מרק בשר תימני אמיתי מתכון שישנה לכם את השבת

מרק בשר תימני אמיתי מתכון שישנה לכם את השבת

מרק בשר תימני אמיתי – מתכון מנצח

אם אתם מחפשים מתכון שיש בו תשוקה, טעמים עמוקים ומעט תיבול מסורתי, אז הגעתם למקום הנכון! מרק הבשר התימני שלנו הוא לא סתם מרק – הוא מסע דרך השפעות קולינריות תימניות שמתחברות למשפחתיות ולאהבה למתכונים שעוברים מדור לדור. פשוט מדהים! תכינו את עצמכם למסע לאכול ממש יחד עם המשפחה והחברים. אתם לא תצטערו על כך!

זמן הכנת המתכון: 2 שעות | רמת קושי: בינונית | מנות: 6-8

  • הזמן כולל הכנה ובישול
  • רמת קושי בינונית, בהחלט אפשר להצליח
  • כמות המנות מספיקה למשפחה גדולה

הרכיבים הדרושים

מרק בשר תימני הוא מרק עשיר בטעמים ובניחוחות שאין להם תחליף. כדי להצליח במתכון הזה, דרושים מספר מרכיבים איכותיים שישדרגו את המנה מ"טוב" ל"מושלם".

  • 1 ק"ג בשר כתף (בקר)
  • 2 בצל גדול, קצוץ
  • 4 שום, מועכים
  • 3 גזרים, חתוכים לקוביות
  • 3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
  • היה רוצים לשלב גם קישואים? בהחלט אפשר!
  • 2 כפות שטוחות כמון
  • 2 כפות שטוחות קימל
  • 2 כפות שטוחות הריסה (אם אתם אוהבים חריף)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 4 ליטר מים

מרכיבים חלופיים

כמובן שאפשר להתאים את המתכון לכל סוגי הדיאטות!

  • בשר עוף במקום בקר למי שמעדיף
  • לגרסה צמחונית אפשר להחליף את הבשר עם טופו או פטריות
  • אפשר לשלב ירקות שונים حسب מה שיש במקפיא

שלבי ההכנה

בשלב זה, תהיו מוכנים להתחיל וליצור את המנה המפנקת הזאת. כל צעד כאן מדגיש את הטעמים המיוחדים של המרק באופן שישאיר אתכם מהממים!

  1. חותכים את הבשר לקוביות חצי גדולות ומניחים בסיר גדול.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא מתרכך.
  3. מוסיפים את השום המועך ומערבבים עד שהניחוח שלו משתחרר.
  4. מוסיפים את הגזר ותפוחי האדמה ומקפיצים כ-3 דקות.
  5. למוסיפים את הכמון, קימל והריסה (אם בחרתם) ומערבבים עוד מספר דקות.
  6. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
  7. לאחר שהמים רותחים, מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך למשך שעה וחצי.
  8. במהלך הבישול, מדליקים מוזיקה מדהימה, כדי להרגיש את האווירה.
  9. כעבור שעה וחצי, טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  10. מערבבים פעם נוספת ומוודאים שהכל מתורבת ומתמזג באופן מושלם.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אין דבר יותר מהנה מלהתנסות עם המרק! כאן כמה רעיונות לשדרוגים ותוספות:

  • במידה ואתם אוהבים פיקנטי, ניתן להוסיף פלפל חריף.
  • להתנסות עם תבלינים נוספים כמו ציפורן או קינמון.
  • להציע עם חלה תפוחה שתשאב את כל הרוטב הממכר!
  • לשדרג עם פטרוזיליה קצוצה על המרק לפני ההגשה.

שאלות ותשובות

מהי ההיסטוריה של מרקי הבשר התימניים?
המרק התימני נולד מתוך תרבות עשירה של אוכל ובישול בעדה התימנית. הוא מסמל חום משפחתי ואירוח, ומשתתף בטקסים והרגלים חברתיים.

האם אפשר להכין את המרק לפני יום ולהקפיא אותו?
בהחלט! זהו מרק שמרענן את הטעמים גם לאחר הקפאה. תוודאו שהוא מקורר היטב לפני ההקפאה.

האם יש בעיות עם חריף במרק?
אם תחליטו לשלב הריסה, תנו לזה טעם אמיתי! לא לכל אחד זה מתאים, אז רשותכם בנוגע לחריף!

האם ניתן להשתמש בבשר אחר?
כמובן! ניתן להשתמש בבשר עוף או בשר כבש, ואפילו טופו לגרסה טבעונית, כמו שהזכרנו קודם.

מה ניתן להגיש לצד המרק?
סלט ירקות מרענן או פיתה חמה עם טחינה יתאימו סוף סוף וישלימו את החוויה!

כמה זמן ניתן לשמור את המרק במקרר?
המרק יישאר טוב במקרר עד 3 ימים. כל פעם שתוציאו, ליחנו להפוך אותו מחדש לנפלא.

האם אפשר להפחית את כמות השום?
בדיוק! תוכלו להפחית לאהבתכם את כמות השום. אך אם תשמרו על טעמים אומנם, זה ייצא אגדי.

האם אפשר להוסיף קוסקוס למרק?
בהחלט! קוסקוס טרי יכול להוסיף טעם ומרקם מדהים למרק שמלים אותנו באירוח.

אני לא אוהב קימל, מה ניתן להחליף?
זה מצוין! אפשר skip את הקימל ולבחור בתיבול אחר כמו פפריקה מתוקה או הזרח.

מהי הכח של מרקים רבים?
מרקים נחשבים לא רק לטעימים ומלכדים, אלא הם גם משאירים אותנו מכוונים למלכה על ביסים חוזרים. המוזרים מזה?

תשקלו לשתף את המתכון המושלם הזה עם חברים ובני משפחה. מי לא ירצה לטעום מרק בשר תימני שלא ייאמן? 이는 최고의 요리입니다!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *