מתכון נקניקיות ברמת ניקיות בנינג'ה שלא תמצאו Anywhere!
נשנוש סופר ניקי: נקניקמות ברמה של ניקיות בנינג'ה
דמיינו לעצמכם את הרגע שבו אתם חוטפים נשנוש, והטעם שמכה לכם בראש הוא שילוב של חול המועד עם האירוניה של עונת הקיץ. זה מה שקורה כשאתם מכינים נקניקמות ברמה של ניקיות בנינג'ה. כן, תאמינו או לא, מדובר באחד מהמתכונים המדהימים ביותר שתפגשו – הם ממכרים, משגעים, ומעלפים בטעמם. אתם יודעים שהגעתם למקום הנכון כשנקניקיות שכוללות רכיבים הנחשבים בריאים ואפויים מגיעות עם השראה מהמטבח האסיאתי והצרפתי גם יחד.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, והכמות
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: בינוני
- כמות: כ-12 נקניקיות
ובכן, לפני שנתחיל להקציף מרכיבים, כדאי להבין מה הופך את המתכון הזה לאגדי ממש! מדובר בנקניקיות שחובקות נדבך בריא ומרענן – ניחוחות צריך לנצח! עכשיו, בואו נצלול אל תוך מהות המתכון, ונראה מה אנחנו צריכים להכין.
הרכיבים הדרושים
- 500 גרם חזה עוף טחון (או טופו לגרסה טבעונית)
- 100 גרם פטריות שמפיניון קצוצות דק
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כפית ג'ינג'ר מגורר
- 2 שיני שום כתושות
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- שקית פיתות או עיסת סויה להכנת המעטפה
אם אתם רוצים לגוון, כדאי לשקול להחליף את חזה העוף בגרסה ללא גלוטן או פרווה על בסיס דגים, למשל, שיתן טוויסט לעסיסיות. אפשר גם לערבב ירקות נוספים פנימה, כגון ברוקולי קצוץ או קישואים.
שלבי ההכנה
להכנה מגיעים את התהליך בצורה ברורה וקצרה. גלו עקרונות ובראשם חוש טעם מעולה.
- נמיסים את הפטריות במעט שמן דמוי חלבה במחבת עד שהן מתרככות.
- מניחים את השום והג'ינג'ר ומערבבים במשך 2 דקות נוספת.
- מעבירים את התערובת לקערה ושולחים למקפיא ל-10 דקות כדי להשתרש.
- הוסיפו את חזה העוף הטחון עם יתר המרכיבים המעודנים.
- יוצרים בעזרת הידיים נקניקיות בגודל סביר.
- אופים את הנקניקיות בתנור בטמפ' של 180 מעלות צלזיוס למשך כ-20 דקות.
- הפכו את הנקניקיות בחצי הזמן כדי שהן יתייבשו בצורה אחידה.
ומה עם טיפ להצלחה? לפני שמוציאים את הנקניקיות מהתנור, תוכלו לברר אם הן מוכנות בעזרת קיסם עץ או סכין חדה. אם הקיסם יוצא יבש – הן מוכנות ללעיסת הנאה!
שדרוגים ותוספות אפשריות
יש לכם פנטזיות עולמיות? לחשוב על תוספות זה חשוב! אפשר לשדרג את הנקניקיות בעזרת רוטב סויה מתוק, צ'ילי חריף או טחינה. רוצים לדלג על הלחם? חפשו לצייד אותן בסלט חכם של ירקות, שנותן פן ירוק ובריא. חצי אבוקדו לצד זה הוא בהחלט צעד חכם, אלא אם אתם רוצים לשבור שיאים של הרומנטיקה במנה שלכם.
כמובן, לא לשכוח קישוטים! שבבי שומשום מעל מייצרים אלגנטיות, ואפשר גם לפזר נענע או בסיס פטרוזיליה קצוצה. המנה שלכם לא סתם תהיה מושלמת – היא תזכה לעלות על במת ה'מוסדות'.
שאלות ותשובות
מהו הזמן הכי טוב לאכול את הנקניקיות?
כמובן שהעונה האולטימטיבית היא בשישי בערב. חברים, טלוויזיה טובה, وربי זמינים ודונאטס, מה עוד אפשר לבקש?
איך הגעתי למרכיבים המתאימים?
שאלות של ההכנה התחילו אחרי ביקור בשוק המקומי. פטריות שמפיניון החזיקו יפה בתחושת הטריות, והם לא התאכזבו!
האם אפשר להשתמש בבשר אחר?
בהחלט! בשר הודו או תמציות דגים גם מצוינים, הכל שאלה של מה שמזיז אתכם.
טיפים לאכילה נכונה עם הנקניקיות?
עושים פעולה מדעית לבדוק את מגמות הטעמים עם יין לבן חצי מתוק מלווה במוזיקה בנושא.
מישהו אהב לנסות גרסה טבעונית?
כן, אחי! זה אחרי שאגזר וקולורבי עמדו גם במבחן הטעם, תהליך שלא פסח על שום קבוצה.
האם צריך לאכול כל כך הרבה נקניקיות לסשן?
תלוי בכוח התשוקה שלכם. לא לאכול כל כך הרבה ביום אחד.
איך משפיעים הרוטב על איכות הנקניקיות?
הדרך לרוטב הסויה לוקחת את הנקניקיות למדרגה אחרת; היא משדרת את השכבת הטהורה בנייטרליות מזוויחה ומפחיתה את המלח.
איזו עם קוקי מרגיש מבעבע?
סוג הקוקי שאתם משתמשים בו יכול להזרים אוכלים קלאסיים כמו טחינה ורימון קלאסי, שלא מצפה לך!
האם יהיה טעים לפזר עשבי תיבול אחרי האפייה?
מומלץ! עשבי טיבול מעלים את העירבול ומקנים טעם סופי רוחני.
האם יש עוד משהו כדאי לדעת?
הקפיצים טעמים הם מהלכים פשוטים למנת אוכל נעלית, אבל שאפו! לכו על זה!
אני מזמין אתכם לנסות את המתכון הזה ולהרגיש את הקסם של הנקניקיות הבריאות והטעימות. שתפו את המתכון עם חברים ותנו להם לפנק את עצמם!
כתיבת תגובה