מתכון טופו מוקפץ עם פטריות שאסור לפספס!
מתכון טופו מוקפץ עם פטריות – המנה המושלמת ולא ממכרת!
אם אתם מחפשים מנה שמצליחה לשלב בין טעמים משגעים לבין בריאות, הגעתם למקום הנכון. טופו מוקפץ עם פטריות הוא לא רק מתכון פשוט להכנה, אלא גם חוויה קולינרית מדהימה. טופו, שמזוהה לעיתים קרובות עם תפריטי אוכל בריאים, מצליח להתגבר על כל הקטגוריות בזכות מרקמו הנעים והטעמים שיכולים להתמזג בכמויות גדולות. כשהוא מוקפץ עם פטריות רכות, נעים וממכר, תקבלו מנה שתרצו לחזור אליה שוב ושוב.
זמן הכנת המתכון
- משך הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המתכון הזה המושלם, נזדקק למגוון רכיבים, שהשילוב שלהם יוצר טעמים אגדים:
- 400 גרם טופו (מומלץ להשתמש בטופו קשה)
- 200 גרם פטר mushrooms (שמפניון, שיטאקי או מצלרים – הכל לגיטימי)
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף שמן שומשום
- 1 בצל קטן קצוץ
- 2 כוסות ירקות קצוצים (גזר, ברוקולי, קישואים – תרגישו חופשי לשים מה שיש במקרר)
- שיניים של שום קצוץ לפי הטעם (אני ממליץ על 2-3)
- 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ (שום דבר לא מקפיץ טעמים כמו זה)
- שומשום קלוי לקישוט
- מלח ופלפל לפי הטעם
השלבי ההכנה
כעת כשהרכיבים מוכנים, בואו נתחיל בהכנה!
- חותכים את הטופו לקוביות בגודל 2 סנטימטרים.
- מחממים ווק או מחבת גדולה על חום גבוה, מוסיפים את שמן השומשום.
- מטגנים את קוביות הטופו עד שהן משחימות מכל הצדדים. זה ייקח בערך 7-8 דקות.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שמתקלף והופך לשקוף.
- מוסיפים את הפטריות ומערבבים היטב במשך 2-3 דקות, עד שהן מתרככות.
- מוספים את השום והג'ינג'ר ומערבבים.
- מוסיפים ירקות קצוצים במידת הצורך ומערבבים עד שהם רכים.
- מוסיפים את רוטב הסויה, מלח ופלפל, ומערבבים עד שהטעמים מתמזגים.
- מעבירים לקערה ומקשטים בשומשום קלוי.
אופציות והחלפות
אם חשבתם להסיר את הטופו מהמתכון הזה, תדעו שהוא מהווה מקור בריא לחלבון ועוזר לשמור על איזון תזונתי. עם זאת, תוכלו להשתמש בעוף או דגים אם אתם מעדיפים חלבון מן החי. למנה טבעונית ניתן לשים טופו במקומו, ככל שהוא יותר גבוה פחות בריא, כך שנפלא לעבור לאופציה הפרוותית!
שדרוגים ותוספות אפשריים
המתכון הזה מציע שפע של אפשרויות שדרוג:
- מוסיפים פקאן קלוי לקישוט והעשרת טעמים.
- שמים פלפלים צבעוניים לקצת צבע על הצלחת.
- לפי העדפה אישית – להוסיף קצת צ'ילי חריף להעזה.
אולי תרצו לשדרג את המנה עם אורז או נודלס בצד? רעיון מצוין לשדרוג נוסף!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את המנה עם ירקות אחרים?
בהחלט! אתם מוזמנים לשים כל ירק שאתם אוהבים או שיש לכם בבית. גזר, כרובית, קישואים – כל אלו יעבדו נהדר!
איך שומרים על הטופו שלא יהיה חסר טעם?
מומלץ מאוד להשרות את הטופו ברוטב סויה מספר שעות לפני הבישול. זה סוד הקסם!
האם אפשר גם לטגן את הפטריות בנפרד?
אם אתם אוהבים טעמים עזים, תוכלו לטגן את הפטריות בנפרד לפני הוספתן למנה.
כמה זמן אפשר לשמור את המנה במקרר?
המנה הזו נשמרת במקרר עד 3 ימים, אך כדאי לאכול אותה חמה כדי ליהנות מהמרקם הנעים שלה.
אפשר להכין את המנה ללא שמן?
כמובן! אפשר גם להשתמש בשמן קוקוס או בשום שמן בכלל ולהשתמש במים או ציר ירקות.
האם ניתן להכין את המנה בגרסה ללא גלוטן?
בטח! פשוט השתמשו ברוטב סויה ללא גלוטן, אתם בצעד הראשון בדרך לנהדר!
איך אני מתמודד עם טופו שהמרקם שלו לא מספיק חזק?
אם הטופו רך מדי בשבילכם, פשוט תבחרו טופו קשה יותר. בדרך כלל המשקלים מצוינים על האריזה.
אפשר להכין כמות כפולה?
בהחלט! המתכון נהדר להכין כמות כפולה ולשמור על מנת מובטחת לעוד יום!
מהם יתרונות הטופו?
טופו מלא בחלבון, דל פחמימות וטעים בצורה בלתי רגילה. הוא גם עשיר בסידן ומועיל לבריאות העצמות.
מה אם אני אוהב את המנה חריפה?
הוספת צ'ילי טרי או רוטב חריף תעניק למנה טעם משגע שמתפרץ. מי לא אוהב קצת להרוס את השגרה?
אני מקווה שהמתכון הזה מצא חן בעיניכם! אם הכנתם והיה מוצלח, אני ממליץ לשתף עם חברים ברשתות החברתיות ולזמן אותם למנה הבאה!
כתיבת תגובה