מתכוני עוף מרוקאית שכולם מדברים עליהם עכשיו

מתכוני עוף מרוקאית שכולם מדברים עליהם עכשיו

מתכון עוף מרוקאי מסורתי

לכולכם יש את הפינה החמה הזאת בלב למשחקים עם טעמים ועשבים, אבל לעוף מרוקאי יש איכויות מיוחדות שגורמות לנו להפסיד את החושים! מתי בפעם האחרונה נתקלתם במנה מדהימה כל כך, שהטעמים שלה היו כל כך ממכרים, שאפשר היה להרגיש את הארץ המופלאה נוזלת מכל ביס? המנה הזו פותחת דלתות לעולם שאינו נגמר של ריחות מרגשים, צבעים שמזמינים אתכם לחגיגה של טעמים, וחוויה קולינרית שמשאירה חותם! זה הזמן שלנו לעוף מרוקאי אגדי, שיתמלא בסודות הים התיכון ובזכרונות מבית סבתא.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 90 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 6 מנות

מתכון זה הוא שיא של טעמים ארומטיים וריחניים, שמשתלבים בהרמוניה מושלמת על השולחן שלכם. כשהעוף מתבשל בעצלות ברוטב עשיר עם קמצוץ של סודות מרוקאים, כל ביס מדגיש את האנרגיה של חגיגות מרוקו. נוסיף לזה את הניחוחות המאגדים של התבלינים והעשבים, ונהיה עם פה פתוח לרווחה לקראת מסע קולינרי בלתי נשכח!

הרכיבים הדרושים

  • 1 ק"ג עוף חתוך (חלקים מעורבים)
  • 3 בצל בינוני קצוץ
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 2 גזרים קלופים וקצוצים דק
  • 1 כוס זיתים ירוקים (ללא חריצים)
  • 1/2 כוס צימוקים
  • 2 כוסות עגבניות מרוסקות (או רוטב עגבניות)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית ג'ינג'ר מהודק
  • 1 כפית קנמון
  • 1/2 כפית כורכום
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה (לקישוט)

בטרם נצלול לעצבו של המנה המושלמת הזו, כדאי לשים לב שיש לנו אפשרויות לשדרוג! בעונג רב ניתן להחליף את העוף בטופו לגרסה טבעונית או להוסיף קוביות של בטטות בשביל להעשיר את הטעמים. השדרוגים המגוונים חלפים מתאימים יותאמו במיוחד לצרכים שלכם!

שלבי ההכנה

  • מחממים שמן זית בסיר על חום בינוני.
  • מטגנים את הבצל עד שהוא זהב ורך, מסננים את השום ומוסיפים אותו.
  • מוסיפים את העוף ומטגנים עד שהוא משנה צבעו.
  • מוסיפים את הגזר ומערבבים היטב.
  • מצרפים את העגבניות המרוסקות ומערבבים שוב.
  • מוסיפים את התבלינים (כמון, ג'ינג'ר, קנמון וכורכום).
  • מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  • מבשלים על חום נמוך עם מכסה למשך 60 דקות, עד שהעוף מתרכך.
  • מוסיפים את הצימוקים והזיתים, ומבשלים לעוד 15 דקות נוספות.
  • מפזרים פטרוזיליה קצוצה ויוצרים חגיגה של צבעים על הצלחת.

במידה ואתם רוצים לחזק את המנה עם טעמים שונים, תוכלו לשלב בה מהרבה אלטרנטיבות. שמן זית המפרגן או תיבול נוסף של צ'ילי, אם אתם אוהבים את זה חריף.

שדרוגים ותוספות

כחלק מהקולינריה המרגשת הזו, כדאי להיות פתוחים לשדרוגים ולתוספות. הנה כמה רעיונות:

  • מוסיפים קוסקוס בצד, שיהיה נעים בעסיסיות שלו לגבש את הטעמים.
  • מלווים עם סלט ירקות מרענן, שהחמיצות שלו תאזן את המתיקות של הצימוקים.
  • מוסיפים פרוסות לימון בסוף הבישול למען ארומה אגבית.

כאן, במנה הזו, הכל קורה יחד: עוף עסיסי במרוקו שמעורר את כל החושים, ממש כמו סיפור של אהבה המזעזע את הלב. אנחנו יכולות לחוש במופע הזה של טעמים, ורק המחשבה עליו ממלאת אותנו בהתרגשות. נשמע מפתה, נכון?

שאלות ותשובות

איך אני יכול להפוך את המתכון ללא גלוטן?
תהליך זה כולל בהצלחה החלפת קוסקוס עם גרגרי חומוס מבושלים או תוספות אחרות שאינן מכילות גלוטן.

מה אם אני לא אוהב צימוקים?
אם הצימוקים לא מתאימים לכם, בהחלט אפשר פשוט להשאיר אותם בחוץ, או להחליף אותם בגרגרי רימון לשדרוג מיוחדה!

איך לשמור על העוף רך ולא יבש?
חשוב לגוון עם אידוי ובישול בזהירות, כך שהעוף שומר על עסיסיותו לכל אורך הדרך. יצירת רוטב מרהיב מסביב עוזרת גם כן.

האם אני יכול להכין את זה מראש?
בהחלט! אפשר לבשל את העוף מראש ולאחר מכן לחמם אותו על חום נמוך כשאתן מוכנות להגיש.

איזה טעם נותנים התבלינים?
הכמון והקינמון יחד משתלבים בצורה מטריפה ויוצרים ארומה על השולחן שלא תפסיקו להרגיש.

האם ניתן להקפיא את המתכון?
בהחלט! המתכון הזה מקפיא מצוין אם תרצו להקל על הכנת הארוחה בעתיד.

האם יש אלטרנטיבה לעוף?
כמובן! אפשר להשתמש גם בחתיכות בשר בקר או טופו מזהב שיעניק טעמים אחרים במנה.

מה הטעם של הרוטב?
הטעמים של הרוטב בהחלט מתעסקים במפגש של סוויטי ומלוח, מנת קיץ מענגת בהחלט.

האם אין לי עגבניות טריות?
אין בעיה! רוטב עגבניות קנוי גם יבצע את העבודה הזאת בהצלחה.

איך אני יודע מתי זה מוכן?
ברגע שהעוף מתפרק בקלות והמרקם נימוח, זה כל מה שנדרש!

אז אם השתוקקתם לשתף את נוסחאות הזה הזה של עוף מרוקאי אגדי, אל תהססו! שתפו את המתכון עם חברים, משפחה ושתפו את המתחה ברשתות החברתיות. אולי הם יהנו מהמדהים בדיוק כמונו? חיינו התהפכו עם הטעמים המושלמים הללו, מקווים שגם שלכם יהיו תחושות דומות!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *