מתכון אינג'רה של פתיתים שיגרום לכם להתמכר
"`html
מתכון אינג'רה ביתי – טעם אגדי שיגרום לכם ללקק את האצבעות
אין דבר יותר לא מסודר ומדוד מאשר להכין אינג'רה בבית. הריח שמסתובב במטבח, הערבוב של הטעמים והמרקמים, והתחושה שהפכתם להיות שפים עשויים בלי בעיות, פשוט ממכרים. האינג'רה, ההוגה של המטבח האתיופי, היא לא סתם לחם; היא חלק בלתי נפרד מהתרבות והמזון של אethiופיה. במקרה שלנו, זהו לחם מדהים, שאפשר להשתמש בו הן כבסיס למנות אחרות או כאוכל עצמאי. היא משגעת, נימוחה ונפלאה.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 4 שעות (כולל תהליך התססה)
- רמת קושי: בינוני
- כמות מנות: 6-8
הרכיבים הדרושים
אין הרבה רכיבים בבסיס האינג'רה, אך יש להם חשיבות רבה. נתחיל עם הדברים הבסיסיים שבלעדיהם לא נוכל להציג את המנה המסורתית הזו כמו שסבתא שלנו הייתה עושה.
- 2 כוסות קמח תפו”ח (קמח דואר קימה)
- 2 כוסות מים חמים
- 1/2 כוס של קמח תפו”ח כבוש (לקבלת טעם מרענן)
- 1/4 כוס חומץ (לתחושת חמיצות קלה)
- קמצוץ מלח
שלבי ההכנה
כדי להגיע לתוצאה הכי מושלמת שיש, יש לבצע את הצעדים הבאים בדיוק ובסבלנות. לא נוותר על אף שלב, לא משנה כמה זה נראה קל.
- מניחים את קמח התפו”ח בקערה ומערבבים עם המים החמים לקבלת מסה אחידה.
- מוסיפים את קמח התפו”ח הכבוש וחומץ, ולאחר מכן מתבלים עם המלח. מערבבים היטב.
- מניחים לקערה לחכות במשך שעתיים להתרחבות המילה.
- כעבור שעתיים, מערבבים שוב עד שהחלבונים והחומרים יתחברו.
- מניחים על מחבת מחוממת ולחמם במשך כ-5 דקות על להבה בינונית.
- למעלה יש לבדוק אם ניתן להרים את האינג'רה בקלות. אם כן, ניתן להניח לצלייה מעט נוספת.
- המשכבים ככה עד שהאינג'רה נראות מוכנות ומזמינות
שדרוגים ותוספות
אנחנו תמיד מחפשים דרכים לשדרג את המתכון, במיוחד כשמדובר במשהו כזה טעים. יש הרבה דרכים להוסיף טעמים נוספים ולהתאים את האינג'רה לטעמים האישיים שלכם.
- הוספת תיבול כמו כמון או קימל לתערובת הבצק יכולה לשדרג את הטעם שלכם.
- לצד האינג'רה, אתם יכולים להגיש רטבים כמו מסחאו עם בשר מחומם או ירקות מטוגנים.
- ואם אתם אוהבים ניסיונות יתכן שתשקלו לנסות קמח חומוס כתחליף לקמח התפו”ח.
שאלות ותשובות
האם אינג'רה מהווה מקור פחמימות?
בהחלט! אינג'רה עשויה מקמח תפו”ח, ולכן מדובר במקור מצוין לפחמימות בריאות ומזינות.
מה ניתן להגיש לצד האינג'רה?
אפשר להגיש אינג'רה לצד מנה בשרית כמו דאהן או מנות ירקות כמו תרלו. אפשר גם להשתמש בה כבסיס לסלט.
אילו תחליפים קיימים לקמח תפו”ח?
אפשר להשתמש בקמח תפו”ח ללא גלוטן, אך יש לקחת בחשבון שזה יכול להשפיע על המרקם של לחם. כדאי לשלב כמה סוגי קמח.
למה חשובה התססה?
הקליטה של החיידקים הטבעיים במהלך התססה נותנת לאינג'רה את הטעם הייחודי והמעט חמצמץ!
האם אפשר להכין אינג'רה לבדקה?
בהחלט! גם ללא ידע מקדים אפשר להכין את זה. רק תעקבו אחרי ההוראות המפורטות!
כמה זמן אפשר לשמור אינג'רה במקרר?
במרפסת, אינג'רה יכולה להחזיק מיטר שישה ימים. במקרר אפילו יותר. פשוט לשמור בקופסה עם מכסה!
איזה כלים צריך להכנת אינג'רה?
תצטרכו קערה גדולה, מחבת שטוחה ומסננת. כלים פשוטים, אבל התוצאה היא אגדה.
האם ניתן להקפיא אינג'רה?
כן! פשוט יש לעטוף היטב את האינג'רה בניילון נצמד ולהקפיא. כאשר תרצו לאכול, מחממים היטב.
האם אינג'רה מתאימה לדיאטות שונות?
אינג'רה ניתן להתאים לדיאטות שונות עם שינויים בהתאם לצורך (למשל ללא גלוטן, טהור, טבעוני)!
מה עושים אם האינג'רה יצאו עבות מדי?
אין דאגה! אפשר פשוט להוסיף עוד מים לתערובת ולערבב היטב עד שהבצק יתמזג היטב.
עכשיו כשיש בידכם מתכון אינג'רה מעולה, אנו ממש ממליצים לספר עליו לחברים ובני משפחה. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות חברתיות, כך שתגיעו גם לאנשים נוספים שמתעניינים במטבח האתיופי!
"`
כתיבת תגובה