מתכונים לתינוקות בני חצי שנה שתרצו לנסות היום!
"`html
מתכונים לתינוקות בני חצי שנה
יש רגעים בחיים שהאוכל הוא לא רק אוכל, אלא חוויה שמתחילה ללוות אותנו מהשלב הכי מוקדם. תינוקות בני חצי שנה מתחילים לשאול שאלות דרך טעמים ומרקמים. איך אנחנו, ההורים המודרניים, יודעים להכין אוכל שהוא גם טעים וגם מזין? מתכון זה, בואו נאמר, הוא מדהים לכל הדעות! אז מה המיוחד בו? הוא משגע, אגדי, ובעיקר – הוא "הכי טעים שיש" עבור הקטנטנים. לא תאמינו עד כמה זה נעים לראות את הילדים שלכם לוקחים עוד ועוד מהמזון והמילים יוצאות מהמוצץ כמו "ממכר".
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל מאוד
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
מתכון זה מתבסס על רכיבים קלאסיים שמומלצים לתינוקות בגיל זה, אבל הוא גם גמיש. אפשר לשדרגו ולהוסיף טעמים שונים כדי שהקטנטנים יתחילו להכיר את התבלינים והמרקמים השונים. בראש ובראשונה, נשמע את רכיבי המתכון שלנו:
- 1/2 כוס אורז מבושל (או דגן אחר כמו קינואה)
- 1 כוס דלעת קלופה וקצוצה
- 1 תפוח אדמה קלוף וקצוץ
- 2 כוסות מים
- 1/4 כפית כורכום (רצוי לשלב להיכרות עם הטעמים)
- 1/4 כפית מלח (לא חובה)
- 1 כף שמן זית
- מעל לכול, חיוך רחב של התינוק
אפשר גם להכין גרסה טבעונית על ידי היסתמכות על דגני בוקר שונים במקום אורז. זה עשוי להיות מצוין והקטנטנים שלכם יבינו מהר מאוד שמדובר במשהו מיוחד!
שלבי ההכנה
ועכשיו, הגיע הזמן לצלול אל תוך ההכנה. החלטנו לפרט את השלבים בצורה פשוטה ונוחה, כדי שאפילו בסיומו של יום ארוך תוכלו להרגיש שהכנתם משהו מדהים.
- בתוך סיר, מבשלים את הדלעת והתפוח אדמה במים עד ריכוך, בערך 10-15 דקות.
- מסננים את המים ומועכים את הירקות המוכנים לפירה סמיך.
- מוסיפים את האורז המבושל לפירה ומערבבים היטב.
- מוסיפים כורכום ושמן זית ומערבבים עד שהתערובת מסמיכה.
- מניחים לתערובת להתקרר לטמפ' החדר.
- מניחים עבור התינוק שלכם בכוסות קטנות או בכפות ומערבבים עם חיוך ואהבה.
- הכינו לעצמכם גם כוס קפה או תה כבונוס – מגיע לכם!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמובן, אנחנו יודעים שהתינוקות שלנו הם אלו שמכתיבים את הקצב. הנה כמה רעיונות לתוספות שהופכות את המנה למעולה:
- אגסים מבושלים – מתוקים ושדרוגים מרטיבים.
- קינמון לחלופין לכורכום – הטעמים מוגדרים כאן ועוד אחד!”
- לו הסכמתם לחשוף את התינוקות לתמציות טעם, אפשר לשלב עם קצת כוסברה או פטרוזיליה קצוצה.
- אם אתם מכינים מנה מדלת פחמימות, אפשר לשלב פרגיות לעומת הכנה רגילה.
שאלות ותשובות
מה אם התינוק שלי לא אוהב את המרקם?
מתן אוכל לתינוקות זה תהליך, ולא תמיד כל טעם או מרקם מתקבלים באהבה. חשוב לשים לב לתגובות ולנסות להגיש מעט מאוד מרקם בפעם הראשונה כדי לא להקשות עליהם.
האם אפשר להקפיא את המנה?
בהחלט! המנה מתאימה להקפאה. הכינו מנות קטנות והקפיאו בשביל שימוש בהמשך.
האם אפשר להוסיף בשר לפירה?
כמובן! כדאי לשלב בשר עוף מבושל וכתוש, זה ממש טעים!
מה לגבי תוספות אחרות?
אפשר לשלב קישואים, גזר ואפילו בטטה! זה תלוי במרצים שלכם.
למה חשוב להיכנס מהר לתחום הטעמים?
החשיפה לגורמים טעם מגוונים מסייעת לפתח את חוש הטעם של התינוקות. אי לכך ישנה חשיבות רבה לפתח את התחום הזה בגיל צעיר.
מה מומלץ לאחר האוכל?
חשוב להעניק לתינוק זמן משחק ופעילות גופנית אחרי האוכל, על מנת לתת לדברים לעבור.
האם יש עוד מרקמים מומלצים לגיל זה?
בוודאי! ניתן להתנסות במרקים התפוחים עם תבלינים כדי להרגיל את התינוקות לתחומים חדשים.
האם אורז הוא רעיון טוב?
אורז הוא בסיס מצויין ובטוח עם השקעה נמוכה. הוא מכיל גם חומצה פולית וויטמינים חיוניים.
איך כדאי לאחסן את המנה?
האברו המצב, אך זה עדיף יותר בכלי זכוכית ואז לאטום אותו כהכנה לניגוב הולם.
באיזה גיל אפשר להתחיל להכיר טעמים מתוחכמים?
ישנה קורלציה בתהליך והכוונה היא להתחיל בגיל שמונה חודשים עם תוספות קלות כמו גורמה בשר ופירות שונים.
יש לי הרגשה שזו הייתה חוויה שאתם לא תשכחו בכמה רגעים! אני מקווה שהמתכון שלנו לחוויות קולינאריות קטנות עם התינוקות שלכם ייתן להם טעמים חדשים וגם לכם הנאה רבה. אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים ברשתות החברתיות, לא נותרה ברירה 😉
"`
כתיבת תגובה