מרק סולת טוניסאי מתכון שלא תרצו לפספס
"`html
מרק סולת טוניסאי – מתכון אגדי!
לפני כל מה שאנחנו מכירים כשמדובר במרקים, יש את המרק הסודי הזה, המתובל באהבה ובניחוחות עזים. זהו מרק שסבתא הייתה מכינה כאשר היה נעים בחוץ, באווירה משפחתית חמימה. השילוב של הסולת והעקצוצים הזה באדום השעועית לא רק שיווק את השולחן שלנו במדינה, אלא גם הפך אותו למוקד תשומת הלב. מדובר במרק שסוחף אחריו אלפי טעמים ומרקמים, מעבר לסטנדרטים של "רק עוד מרק". רוצים לגלות אותו? בואו נצלול יחד לתוך התבשיל המדהים הזה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כמו שבמהלך השנים למדנו, כל מרכיב במרק הסולת טוניסאי מוסיף טעם מגניב, מעשיר את החוויה וגורם לשדרוג המנה. הנה הרשימה המלאה:
- 1 כוס סולת (200 גרם)
- 1.5 ליטר מים
- 3-4 כפות שמן זית איכותי
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 שיני שום קצוצות דק
- 2 גזר בינוניים, קלופים וקצוצים לקוביות קטנות
- 1 פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית פפריקה חריפה (אופציונלי)
- מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
- 1/2 כוס עשבי תיבול קצוצים (כוסברה, פטרוזיליה)
האם אתם אוהבים תוספות? אפשר להוסיף גם תפו”א קלופים וחתוכים לקוביות, שעועית ירוקה, או אפילו קוביות עוף! המנה משתדרגת לסלט צבעוני שמשתלב נהדר.
שלבי ההכנה
1. מבשלים את המים בסיר גדול על חום בינוני.
2. כאשר המים רותחים, מוסיפים את הסולת בהדרגה, ומערבבים בעזרת מטרפה כדי למנוע גושים.
3. מבשלים עוד 10-15 דקות עד שהסולת מתבשלה והמרק מתחיל להתעבות.
4. בזמן שהסולת מתבשלת, מחממים שמן זית בסיר אחר ומטגנים את הבצל והשום עד שהכל מתרכך ומתרכך עם ניחוח נהדר.
5. מוסיפים את הגזר, פפריקה מתוקה ופפריקה חריפה. מערבבים עוד מספר דקות.
6. אחרי שהסולת מתבשלת, מוסיפים את תערובת הבצל והגזר לתוך הסיר עם הסולת.
7. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים על חום נמוך לעוד חמש דקות.
8. לפני ההגשה, מוסיפים את העשבים הקצוצים ומערבבים היטב.
9. מגישים עם מעט צנमुखה חריפה למי שאוהב את הקצת יותר חריף, או שמן זית על פני המנה.
אם אתם רוצים לגרסה טבעונית, פשוט החליפו את השמן במרגרינה טבעונית. כמו כן, אפשר לשדרג את המנה עם בצל מטוגן להוסיף קראנץ' לאוכל.
תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון
יש קונצנזוס בנושא האוכל – כל דבר מתחבר להרבה יותר טעמים כשמציבים מגוון תוספות. אחד השדרוגים שאנחנו תמיד אוהבים הוא להוסיף פיתות קלות על האש. תוספות כמו חטיפים פריכים, קוביות חזה עוף מטוגן, או פרוסות זיתים יכולים לקחת את המרק הזה לדרגת המושלם שאתה חפץ בו!
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את המרק מראש?
בהחלט! הכנת המרק מראש והקפאתו תיתן לכם מרק טעים יותר. פשוט לחמם ביום ההגשה.
מה אם אני לא אוהב טעמים חזקים?
אם אתם אוהבים טעמים יותר עדינים, אפשר להפחית מהפפריקה או להוסיף רבע כפית בלבד.
האם אפשר להכין את המרק עם ירקות אחרים?
כמובן! אפשר לשים כל ירק שתרצו, כמו קישוא, כרובית, או תפו”א.
כמה זמן פעם אפשר לשמור את המרק במקרר?
המרק יכול להחזיק במקרר למשך 2-3 ימים. הקפאה מיד לאחר ההכנה היא האופציה הטובה ביותר.
האם המרק הזה מתקרר במהירות?
כאשר הוא מוכן, מומלץ לאכול אותו חם ומייד. המשתקפים טעמים מופלאים כשאוכלים אותו באותו יום.
מה עוד יכול להוסיף למחית הסולת שלי?
אם יש לכם אורז, אפשר לערבב אותו עם הסולת לשדרוג מרקם.
האם יש נוסחאות מיוחדות למרק סולת טוניסאי?
אכן כן, כל משפחה מכינה אותו בדרך שלה. ככה שהנוסחאות הן בסופו של דבר יוצאות מודרגות בהחלט!
האם יש מרק סולת ללא גלוטן?
אפשר למצוא סולת נטולת גלוטן במקומות מסוימים, אבל זה יכול לדרוש מעט ניסוי לקבלת התוצאה הרצויה.
למה סולת כל כך טובה במרק?
הסולת סופגת נוזלים ומספקת מרקם קטיפתי מה שהופך את המרק לעוד יותר אהוב!
מה אני יכול לשים לצד המרק?
אפשר להגיש עם לחם שטוח, טוסטים בצד או אפילו סלט מרענן.
עכשיו כשאתם יודעים איך להכין את המרק סולת טוניסאי המדהים והמוקפא, אני ממליץ לכם לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות שלכם. אני בטוח שהם יודו לכם אחרי שיטעמו!
"`
כתיבת תגובה