"מתכון לקובה בורגול וסולת שירשים את כולם"

"מתכון לקובה בורגול וסולת שירשים את כולם"

"מתכון לקובה בורגול וסולת שירשים את כולם"

הידעתם שאפשר לקחת מנה מסורתית של אמא, להפוך אותה למשהו חדשני, מרענן וממכר כל כך, שלא תפסיקו ללקק את האצבעות? הכינו את עצמכם למתכון מעלף של קובה בורגול וסולת כמו שמעולם לא טעמתם. מדובר במתכון אגדי שיש בו הכל: טעמים משגעים, מרקמים מושלמים, והשילוב בין בורגול לסולת שיוצר תוצאה מדהימה, ממש טעם של פעם, עבודה של היום!

### זמן הכנת המתכון

– זמן כולל: 2 שעות
– רמת קושי: בינונית
– מספיק ל-4-6 מנות

בחיים לא חשבתי שקובה בורגול יכולה להיות כל כך מופלאה! יחד עם טוויסט הסולת, קיבלנו מנפלאות המטבח של סבתא בזכות פינוק מושלם ומלא טעמים.

אז מה עושים עם קובה בורגול וסולת? מדובר בכיסוני בצק ממולאים בבשר, המתבשלים ברוטב אדום חם ומשגע. כן, מדהים כמו שזה נשמע, זה גם פשוט להכנה!

בואו נתחיל עם הקרביים של המתכון הזה לפני שנצטרף למטבח ונרדוף אחריו!

### המרכיבים הדרושים

– 1 כוס בורגול
– 1 כוס סולת
– 2 כוסות מים חמים (להשריית הבורגול והסולת)
– 1/2 קילו בקר טחון (או תחליף טבעוני כמו טחון סוי)
– 1 בצל גדול קצוץ דק
– 2 כפות שמן זית
– 1 כפית תבלין בהרט
– 1 כף רסק עגבניות
– 2 כוסות מרק עוף או מרק ירקות (לגרסה טבעונית)
– מלח ופלפל שחור לפי הטעם
– 2 ביצים (לגרסה טבעונית ניתן להוסיף טופו מרוסק או תחנה של פשתן טבול במים)
– 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
– 1 כף צנוברים (לא חובה, אבל מומלץ!)

בגרסת הטבעוני, ניתן להשתמש בגרעיני חמניה במקום צנוברים ובמקום הבשר לבחור טחון מהצומח. לרוטב ניתן להוסיף מעט פפריקה מתוקה לעניין מיוחד!

### שלבי ההכנה

זה הוא החלק המרגש, כאן באמת נבנה קסם הקובה שלנו. קחו נשימה, אנחנו יוצאים למסע בישול מופלא!

התחילו בהכנת הבצק

1. שמים את הבורגול והסולת בקערה עם המים החמים ומשרים כ-30 דקות. סילוק המים המיותרים – הכרחי!
2. לסחיטה מלאה של נוזלים עודפים חיתוך בזמן חזקים ומשאירים בצק נימוח.

שלב מילוי הבשר

3. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומוסיפים את הבצל הקצוץ.
4. מטגנים את הבצל עד שהוא נהיה שקוף ומפזר ריח משגע בכל הבית.
5. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהבשר מבושל היטב.
6. מתבלים בתבלין בהרט, מלח ופלפל לפי הטעם. אפשר לקחת לכם טעימה קטנה עם כפית, האמת יוצאת מדהימה.
7. מוסיפים את רסק העגבניות והמרק ומבשלים עוד כמה דקות עד שהערבוב הופך לכדי תערובת אחידה.

*השלב הסופי של קובה הקסם*

8. קחו מהבצק כדורים בגודל כדור פינג פונג ועשו חור באמצע כל כדור בעזרת האצבעות.
9. ממלאים את הכדור בתערובת הבשר ומדקקים את הבצק כך שיקיף את המילוי.
10. עכשיו זה זמן הבישול בפועל! מחממים מים ברוטב עגבניות שהוכן קודם ומבשלים את הקובה ברוטב שהורתח כ-20 דקות.

### הרכיבים למילוי ואלטרנטיביים טבעוניים

אם תבחרו בגרסה טבעונית, המילוי בוודאי מרתק:

– טופו מתובל או תחליפי בשר סויה
– בצל וגזר מטוגנים
– רוטב סויה להשריה

### שלבי ההכנה למילוי טבעוני

השלבים דומים למדי, רק החליפו את הבשר הטחון בטופו או בטחון סויה ואל תפחדו לנסות טעמים חדשים ועזים!

ונמשיך עם המנה –

### אפשר לשדרג את המנה בעזרת

הוספת זרעי חמניות לתוך המילוי, לקבלת טעם אגוזי מפתיע.
רוטב חמוץ-מתוק שמעיף את הטעמים לחלל אחר.
קמצוץ קינמון בקרביים של המילוי.
לשדרג עם זעתר טרי מפוזר מעל לפני ההגשה.

### שאלות ותשובות נפוצות

איזה סוג של בשר מתאים למילוי הקובה?
מנסיוני, בקר טחון הוא הבחירה הנכונה. אבל אפשר להשתמש גם בעוף טחון או בתחליף טבעוני כמו טחון סויה.

האם אפשר להקפיא את הקובה המוכן?
כן, אפשר בהחלט להקפיא את הקובה. כדאי להניח אותם במגש עד שהם קפואים ואז להעביר לשקיות הקפאה.

כמה זמן מראש ניתן להכין את המנה?
אפשר להכין את הקובות יום לפני ולשמור במקרר עד לחלוקה.

האם אפשר להשתמש בקמח חיטה במקום הסולת?
באופן תיאורטי כן, אך הסולת מעניקה לקובה את מרקמה הייחודי והנמס בפה.

מה עושים אם הבצק יבש מידי?
אפשר להוסיף מעט מים או שמן כדי לרכך את הבצק.

האם אפשר לטגן את הקובות במקום לבשל ברוטב?
בהחלט אפשר לטגן, זה יוצא קריספי ומושלם!

איך מונעים מהקובות להתפרק בבישול?
הקפידו על תהליך ההרכבה והשרייה מספקת של הבורגול והסולת.

מהי הדרך הכי טובה להגשה?
הגשו את הקובה עם מעט פטרוזיליה קצוץ טרי ורוטב חמוץ-מתוק בצד.

האם אפשר לשלב במילוי ירקות נוספים?
גזר מגורר, פטריות ואפילו גרגרי תירס מוסיפים מרקם מיוחד.

מה הסוד לבישול עם סולת ובורגול?
השרייה נכונה, סחיטת נוזלים יעילה וטעמים חזקים ובולטים.

אני מזמין אתכם לנסות את המתכון ולהרגיש את הפלאים שבקובה בורגול וסולת! תשתפו את המתכון ברשתות החברתיות, תספרו לחברים ותתחילו ליהנות מהמנה הכי טעימה שיש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *