מרק ירקות עם עדשים ירוקות: טעים ובריא לכל המשפחה

מרק ירקות עם עדשים ירוקות: טעים ובריא לכל המשפחה

מרק ירקות עם עדשים ירוקות: מנה משגעת שהלב שלכם יאהב!

יש משהו במרק ירקות שממסד את השיחה, מתמזג עם החורף ומחמם את הלב. במיוחד כשמדובר במרק ירקות עם עדשים ירוקות! המנה הזו היא לא סתם עוד מרק – היא מתכון אגדי, שמלא בטעמים, צבעים ובמרקם האוורירי שמגיע עם כל כף. ללקק את האצבעות (וקצת את הסיר בהחלט מותר!). תדמיינו את עצמכם יושבים ליד שולחן, חורף בחוץ, ובמרכזו של הכל, קערת מרק לוהט עם חומרים טריים שנחתכו עכשיו. מה יכול להיות טוב יותר מזה?

זמן הכנת המתכון: 30 דקות | רמת קושי: קלה | מנות: 4-6 אנשים

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל-4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כפי שהבטחנו, כל רכיב במרק הזה מדהים, מלא בטעמים ומחזיק בזכות להתקיים בנפרד. הנה מה שאתם צריכים:

  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 2 גזר קלוף ומקולף, חתוך לקוביות קטנות
  • 2 תפוחי אדמה קלופים, חתוכים לקוביות
  • 1 קישוא בינוני, חתוך לקוביות
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 3 שיניים שום, קצוצות דק
  • 150 גרם עדשים ירוקות, מונבטות (לשדרוג טעים ובריא)
  • 1.5 ליטר מים
  • 1 כף רסק עגבניות
  • מיץ מלימון של חצי לימון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • עשבים רעננים כמו פטרוזיליה או כוסברה לקישוט

שימו לב שאפשר לשדרג את המתכון הזה לגרסה טבעונית או דל פחמימות, על ידי כך שתשנו את תפוחי האדמה בברוקולי או קישואים. הנתון המדהים הוא שאפשר לשחק עם המתכון הזה ולהתאים אותו לטעמים שלכם! בואו נתקדם עכשיו לשלבי ההכנה.

שלבי ההכנה

וכעת ניגש לחלק המהנה – שלב הבישול שיביא אותנו למרק המטורף הזה!

  1. עד שנגיע לקטע המרשים של הכנת מרק הירקות, נתחיל ב חימום השמן זית בסיר רחב על חום בינוני.
  2. נוסיף את הבצל הקצוץ ונזהר שהשמן לא יתחמם מדי – המטרה היא לזהב ולא לשרוף.
  3. לאחר שהבצל מתרכך, נוסיף את השום הקצוץ ונערבב במשך כדקה.
  4. כעת הגיע הזמן להכניס את הגזר, תפוחי האדמה והקישוא לסיר. נבשל את כל הירקות כ-5-7 דקות תוך ערבוב.
  5. נוסיף את העדשים הירוקות המונבטות ונערבב הכל יחד.
  6. נמזוג את המים לסיר ונוסיף את רסק העגבניות. ניתן להרגיש את הריח המעלף – את זה לא תשכחו!
  7. נביא לרתיחה, ולאחר מכן ננמיך את הלהבה ונתן למרק להתבשל במשך 15 דקות נוספות.
  8. לסיום, נוסיף מלח, פלפל ומיץ לימון ונערבב שוב.
  9. נזכור לקשט עם עשבים רעננים – זה עוזר לנעוץ טעם מדהים סופי!

והנה, המנה המהממת שלנו מוכנה! עכשיו ניגש לפסקה על שדרוגים אפשריים כדי להגיע למנה שעוד יותר מטורפת.

תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון

המנה הזו כבר מושלמת כפי שהיא, אבל למי ששואף קצת לגוון, יש מספר אפשרויות לשדרוג והעשרת הטעמים:

  • הוספת קוביות עוף או טופו תוכל להפוך את המרק למנה עשירה יותר בחלבונים.
  • תוספת של קוביות דלעת תיתן למרק טעם מתוק ומיוחד שכמובן יתמזג היטב עם הירקות.
  • למי שאוהב חריף, כף פפריקה חריפה תיתן את הכהה מהטעמים! אל תשכחו את הלימון, שיותיר טעם מתפוצץ בפה.
  • אפשר גם להוסיף כוסברה קצוצה כמו בשוק המזרחי.
  • לשדרוג בריאותי במיוחד, ניתן להשתמש בעדשים אדומות במקום ירוקות – הן עושות אותו רך וקרמי.

שאלות ותשובות

איך אפשר לשמור על המרק למשך ימים?
כדאי לשמור את המרק במיכל סגור במקרר עד 4 ימים. ניתן גם להקפיא אותו ולהפשיר לפי הצורך.

מה אפשר להוסיף אם אין לי ירקות מסוימים?
אם חסרות לכם ירקות, אל להדאיג את עצמכם, אפשר לשים כמעט כל ירק בביתכם. חצילים, ברוקולי ואפילו קישואים.

האם ניתן להכין את המרק הזה בקיץ?
בהחלט! בשילוב עם ירקות עונתיים ייחודיים כמו סתיו וגם אז במרקף מעניין.

האם המרק הזה מתאים גם לדיאטה?
כן, המרק בריא, דל פחמימות, ועשיר בסיבים תזונתיים – מומלץ מאוד לכל מי שמעוניין לשמור על תזונה בריאה.

מה ניתן להגיש לצד המרק?
לחם עסיסי או לחם שיפון יתאימו מצוין. ממרח חומוס יכול להוסיף עוד טעם!

איך אני יכול להפוך את המרק ליותר סמיך?
אם תרצו מרק סמיך יותר, אפשר לטחון חלק מהמרק עם בלנדר עדין – טכניקה קלאסית שמחיים את כל המנה.

האם המרק הזה יכול לצאת צמחוני?
בהחלט! כל המרכיבים כאן טבעיים וללא בשר, כך שהמרק כבר צמחוני.

מה לעשות אם המרק קצת חמוץ מדי?
בעיקרון הוספת שקית סוכר קטנה יכולה לאזן את הטעמים במרק.

האם אני יכול להוסיף יותר קטניות?
בוודאי! רחוקות הקטניות מביאות יתרון בריאותי וטעמים. כדאי לנסות, תראו שיפור!

למה חשוב להשרות את העדשים לפני הבישול?
ההשריה הופכת את העדשים ליותר קלות לבישול וחוסכת בזמן הבישול.

אז מה מחכים? הכינו את המנה המדהימה הזו, שתפו תמונות וספרו לחברים! הגעתם לסוף, ואנחנו מקווים שעשיתם בריאות לגוף ולנפש. תזכרו לשתף!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *