מרק ארטישוק ירושלמי חלומי שכולם ידברו עליו
לא תאמינו איזו המצאה קולינרית מצפה לכם! האם אי פעם דמיינתם מרק שעושה נמס בפה ועם זאת מדהים וממכר במידה כזו שלא תרצו להניח את הכף? אנחנו עומדים להכיר לכם את התבשיל שישאיר אתכם פעורי פה – מרק ארטישוק ירושלמי מושלם! אני מדברת על משהו שממש יגרום לכם להגיד "וואו" ולשכוח את כל מרקי הירקות שאתם מכירים. אז בואו נתחיל ונגלה את הסוד למרק משגע ואגדי ביותר!
זמן הכנת המתכון:
◦ סה"כ זמן: שעה וחצי
◦ רמת קושי: בינוני
◦ מיועד ל-4 אנשים
המרק הזה הוא לא סתם מרק. מדובר ביצירה מופלאה שעשויה מהארטישוק הירושלמי הנפלא – ירק שמגיע ישר מהשדות בארץ ישראל ומביא עמו טעם עמוק, ניחוחות של בית ושליחות קולינרית שתשאיר אתכם נפעמים. הארטישוק הירושלמי, אותו גם מכנים בטעות "אגוז אדמה" או "ארטישוק ננס", שייך למשפחת החמניות וניתן למצוא אותו בשווקים המקומיים במהלך חודשי החורף.
אז איך בכלל נולדה המנה הזאת, אתם שואלים? בדיוק כפי שסבתא הייתה בנאדם שתמיד מחפש את הגיוון, גם אני גיליתי את הירק הזה בזכותה. באחת הפעמים שסבתא שלנו ביקשה שנכין לה מרק חורפי מיוחד, ביקשתי ממנה לגלגל זכרונות ולקחת אותי למקומות הרחוקים שהיא זוכרת. וכך הגענו לארטישוק הירושלמי.
הרכיבים הדרושים:
בואו נראה כולם מה אנחנו צריכים להכנה של הקפיצה הקולינרית הבאה. חייבים להרגיש שאתם במטבחי השפים מפני שעם הרכיבים המדהימים האלה, אתם בדרך הנכונה.
• 500 גרם ארטישוק ירושלמי, שטוף ומקולף
• 2 כפות שמן זית כתית מעולה (מתאים גם לרגילים ולשפים מתחילים)
• 1 בצל בינוני, קצוץ דק דק (אבל באמת דק)
• 2 שיני שום כתושות (שיהיה טעם רבותי)
• 4 כוסות מרק עוף (ציר ירקות יכולים גם כן)
• 1 כוס שמנת מתוקה
• מלח ופלפל לפי הטעם
• תרסיס לימון טרי (למי שאוהב לחזק את הטעם)
• חופן פטרוזיליה קצוצה (כי זה מוסיף צבע וטעם שאין שני לו)
אבל רגע חבר'ה! לפני שאנחנו קופצים לשלבי ההכנה המדהימים האלה, חשוב לציין שישנן כמה גרסאות שאפשר להוסיף או לשדרג. בגרסה טבעונית, ניתן להחליף את ציר העוף בציר ירקות ולוותר על השמנת המתוקה או להשתמש בשמנת צמחית.
שלבי ההכנה:
השלבים להכנת מנת הפלא הזו הם פשוטים, גם אם יש בהם מעט הפתעות ורגע קטן של הקסם.
1. נשים בחשבון שבין אם אנחנו משקיענים או לא, תחילה נרתיח את הארטישוק הירושלמי בסיר גדול עם מים ומעט מלח.
2. נבשל כ-10-15 דקות עד שהארטישוק רך, ונוציא עם כף מחוררת.
3. במחבת, נחמם את שמן הזית ונוסיף את הבצל והשום. נטגן כ-5 דקות עד להזהבה יפה.
4. נוסיף את הארטישוק הירושלמי שיבושל עד שניתן לרסקו בקלות.
5. נעביר את התערובת לסיר גדול ונוסיף את מרק העוף. נבשל כ-20 דקות נוספות.
6. נטחנו את המרק באמצעות בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
7. נוסיף את השמנת המתוקה והנחזק במלח ופלפל לפי הטעם.
8. נבשל עוד 5 דקות כדי שהטעמים יתמזגו וכדי שהמרק יהיה מושלם כמו שהוא צריך להיות.
9. נגיש בקערות יפה ומדהימות, ונפזר מעל פטרוזיליה קצוצה.
עכשיו תראו, אני בטוחה שגם אתם מרגישים שהמרק הזה מושלם. אתם יכולים לשדרג ולהוסיף עוד קצת תירס מתוק ברגע ההגשה (זה מוציא קריצה, נראה טוב וטעים בטירוף).
שאלות ותשובות
האם אפשר להחליף את הארטישוק הירושלמי בירק אחר?
כן, אפשר להחליף את הארטישוק בירקות שורש אחרים כמו בטטה או דלעת. אבל הארטישוק הירושלמי מוסיף טעם ייחודי שאינו דומה לכל ירק אחר.
מה אם אני לא אוהב שמנת מתוקה?
אפשר במקום להשתמש בחלב קוקוס או שמנת צמחית. זה נותן טעם פחות כבד ורענן יותר.
איך ניתן להפוך את המרק לטבעוני?
החליפו את מרק העוף בציר ירקות ואת השמנת המתוקה בשמנת צמחית או חלב קוקוס.
האם המרק מתאים להקפיא ולהשתמש שוב?
כמובן! המרק נשמר היטב בהקפאה, אבל חשוב להניח לו להתקרר לפני שמכניסים למקפיא.
כמה זמן ניתן לשמור את המרק במקרר?
ניתן לשמור את המרק במקרר עד כ-3 ימים. תמיד טוב לוודא לפני שאוכלים שהמרק טרי.
האם ישנה דרך להמריץ את הטעם ללא הוספת מלח?
כן! תרסיס לימון טרי או תמצית פטרוזיליה קצוצה יכולים להוסיף טעם ממריץ וטעים.
האם אפשר להשתמש בארטישוק ירושלמי קפוא?
בהחלט, אבל הארומה העמוקה יותר מתקבלת מבחירת ירק טרי.
האם אפשר להוסיף תבלינים נוספים?
כמובן! גרגרי כוסברה טחונים או מעט זנגביל יכולים להוסיף טעם יוצא דופן.
מאיפה אפשר להשיג ארטישוק ירושלמי טרי?
לרוב ניתן למצוא אותו בשווקים החקלאיים המקומיים או במרכולים בחודשי החורף.
האם המרק מתאים לאנשים דלי פחמימות?
כן, מדובר במרק דל פחמימות ומלא בערכים תזונתיים טובים.
אז עכשיו כשאתם מכירים את כל הסודות הקטנים והעמוקים של מרק הארטישוק הירושלמי המושקע הזה, אני ממליצה לכם להכין אותו, ליהנות ולהשתף אותו ברשתות החברתיות. אני מאמינה עמוק בלב שזה הולך להיות המרק הכי טעים שיש שתפגשו. קדימה להתפנק!
כתיבת תגובה