מתכון לנאגטס קריספי שיהפוך אותך למלך המטבח

מתכון לנאגטס קריספי שיהפוך אותך למלך המטבח

מתכון לנאגטס קריספי שיהפוך אותך למלך המטבח

כמה מילים על המתכון המדהים הזה

האם אי פעם תהיתם מה הסוד שמקנה לפייבוריטים הילדות שלנו את הטעמים המושלמים? כאן אני שמח לשתף אתכם במתכון הממכר הזה לנאגטס קריספי, שילוב בין טעמים מוכרים לבין טכניקות בישול מהנות. אנחנו עוסקים כאן בנאגטס שעליהם תוכלו להסתמך בחגיגות, בסופי שבוע ובעיקר כאשר תרצו לפנק את עצמכם. הם כל כך משגעים, שזה כמו מיני חגיגה בכל ביס!

בואו נתחיל בסיפור קטן: כשאני היה ילד, תמיד חיכינו לארוחת ערב עם נאגטס בשולחן. אמא הייתה משרטטת לנו את המתכון בסתר, ובשקט הייתי מהדק את הציפורניים לבצק המיוחד. כל ביס היה כאילו מגע זהב, ובעיקר הקראנץ’ הזה שגרם לי תמיד לרצות עוד. אז לא יכולתי שלא לחשוב על זה, ובסופו של דבר, הגעתי למתכון אגדי שיהפוך כל ערב למיוחד, מסיבת צהרים לברביקיו או סתם נשנוש עם חברים.

זמן הכנה, רמת קושי, וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • כמות מנות: כ-4 מנות

הרכיבים הדרושים

על מנת להכין את הנאגטס הקריספי האלו, נבחר לרכוש את הטובים ביותר שיאפשרו לנו להגיע לתוצאה המושלמת. אז הנה המרכיבים שצריך להכין כדי להתחיל במסע הטעים הזה:

  • 500 גרם חזה עוף טחון (אפשר גם לקנות עוף שלם ולטחן בבית)
  • 100 גרם פירורי לחם (נשבע שלא תמצאו דברים כאלה בקרבתכם!)
  • 1 ביצה גדולה
  • 2 כפות של קמח (מומלץ קמח חיטה, אך קמח תפו”א או קמח אורז יתאים גם לאופציה ללא גלוטן)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית עוד קונספט יוצא דופן מרוטב סויה או חרדל (למה לא?!)
  • שמן טיגון (כל סוג שאתם אוהבים)
  • תבלינים נוספים לפי טעמכם האישי, כמו פפריקה חריפה או שום גרוס

הכנת גרסה ללא גלוטן

אין סיבה שתשארו מחוץ לשמחה! אפשר להחליף את הקמח ופירורי הלחם בקמח תפו”א או אורז, ופשוט ללקק את האצבעות!

שלבי ההכנה

1. בראשית, מחממים את השמן בסיר שטוח או במחבת עמוקה על חום בינוני.
2. במקביל, מכניסים לקערה את חזה העוף הטחון ומוסיפים לה תבלינים עליהם דיברנו.
3. בוחרים לשבור לתוך התערובת ביצה אחת, ומערבבים היטב עד שהתערובת מתאחדת.
4. יוצרים כדורים קטנים מהתערובת, בכל גודל שתאהבו (הילדים אוהבים את הנאגטס קטנים).
5. מכסים את הכדורים בפירורי לחם, עד שיתכסו טוב טוב.
6. מכניסים את הנאגטס לשמן החם, ומטגנים עד שיתקבל צבע זהוב מפואר (בערך 4-5 דקות).
7. בשלב הסופי, מעבירים את הנאגטס אל נייר סופג כדי לייבש אותם משמן מיותר.

בנוסף לשלב הנוטף מעודפי השמן, כדאי להסביר שזו גם ההזדמנות שלנו להוסיף רטבים שיפכפכו את הנאגטס למושלמים, עם טעמים מתוקים או חריפים – זה הזמן שלכם להיות יצירתיים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אפשר לשדרג את הנאגטס האלו באינספור דרכים שמתאימות לכל הטעמים והעדפות.

נסו:
– לשדרג את התערובת עם גבינת מוצרלה מגורדת, שתתמזג באופן מושלם עם העוף.
– להגיש עם רטבים כמו קטשופ, רוטב סויה או רוטב צ’ילי מתוק למי שאוהב את החמוץ-מתוק.
– לשדרג עם ירקות (כמו גזר ומלפפון) שיספקו מרעננות לצד הנאגטס הטעימים.

שאלות ותשובות

מה חייבים לדעת לפני שמתחילים להכין את הנאגטס?
יש להכין מראש את כל החומרים. זה יקל עליכם במעבר בין השלבים.

האם אפשר להכין את הנאגטס בתנור?
בהחלט! פשוט הניחו אותם על תבנית מרופדת בנייר אפייה, רססו מעט בשמן ואפו 20 דקות בחום של 200 מעלות.

כמה זמן שומרים את הנאגטס למחרת?
ניתן לשמור היטב בקופסה סגורה במקרר עד יומיים. אם יוותרו לכם, לכם משתמשים במיקרוגל, אין מצב!

אפשר להכין את התערובת ערב לפני?
בוודאי! זו אחלה דרך לחסוך בזמן. פשוט הכינו את התערובת ושמרו בקופסה סגורה במקרר.

מה מאפיין את החצאים הנהדרים?
חצאים מתובלים מאוד, לילדים אתם יודעים!

אני לא אוהב חריף, מה לעשות?
קל מאוד, פשוט אל תשתמשו בפפריקה חריפה או בשום תיבול חריף אחר.

האם המתכון מתאים לדיאטות מיוחדות?
כן! כל שינוי שתחליטו עליו, כמו תחליפים שדיברנו עליהם קודם או טיגון בשמן זית – יכול להתאים.

אילו תוספות אפשריות יש למתכון?
מגוון תוספות כמו גבינה צהובה מלוחה או רטבי דיאט – הרי אתם לא רוצים לפספס.

האם אפשר להקפיא את הנאגטס?
מומלץ! פשוט הקפיאו לפני טיגון וצרו להם חיים חדשים!

מתי הכי מומלץ להגיש את הנאגטס?
אני ממליץ לארוחת ערב או כנשנוש בסופי השבוע, כשרוצים לפנק את עצמכם!

אז אל תשכחו לשתף את המתכון על פני הרשתות החברתיות, שכולם יוכלו ליהנות מהנאגטס המדהימים האלה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *