ניוקי ברוטב שמן זית ושום – טעמים שלא תשכחו!

ניוקי ברוטב שמן זית ושום – טעמים שלא תשכחו!

ניוקי ברוטב שמן זית ושום – מתכון אגדי!

האם אי פעם חשבתם על ניוקי? לא, לא סתם פסטה משעממת, אלא ניוקי שממיס את הלב, את הלשון ואת הנפש? מדובר במנה מושלמת! הרוטב הוא הלהיט האמיתי – שמן זית איכותי ושום טרי שמקנים לניוקי את הטעם המושלם. תכינו את החיך שלכם לדלג דרך שפע של טעמים, כי מה שנקבע כאן היום הוא לא סתם מתכון – זה כל מה שחלמתם עליו (וגם קצת יותר)!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מגיש ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, לאחר שהרעב שלכם התגבר, הגיע הזמן לעבור לרכיבים. ללא רכיבים איכותיים, גם המנה המדהימה ביותר עלולה להיכשל. אנו נתמקד ברכיבים פשוטים אך ייחודיים שיגרמו לניוקי שלנו להיות מעלף!

  • 800 גרם תפוחי אדמה מזן פריזאי, מבושלים ומעוכים
  • 250 גרם קמח חיטה (אפשר גם קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
  • 1 ביצה גדולה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 50 מ"ל שמן זית
  • 4-5 שיני שום, קצוצות דק
  • 100 גרם פרמזן מגורר
  • בזיליקום קצוץ (לגימור)

מרכיבים חלופיים

מישהו מכם צמחוני? לעולם אין בעיה! ניתן להכין גרסה טבעונית על ידי השמטת הביצה והשוואת הכמויות של קמח התפו”א. ככה תקבלו ניוקי טבעוני מושלם שעדיין נמס בפה!

שלבי ההכנה

עכשיו, הגיעה השעה לשלב שכולכם מחכים לו – בואו נכנס למטבח ונכין את המנה המושלמת הזו!

  1. מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עד שהם רכים. מסננים ומעולם ולא מצליחים לאכול!
  2. מעשנים את תפוחי האדמה המוכנים ומעכים עד שהמסה חלקה.
  3. מוסיפים את הקמח, הביצה, מלח ופלפל ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
  4. לשים בבצק עוד 5-10 דקות עד שהוא נעים ולא דביק.
  5. מחלקים את הבצק לחלקים קטנים ומרדדים אותם ליצירת רצועות דקות.
  6. חותכים את הרצועות לניוקי בגודל הרצוי.
  7. מרתיחים מים בסיר גדול עם מלח ומכניסים את הניוקי לבישול. כשהם צפים, זה אומר שהם מוכנים!
  8. מכינים בשיחת רוטב. במחבת מחממים שמן זית, מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים – עד שהשום מתחיל לבעבע.
  9. מקבלים את הניוקי המוכנים ומעבירים אותם על המחבת עם הרוטב. מערבבים במשך חצי דקה ונפלאות הריח יזעזעו אתכם!
  10. לא לשכוח לפזר מעל פרמזן מגורר ובזיליקום קצוץ, כדי שהמנה תהיה משגעת כמו שהיא נראית.

תוספות ושדרוגים

רוצים לגרום לניוקי להיות עוד יותר מדהים? אל תהססו לשדרגו! אפשר להוסיף לתוך הרוטב כמון טחון, חריף או אפילו צניחת פטריות משתלבות. ואם טופו יש בו הרבה טעמים, הרי שבננות לא יחמירו!

שאלות ותשובות

מה הוא מקור הניוקי?
הניוקי הם בעצם מאכל איטלקי מסורתי, השורש שלו בשפה הלטינית, כלומר "לחם קטן".

למה מתכון זה כל כך פשוט?
כיוון שהמרכיבים הם יחסית פשוטים ומשלבים טעמים שנגישים לכולנו.

האם ניתן לשמור ניוקי במקפיא?
בהחלט! ניתן לחכות עד שהניוקי יתייבשו, ולאחר מכן להקפיא אותם בשקית אטומה.

האם ניתן להכין את הניוקי ביום לפני?
לגמרי! ואם תבשלו אותם ביום המחרת, אתם יכולים להתפנק בטעמים אמיתיים.

מה הכי טוב לשים מעל הניוקי?
מעל הניוקי אפשר לשים רוטב טרי, שמן זית איכותי, ומעט גבינת פרמזן – מה שמעלה את המנה לרמות חדשות.

באיזה סוג שמן זית כדאי להשתמש?
כדאי להשקיע בשמן זית איכותי, בעל טעמים על מגוונים! שמן זית ראשוני ממקום הידוע באיכות שלו ייתן את הטעם המושלם.

האם חייבים לשים שום?
לא, אפשר לשים שום אם רוצים להשאיר את המנה רעיונית ופשוטה.

אפשר להכין גרסה דלת פחמימות?
כן, ניתן להשתמש בקמח שקדים כדי להוריד את כמות הפחמימות!

האם מומלץ להכין את הניוקי מנהד?
כמובן! כל מנה גרמנית מכילה על מנת להמיס את הלב – והניוקי לא שונים בכך.

מה הדרך הטובה ביותר להגיש את המנה?
שימו את הניוקי על צלחת מיוחד, אחרי שתגישו והכסו בשכבת פרמזן ולעיתים בבזיליקום.

לאחר כל המילים הנפלאות, אני ממליץ לכם לשתף את המתכון ברשתות החברתיות כדי שמישהו אהוב עליכם גם יחווה את המנה הזו. מי יודע, אולי תצליחו לגרום להרבה אנשים ללקק את האצבעות!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *