מתכון כרובית עם פירורי לחם שהולך לשנות הכל
הכרובית המושלמת עם פירורי לחם – מתכון אגדי
יש רגעים בחיים שאנחנו פשוט לא יודעים להסביר אותם, כל מה שאנחנו יודעים זה שהם משגעים! אחד מהרגעים הללו הוא כשמוצאים את עצמנו מול תבשיל כרובית מדהים, עם פריכות בלתי ניתנת לתיאור. מדובר במתכון הזה שיהפוך לכל פינה חמימה בביתכם, ויהיה באמת אחד הדברים היותר טעימים שיש. כרובית עם פירורי לחם היא בדיוק המנה הזו, כזו שתשמרו לעצמכם, אך גם תרצו לשתף עם כולם!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- סך הכל זמן הכנה: 45 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל-4 מנות
הרכיבים הדרושים
מטרה שלנו היא להנגיש לכם מתכון מדהים, פשוט ואוהב. המצרכים במתכון זה לא קרים מכוכבים, אלא כאלו שנמצאים כמעט בכל בית!
- 1 כרובית בינונית, מפורקת לפרחים
- 100 גרם פירורי לחם (ניתן להחליף בפירורי לחם ללא גלוטן)
- 50 גרם גבינת פריזאי מגורר (אופציונלי, עבור הטעם המושלם)
- 2 ביצים
- 1/4 כוס קמח חיטה (תוכלו לבחור קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית כורכום (מוסיף טעם וצבע)
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- שמן זית לקיפולים
כמו כן, נשמרת כמובן האפשרות להשתמש בכמה תוספות, כדי להפוך את המנה שלכם למעלפת אפילו יותר!
שלבי ההכנה
נתחיל עם הכנה של המנה המושלמת הזאת, שמלאה בטעמים ובניחוחות!
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מרתיחים מים בסיר גדול ומוסיפים את פרחי הכרובית. מבשלים כ-5-7 דקות או עד שהכרובית רכה מעט.
- מסננים את הכרובית ומניחים לה להתייבש מעט.
- בקערה גדולה, טורפים את הביצים עם המלח, הכורכום והפפריקה.
- מוסיפים את פירורי הלחם ואת הקמח. ערבבו היטב.
- מוסיפים את הכרובית המטוגנת לקערה ומערבבים עד שהפרחים מצופים בתערובת.
- בזמן שהמלח על התערובת, ממתינים קמעה.
- שמים את הכרובית המוכנה בתבנית עם שמן זית וסוחטים פנימה.
- אופים כ-20-25 דקות או עד שהכרובית משחימה ופריכה.
כעת, עם סיום ההכנה של השלב הראשון, ניתן להתחיל לחלום על התוספות! כרובית זו היא בסיס מצוין למגוון אוצרות.
תוספות ושדרוגים
האם המנה הזו פשוט מצריכה תוספות? כמובן! יש הרבה שדרוגים מהנים!
- ניתן להוסיף רוטב שום, שמן זית, לימון וגבינת פריזאי מעל בתום האפייה.
- לגרסה צמחונית יותר, ניתן להוסיף צנוברים קלויים. הם ישדרגו את המנה מעט!
- לגרסה עם טוויסט, תנסו להוסיף קוביות הדלעת יחד עם הכרובית.
שאלות ותשובות
כיצד ניתן לשמור את הכרובית?
הכרובית נשמרת מצוין במקרר בקופסה אטומה, ואף ניתן לחמם אותה מחדש בתנור ל-180 מעלות במשך כ-10 דקות.
מהי הדרך הטובה ביותר לבשל כרובית?
לפי ניסיוני, הבישול המהיר במים רותחים ומייד לאחר מכן אטימה עם טיגון קל מאוד. התוצאה משגעת!
האם ישנן גרסאות טבעוניות למנה?
בוודאי! ניתן להתחיל את המנה עם קמח חומוס במקום קמח חיטה, ולהשתמש בחלב סויה במקום ביצים.
כמה זמן ניתן לשמור על המנה במקפיא?
אם תרצו להקפיא את הכרובית, תוכלו לשמור אותה ארוזה היטב עד 3 שבועות. לקראת ההכנה, כדאי להפשיר במקרר.
האם ניתן להכין את המנה פיקנטית יותר?
בוודאות! הוסיפו שטודופר בני פיל החיים, או גם חצי כפית של צ'ילי חריף לתערובת הביצים.
מה אם אין לי פירורי לחם?
אם אתם לא רוצים טחון, ניתן לטחון תפו”א מיובש או שקדים ולקבל תוצאה דומה.
כיצד ניתן לשדרג את הטעם?
כדי לשדרג את הטעמים, הוסיפו שום קצוץ, עשבי תיבול, או תיבול ייחודי כמו קימל.
האם המנה מתאימה לכל חגיגה?
בהחלט! כרובית עם פירורי לחם היא מנה נפלאה לאירועים שונים, גם ליום שישי הגדול וגם למסיבות.
האם צריך להפוך את הכרובית במהלך האפייה?
אני ממליץ לבדוק במהלך האפייה ואולי להפוך חצי מהכרובית, אך זה לא הכרחי.
מהי דרך ההגשה המומלצת?
הכרובית עם פירורי לחם מצליחה להשיג תוצאות שהן ממש טעימות עם רוטב בוטנים מקומי!
אנו מקווים שהמתכון המדהים הזה על כרובית עם פירורי לחם יהיה לכם לפורקן טעים ומחמם. אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים, יש למה לצפות!
כתיבת תגובה