם רוצים לגוון? אפשר להמיר את הקבנוס ב:
- נקניקיות הודו לאפקט קל ובריא יותר
- חזיר מלחים עבור טעם אגדי ומקורי
- אפונה ירוקה לשדרוג צבעוני
שלבי ההכנה
עכשיו כשהרכיבים מוכנים, הגיע הזמן להכנס למטבח וליצור את המרק הזה!
- משרים את האפונה במים למשך שעה (אם היא יבשה), ולאחר מכן מסננים.
- מחממים את שמן הזית בסיר על חום בינוני ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהבצל מתרכך ומשנה צבעו.
- מוסיפים את הגזר, קישואים ושום. מטגנים כ-5 דקות נוספות.
- מוסיפים את האפונה, מרק הירקות, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
- מבשלים על חום נמוך במשך כ-20 דקות, עד שהאפונה רכה.
- במקביל, במחבת נפרדת, קולים את פרוסות הקבנוס עד שהן מזהיבות וריחן משגע.
- לאחר שהמרק מוכן, מעבירים אותו לבלנדר וטוחנים עד שהמרק חלק ואחיד.
- מחזירים את המרק לסיר ומוסיפים את הקבנוס הקולע. מבשלים יחד עוד 5 דקות.
- מגישים את המרק בקערות עם פטרוזיליה קצוצה כקישוט.
תוספות או שדרוגים
אם אתם רוצים לשדרג את המרק, יש מגוון רחב של דרכים לעשות זאת:
- אפשר להוסיף תפו”א לקדמת התבשיל לקבלת מרק פיוז'ן איטלקי.
- למשקאות פיקנטיים, ניתן לשדרג עם צ’ילי חריף קצוץ.
- לגרסה טבעונית, החליפו את הקבנוס בטופו מתובל או בפטריות.
- למעדני גבינות, הוסיפו קמצוץ של גבינת פרמזן מעל לפני ההגשה.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את המרק עם אפונה קפואה?
בהחלט! האפונה הקפואה היא פתרון נוח ומהיר, והיא יכולה להתבשל היישר בסיר מבלי צורך להשרות.
איך שומרים על המרק לאחר ההכנה?
המרק הזה ניתן לשמירה במקרר עד שלושה ימים. ניתן גם להקפיא אותו בשקיות אטומות לשימוש עתידי.
האם אפשר להכין את המרק בגרסה דלת פחמימות?
בוודאי! פשוט תחליפו את האפונה בכמובן ירקות אחרים כמו ברוקולי או קישואים. הטעם עדיין יהיה מדהים!
מהן התוספות שמתאימות למרק הזה?
למרק הזה מתאימות תוספות רבות – כמו קרוטונים, גבינת גבינה קשה או חלה קלויה.
האם יש לנו אפשרות לגרסה חריפה?
כמובן! הוסיפו צ’ילי קצוץ או אפילו קמצוץ של פפריקה חריפה לקבלת פיקנטיות.
מה עושים אם המרק יוצא סמיך מדי?
יש להוסיף מעט מים או מרק ירקות עד שהמרק מגיע לעקביות הרצויה לכם.
מתי הזמן הכי טוב לאכול את המרק הזה?
לאחר יום קר, או כאשר אתם זקוקים לחום ולנחמה. זה הזמן המושלם!
באיזה כלים מכינים את המרק?
סיר בינוני עם מכסה ובלנדר לטחינה – זה כל מה שצריך!
אילו ירקות נוספים אפשר להוסיף למרק?
אפשר להוסיף פטריות, תפו”א, או כל ירק שאוהבים. תנו לדמיון שלכם לנהוג!
מה עלי לעשות אם נשאר מרק?
פשוט שימרו אותו במקרר לשימוש מאוחר יותר, ומדובר באוכל בריא ומנחם!
נשמע טעים? לנו יש תחושה שהמרק הזה יכבוש את לבכם! אנחנו מעודדים אתכם לשתף את המתכון ברשתות החברתיות, ולאפשר לעוד אנשים להנות מהאוצר המדהים הזה. בתיאבון!
כתיבת תגובה