מתכון פיצה לפסח 10 דקות שיביא לכולם טעמים משגעים!
מתכון פיצה לפסח ב-10 דקות – פשוט מדהים!
פיצה היא אחת המנות האהובות ביותר עלינו. למה? כי היא מתאימה לכל מצב רוח, מועד, או עונה. אם תהיתם איך אפשר להכין פיצה במהירות ובקלות, כאשר הפסח מתקרב, כאן אנחנו נכנסים לתמונה עם מתכון פיצה לפסח שיהפוך אתכם לגיבורים במטבח. התוצאה הסופית היא פיצה על בצק פריך, שמתמוססת בפה, עם טעמים שיגרמו לכם לשכוח כל מה ששמעתם על פיצות אחרות. אז הגיע הזמן להיכנס לעניינים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6
הרכיבים הדרושים
כדי להכין פיצה מדהימה ואגדי, נצטרך להשתמש בכמה מרכיבים פשוטים, אך אין זה אומר שהפיצה תהיה פחות טעימה. ממש לא!
- 200 גרם קמח מצה (לא חייבים, אפשר לשלב גם קמח אחר)
- 1 ביצה
- 100 מ"ל מים
- 100 גרם רסק עגבניות
- 200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- תיבול: מלח, פירורי שום, אורגנו, בזיליקום (לפי הטעם)
- תוספות: זיתים, פטריות, בצל (ולפעמים גם פפרוני)
ואם אתם רוצים לגרסה טבעונית – אפשר להחליף את הגבינה בתחליף גבינה צמחי! ומה עם גרסה ללא גלוטן? פשוט השתמשו בקמח תפו”א או קמח אחר שמתאים.
שלבי ההכנה
הכנת הפיצה הזאת כל כך פשוטה, שאפילו ילדים יכולים להשתתף בה. החוויה תהיה משגעת, והם יהנו כל כך! אז בואו נתחיל:
- בתוך קערה, נכניס את קמח המצה, הביצה והמים ונתערבב היטב עד ליצירת תערובת אחידה.
- נחמם מחבת עם מעט שמן זית על חום בינוני.
- נשפוך את התערובת לתוך המחבת ונ Flatten it into a perfect disk. (למה לא? אנחנו לא קונוסים)
- נטגן את הבצק במשך כ-3 דקות עד שהוא מתחיל להחמיץ ולהתמצק.
- נמרח את רסק העגבניות על הבצק ונתבל לפי הטעם.
- נוסיף מעל את גבינת המוצרלה המגורדת ואת התוספות האהובות עלינו.
- מכסים את המחבת עם מכסה ומבשלים במשך כ-5 דקות נוספות עד שהגבינה נמסה.
- כשהגבינה מושלמת כמו חלום, אנחנו נסיר את המחבת מהכיריים.
- נחכה טיפה שהפיצה שתחמם לפני שנחתוך אותה.
- ואז, נגיש! ללקק את האצבעות!
אפשרויות שדרוג והוספות
הפיצה הזאת היא כמו קנבס לבן – אפשר להציב עליה כל מה שתרצו! כמה רעיונות לשדרוגים כוללים:
- תוספת של פירות ים כמו קלמארי או שרימפס.
- שדרוג עם גבינת פרמזן מגורדת מעל.
- וסוגי ירקות: פפריקה, ברוקולי או תרד.
- עושים הפתעה? אפשר להכין רוטב עגבניות חריף להוסיף לפיצה! מושלם!
שאלות ותשובות
אחת כמה זמן הפיצה נשארה רעננה?
פיצות בדרך כלל נשמרות הרבה זמן, אבל עדיף לא להשאיר אותן יותר משניים-שלושה ימים במקרר. אם יש לכם שאלות נוספות על איך לשמור עליה, אני כאן!
האם אפשר להכין את הפיצה עם קמח אגוזים?
אכן, זה יכול להיות מאוד מעניין. פיצה עם קמח אגוזים תהיה יותר בריאה וטעימה.
מה עם פיצה עם תוספת חלבון?
נכון! תוספת של חזה עוף או טונה יכולות לשדרג את הפיצה ולעשות אותה לארוחה מושלמת.
האם אפשר להכין את המתכון בלי התיבול?
כן, ניתן לבדוק טעמים שונים, אבל התיבול בהחלט מוסיף לפיצה את הקסם שלה.
האם אפשר לאפות את הפיצה בתנור?
בהחלט! פשוט הניחו את הפיצה על תבנית ואפו בתנור בחום של 200 מעלות עד שהגבינה נמסה.
מה לעשות אם קמח המצה לא נמצא אצלי?
לא נורא! קמח תפו”א או קמח רגיל בהחלט יעשו את העבודה.
האם ניתן להכין פיצה קטנה hơn?
ברור! פשוט חלקו את הבצק לכמה חלקים קטנים ונהנו מפיצות אישיות!
מה הטעם של רסק העגבניות?
רסק העגבניות מוסיף טעם חמצמץ ומעט מתוק שמהווה בסיס מצוין לפיצה.
האם פיצה יכולה להיות גם בריאה?
בוודאי! תוספות ירקות יכולות לשדרג את הפלפל הבריאותי ולתת לכם את מה שאתם צריכים.
האם זה המתכון הכי טעים לפסח?
תשאלו את המשפחה שלכם על כך, אבל אנחנו מאמינים שכן! אחרי הכל, מדובר בפיצה ממכרת שמשגעת את החושים!
אם אהבתם את המתכון שלנו, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים! מי יודע? אולי הם גם יצליחו להפתיע את האורחים שלהם עם פיצה מדהימה לפסח!
כתיבת תגובה