מתכון מרוקאי לבשר מספר 5: נתח רך ועשיר טעם

מתכון מרוקאי לבשר מספר 5: נתח רך ועשיר טעם

מתכון מרוקאי לבשר מספר 5: נתח רך ועשיר טעם

המתכון האגדי שאין להפסיק לחשוב עליו מתחיל כאן. ניחוחות של תבלינים מרוקאים, בשר נימוח שמתפרק לבד, ורוטב שתלכו לישון ותקומו עם טעם של עוד. היום אנחנו מכינים מתכון מיוחד: בשר מספר 5 במתכון מרוקאי ממכר. זהו מתכון הורס שמתאים במיוחד לארוחות חגיגיות או סתם כשמתחשק משהו מפנק ומדהים באמת.

זמן הכנת המתכון

• זמן כולל: 3 שעות
• רמת קושי: בינונית
• מתכון לעד 6 אנשים

למי שלא מכיר, בשר מספר 5 הוא הבשר המצוין ביותר לקדירות ארוכות. הוא בעל כמות שומן מושלמת שמעשירה את הטעמים והופכת כל נתח למושלם. במתכון שלנו, אנחנו נשלב בין הבישול הארוך לבין תבלינים מרוקאים שמשגעים את כל הבית בניחוח שלהם.
תמיד היה לי מקום מיוחד בלב למטבח המרוקאי, הניחוחות, הצבעים והטעמים המטורפים הכניסו אותי שוב ושוב למטבח. בואו נתחיל ביחד את המסע הזה.

הרכיבים הדרושים

• 1 קילוגרם בשר מספר 5, חתוך לקוביות בגודל 4-5 ס"מ
• 3 בצלים בינוניים, קצוצים
• 5 שיני שום, כתושות
• 2 גזרים, חתוכים לעיגולים
• 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות
• 400 גרם עגבניות מרוסקות
• 3 כפות שמן זית
• 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
• 1/4 כוס כוסברה קצוצה
• 2 כפות פפריקה מתוקה
• 1 כף כמון
• 1/2 כפית כורכום
• מלח ופלפל לפי הטעם
• 1 כוס מרק עוף (או מים, אם אתם מעדיפים)

ועכשיו, רגע לפני שנצלול לתוך ההכנה, חשוב לי לציין שאפשר לחדש את המתכון הזה באופן שמותאם לצרכים שלכם. אם אתם רוצים להחליף את הבשר בבשר עוף, כמובן שזה אפשרי, פשוט יש לקצר את זמן הבישול. בנוסף, לגרסה טבעונית אפשר להשתמש בטופו או בטבעות קישואים.

שלבי ההכנה

תכינו את כל המרכיבים מראש, זה יחסוך לכם זמן ויאפשר לכם להתמקד בתהליך.

1. מחממים את השמן בסיר רחב ועמוק.
2. מוסיפים את הבצלים הקצוצים ומטגנים עד שהם נעשים שקופים.
3. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד דקה.
4. מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים עד שהוא משנה צבע מכל הצדדים.
5. מוסיפים את התבלינים (פפריקה, כמון, כורכום) ומערבבים היטב.
6. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומערבבים.
7. מוסיפים את הגזרים והפלפלים.
8. יוצקים את מרק העוף (או המים) לסיר ומביאים לרתיחה.
9. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה במשך 2.5 שעות.

בתום הבישול, תוודאו שהבשר רך ונימוח, כמעט נמס בפה. זה השלב שבו הניחוחות בבית כבר בלתי נסבלים מרוב שזה מריח מדהים.

כדי לשדרג את המנה ולהוסיף לה תוספת מרעננת, אני ממליץ להוסיף קוביות תפוחי אדמה קטנים בתבשיל עצמו, או אפילו להכין כתוספת ליד המנה רוטב צ'ימיצ'ורי מתקתק. זה יכניס טוויסט משגע לטעמים וישלים את החוויה המסעירה הזו.

בזמן שהבשר מתבשל, יש לכם זמן להרגע ולהתכונן לשאר הארוחה. זהו זמן מושלם לסדר את השולחן, להוסיף כמה עלי פטרוזיליה טריים כנגיעה אחרונה או להכין סלט מרענן שישתלב מצוין עם הטעמים החמימים המתקתקים של המנה.

שאלות ותשובות

כמה זמן אפשר לשמור את הבשר לאחר הבישול?
את הבשר ניתן לשמור במקרר עד ארבעה ימים. אם יתמזל מזלכם ולא תגמרו את הכל ביום הראשון, פשוט תחממו ותיהנו מכל ביס כמו בפעם הראשונה.

האם ניתן להקפיא את המנה?
בהחלט! המנה הזו קופאת מצוין. אחרי ההפשרה, מומלץ לחמם אותה על הכיריים ולא במיקרוגל כדי לשמור על מרקם הבשר והירקות.

מה עושים אם הבשר לא מתרכך?
אם אחרי הזמן המומלץ הבשר עדיין לא רך, יש להוסיף עוד כוס מים ולהמשיך לבשל על להבה נמוכה עד שהבשר מתרכך לגמרי.

אפשר להחליף את הפטרוזיליה בכוסברה?
במתכון הזה, השילוב של פטרוזיליה וכוסברה יחד נותן טעמים מדהימים. אם אתם לא מחבבים כוסברה, ניתן להשאיר רק פטרוזיליה והיא תעשה את העבודה מצוין.

איך מבשלים מרק עוף?
בשביל מרק עוף בסיסי מערבבים עוף, גזר, בצל, סלרי ועלי דפנה ומבשלים כשלוש שעות. אם הזמן קצר, אפשר להשתמש גם במרק עוף בקופסת שימורים, זה יעבוד גם כן.

אפשר להכין את המנה בלי שמן זית?
שמן הזית מוסיף הרבה טעם ובריאות, אך אם אין לכם משתמשים בשמן קנולה או כל שמן אחר בעדיפותכם. כל אפשרות תיתן מענה מתאים ומוצלח.

מהם התבלינים שצריך להקפיד לשמור טריים?
לרוב כדאי להקפיד על טריות של תבלינים כמו כורכום ופפריקה. תבלינים טריים עושים את כל ההבדל במתכון.

מה אפשר להוסיף לסיר כדי לשדרג את הבשר?
עלים טריים של רוזמרין או טימין מוסיפים הרבה טעמים למנה. אפשר גם להוסיף חתיכות עגולות של בטטה או קישואים אם רוצים לשלב טעמים נוספים.

איך לדעת אם הבשר מושלם?
כשנוסעים עם מזלג דרך הבשר והוא נימוח ונמס ברגע, אז יודעים שהבשר בושל בצורה מושלמת.

ניתן להשתמש בבשר אחר למתכון?
בהחלט כן. אפשר להשתמש בבשר מספר 6 או לחילופין בנתחים אחרים שמתאימים לבישול ארוך. בכל מקרה, כל בשר יתבשל ויתאקלם בטעמים של הקדירה המרוקאית המדהימה הזו.

תודה שקראתם את המתכון ובעיקר, תודה שאתם חלק מהחוויה הקולינרית שלי. אני מזמין אתכם לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולהפיץ לחברים ולמשפחה. בואו נתמכר ביחד לטעמים המרוקאים ולבשר נימוח שכל ביס ממנו זה חוויה מעלפת ובלתי נשכחת. שיהיה לכם בתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *