מרק בטטה וגזר עם קרם קוקוס שהילדים יאהבו
מרק בטטה וגזר עם קרם קוקוס
אז אם מדברים על ניחוחות, טעמים מרגשים ומרק חם שמחבק אותנו כמו סבתא באחת מימי הגשם, אין כמו מרק בטטה וגזר עם קרם קוקוס! מדובר במנה מדהימה, משגעת ומהממת שתגרום לכם להרגיש כאילו חזרתם הביתה. עם כל ביס אתם תגלו את החום, השפיות והנחמה – וזה בדיוק מה שאתם צריכים בימים קריר שאף אחד לא רוצה לצאת מהפוך.
זמן הכנה, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנחפור לסודות ההכנה, בואו נדבר על המרכיבים שיביאו לנו את המנה המושלמת שאי אפשר להפסיק לאכול. מדובר ברכיבים הטובים ביותר שיש, שיתנו למרק טעם אגדי באמת.
- 2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות
- 2 גזר, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
- 1 ליטר ציר ירקות (או מים אם אין לכם ציר)
- 1 פחית קרם קוקוס
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- שמן זית לטיגון
- קינמון (אופציונלי – אבל מוסיף טוויסט מדהים)
הכנסת מרכיבים חלופיים
למי מכם שמתבונן בתמונה החמה הזאת וחושב על תפריטים ללא גלוטן או טבעוניים – אל דאגה! אפשר פשוט להשתמש בסויה או בחלב שקדים במקום קרם הקוקוס, זה יהפוך אותו לבריא ואפילו דל פחמימות שיש מספיק." והמון טעמים!
שלבי ההכנה
עכשיו הזמן לעבור לחלק הכי מרגש – שלבי ההכנה! נשמע פשוט? אז נכון! תאמינו לי, אין כמו ההרגשה הזו כשאתם מריחים את הניחוחות הנפלאים שמתפשטים במטבח שלכם.
- מחממים שמן זית בסיר גדול ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהוא מתרכך ושקוף.
- מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומערבבים היטב.
- לאחר מכן, מפנים את הסיר לקוביות הבטטה והגזר ומערבבים. מטגנים כמספר דקות כדי שהטעמים יתמזגו.
- שופכים את ציר הירקות (או המים) לסיר ומביאים לרתיחה.
- מבשלים על חום נמוך במשך 20 דקות, עד שהירקות רכים.
- כשסיימנו עם הבישול, מסננים את הנוזלים (רק במידה ורוצים) ומעבירים את התכולה לש blender. פתאום כל חלק נותן מהמקצועיות שלו!
- מוסיפים את קרם הקוקוס ומערבבים היטב עד שהתערובת חלקה ואוורירית.
- מוסיפים מלח, פלפל וקצת קינמון (אם תרצו להגביר את הטעמים) ומערבבים.
- מחזירים לסיר על חום נמוך ומחממים מעט.
- מגישים עם קרם קוקוס או עם פירורי אגוזים מעל.
שדרוגים ותוספות אפשריות
עכשיו כשסיימנו להכין את המרק המושלם, מה עלינו לעשות עם זה? אפשר להוסיף למרק כמה קוביות טופו מטוגנות, פרוסות אבוקדו או אפילו לקשט עם כוסברה קצוצה. כל תוספת תוסיף כיף, צבע וטעמים נוספים אמנם מושלמים.
בנוסף, אם אתם רוצים לגוון עוד יותר, אפשר להכין מנה קלה עם פחמימות של קוסקוס או לחם פריך בצד. כנראה לא תוכלו ללקק את האצבעות, מפני שהגזמות לפעמים מעולות מדי!
שאלות ותשובות
איך שומרים על המרק לאחר ההכנה?
שומרים אותו בשקית או במיכל א hermetic במסילה במקרר למשך 3-4 ימים. ניתן גם להקפיא מנות ולהשתמש בהן מאוחר יותר.
האם ניתן להכין את המרק יום מראש?
בהחלט! למעשה, טעמים מתהדרים כשהם מתאחדים במשך הלילה. כך שהמראה נהיה יותר לסיימריקים כולל ומורכב!
מה ניתן להוסיף בגוון הטעמים?
קצת צ'ילי קצוץ, עלי כוסברה או אפילו גבינת פטה מעל. זה נותן למרק טוויסט שממש משגע!
האם המרק מתאים לילדים?
בוודאי! המתיקות של הבטטה והגזר, יחד עם הקרם קוקוס, הופכות אותו לאידיאלי לילדים. כל מה שצריך להוסיף הוא קצת סבלנות והם יתאהבו בזה.
האם אפשר להכין את המרק על פלטת בישול ולא בסיר?
כן! אם יש לכם פלטת בישול די טוב, אפשר להשתמש בה. זה לא בהכרח נפלא, אבל זה בהחלט אפשרי.
כמה נמוך החום בעת הבישול?
כדי לא לשבור את הוויטמינים והמרקמים של הירקות, הקפידו לבשל על חום נמוך כדי לשמור על הטעמים.
מה קרם הקוקוס מוסיף למרק?
הקרם תורם למרק טעם חמאתי, מה שמקנה לכל ביס נינוח, נמס בפה.
אני חובב מתוקים, האם ניתן להוסיף סוכר או דבש?
בצורה כללית – אפשר, אך זה בהחלט תלוי בטעם האישי. עם זאת, אני ממליץ לנסות בלי!
האם כדאי להשתמש בירקות טריים או קפואים?
אני ממליץ על ירקות טריים, אבל אם אין לכם – הירקות הקפואים עושים עבודה לא רעה בכלל.
איזה לחם מומלץ להגיש בצד?
לחם פריך כמו בייגל או דניש בהחלט יתאים וישלים את הארוחה. אין כמו לקרוא לשולחן התפילות!
נשמע מעניין? אני ממליץ לכם לשתף את המתכון הזה באהבה עם חברים ברשתות החברתיות. בלי שקרים, זה מרק מהמם שאתם לא רוצים לפספס!
כתיבת תגובה